‘Cavendish smeekte om zelfde behandeling als Wiggins’

dinsdag 9 oktober 2012 om 11:14
mark cavendish

foto: Sirotti

De breuk tussen Mark Cavendish en Team Sky is aanstaande, maar bleek ook onvermijdelijk te zijn. Tegenover NUsport deden Juan-Antonio Flecha en Steven de Jongh hun verhaal over de situatie rond de Manx Express. Zo zou Cavendish als gelijke van Bradley Wiggins behandeld te willen worden, maar dat werd niet gehonoreerd door het beleid van Team Sky.

”Bradley was altijd al de big boss bij ons. Mark verwachtte misschien wel dezelfde behandeling als Bradley kreeg, hij smeekte daar zelf om. Sky behandelde hem als een groot coureur, maar niet als de baas. De baas is Bradley, omdat het winnen van de Tour de France altijd het grote doel van Sky is geweest en dat is de reden dat Mark lager op de ladder stond dan Bradley”, zo zei de nieuwbakken aanwinst van Vacansoleil-DCM.

Ook Steven de Jongh deed zijn verhaal. De Nederlandse ploegleider bij Sky betreurt het vertrek, maar denkt ook dat deze onvermijdelijk was. ”Ik denk dat het van beide kanten niet helemaal gelukkig is gelopen. Het is niet geworden waar we op hadden gehoopt. Het is geen gelukkig huwelijk”, aldus De Jongh. Momenteel zijn Team Sky en Omega Pharma-Quick Step in onderhandeling over Cavendish.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone