Cavendish trots op ploeggenoten ondanks verlies

zaterdag 28 juli 2012 om 19:18

foto: Sirotti

Mark Cavendish kon vandaag zijn favorietenrol niet waarmaken in de Olympische wegrit. De Britse sprinter zag zijn ploeggenoten de hele dag op kop rijden, maar moest er desondanks genoegen mee nemen dat een omvangrijke kopgroep vooruit bleef. “Het is fantastisch hoe de ploeg zich gegeven heeft. We controleerden de wedstrijd met vier man 250 kilometer lang, maar konden niet meer doen. Ook wij zijn gewoon maar mensen”, aldus de Brit na afoop tegen Cyclingweekly.

Voor enkele andere landen had Cavendish minder lovende woorden over. “We hadden gedacht dat andere ploegen mee zouden werken in de finale. De Duitser kwamen echter wat te laat en de overige ploegen vonden het best dat zijn niet zouden winnen zolang wij maar niet zouden winnen. Dat is hoe het gaat. Het geeft wel aan hoe sterk wij als land zijn. Laten we het maar als een compliment nemen.”

Ook op Twitter was Cavendish lovend over ‘zijn’ Britse ploeg. “Brad Wiggins, Chris Froome, David Millar en Ian Stannard zijn helden. Ze hebben, met het gewicht van de natie op hun schouders, alles gegeven. Ongelovelijk trots.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone