Cavendish verslaat Viviani in Abu Dhabi

vrijdag 21 oktober 2016 om 14:47
Cavendish verslaat Viviani in Abu Dhabi

foto: ANSA / PERI - ZENNARO

De tweede etappe in de Abu Dhabi Tour is gewonnen door Mark Cavendish. De nummer twee van het wereldkampioenschap versloeg in een massasprint onder meer Elia Viviani en Andrea Guardini.

Het koersbeeld in de tweede etappe was overzichtelijk. Zes renners vormden de ontsnapping van de dag; Polanc, Bazkhkou, Smith, Williams, Keukeleire en Zhupa. Zij wisten een maximale voorsprong van enkele minuten bijeen te rijden. In de finale moest Bazhkou voortijdig lossen doordat hij het tempo niet meer kon bijbenen.

Met nog minder dan tien kilometer te rijden bedroeg de voorsprong van de koplopers nog altijd anderhalve minuut. In het peloton lieten de sprintersploegen daardoor een extra mannetje op kop meedraaien om de achterstad te herstellen.

In de laatste kilometer bedroeg het verschil nog negen seconden. Het voortrazende peloton wist ze uiteindelijk pas op vierhonderd meter van de streep te pakken. In een langgerekte sprint wist Cavendish, die gisteren nog verloor, zich knap te revancheren. Dankzij zijn ritzege is de Brit ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.


Dit artikel delen:

7 Reacties

Sagan=hulk 21 oktober 2016 om 14:49

Wie is die co-commentator op eurosport? Die spreekt nu heel de tijd over De Keukeleire, terwijl zijn naam zeker 30x in beeld is geweest.

0
TykkeThor 21 oktober 2016 om 14:50

Michel Cornelissen?

0
xistnc 21 oktober 2016 om 15:16

Haha, verhaspeling met die goede oude Ludo, vermoedelijk. Mooie kerel, fantastische knecht. En volgens mij ooit nog winnaar van de Grote Prijs Wielerrevue in ‘s-Heerenberg. Die koers bezocht ik ooit, waarbij ik er maar op het nippertje op gewezen werd dat dit niet de Zeeuwse woonplaats betrof van Jan Raas…

Maar dit terzijde.

0
Striga 21 oktober 2016 om 16:47

Wat heb jij op?

0
Vastaranta 21 oktober 2016 om 17:01

Maakt niet uit wat, maar ik wil het ook.

0
Covadonga 21 oktober 2016 om 19:23

Greipel knap 11e. Hebben ze toch de juiste ploeg opgesteld bij Lotto.

0
Doordrijver 22 oktober 2016 om 01:06

Cornelissen denk ik ja.
Die commentatoren bij Eurosport NL zijn toch echt dramatisch.. Been, Van Belleghem en nu deze. Geen enkele is bekwaam genoeg.
Enfin…gelukkig zenden ze vele koersen uit.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone