Cavendish vormt duo met Wiggins op WK baan

dinsdag 16 februari 2016 om 12:58
Cavendish vormt duo met Wiggins op WK baan

Foto: Sirotti

Mark Cavendish en Bradley Wiggins maken deel uit van de 21-koppige Britse selectie voor het WK baanwielrennen van begin volgende maand. De twee zullen op de olympische baan in Londen een duo vormen bij de koppelkoers, een onderdeel waarop ze in 2008 samen de wereldtitel veroverden. Cavendish zal daarnaast ook nog het omnium rijden. Wiggins doet mee aan de ploegenachtervolging.

Cavendish heeft dit seizoen een druk programma omdat hij zowel op de baan als op de weg hoge ogen wil gooien. De winnaar van de Ronde van Qatar hoopt op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro het omnium te mogen rijden. Bij wereldbekerwedstrijden in Hong Kong eindigde hij daarop vorige maand als vierde.

Het WK baanwielrennen in Londen vindt plaats van 2 tot en met 6 maart. De Olympische Spelen beginnen op 5 augustus.

Dit artikel delen:

5 Reacties

achtpuntzes 16 februari 2016 om 13:05

ik geef eigenlijk niks om baanrennen (hoewel ik de massastart met dat sur-placen wel leuk vind), maar dit is natuurlijk wel een mooi affiche.

Leukefans 16 februari 2016 om 13:15

@Achtpuntzes
Dezelfde reactie hier. Heerlijk duo toch, dat moet een plezier zijn om ze samen op (en naast) de baan aan het werk te zien!

Cadellie 16 februari 2016 om 13:29

Zeker mooi duo.
Vergeet nooit dat Wiggo in de gele trui de sprint aantrok voor Cav op de Champs Elysees!

Pizzi 16 februari 2016 om 14:20

@Cadellie: Parijs 2012, Wiggo aan het werk: https://www.youtube.com/watch?v=VsyVbWH_hWQ. Lekker aan het brommeren, blijft mooi.

Mark 16 februari 2016 om 15:48

@Cadellie & Pizzi, daar was ik bij. Ondanks een afstandje (ik keek uit op de laatste bocht) was het goed te zien dat Wiggins de sprint aantrok en Sky als eerst door de bocht kwam. Ook Voigt in de aanval op de Champs-Elysees was mooi om te zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair