Cavendish over ploegmaat Jakobsen: “Hij gaat de wereld opnieuw veroveren”

vrijdag 22 januari 2021 om 10:40
Cavendish over ploegmaat Jakobsen: “Hij gaat de wereld opnieuw veroveren”

Jakobsen (links) tijdens een trainingsrit - foto: Deceuninck-Quick-Step Cycling Team/Wout Beel

Mark Cavendish verblijft momenteel in Spanje voor een trainingsstage van zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step. De Brit traint samen met onder meer Fabio Jakobsen. “Het is speciaal dat ik op mijn 35ste nog elke dag geïnspireerd kan raken door iemand die fietst”, zo laat Cavendish weten via Instagram.

De Brit deelde op Instagram een foto van zichzelf met Jakosen. “De hele wielerwereld kent zijn verhaal en weet vanwaar hij moet terugvechten. Het is zeker niet prettig, maar ik ben een bevoorrecht mens aangezien ik kan zien hoe diep iemand kan gaan. Hoe veel vechtlust iemand kan hebben om terug te keren.”

“Hij is niet bang om te laten zien dat hij aan het afzien is. Wacht maar, deze jongen gaat de wereld opnieuw veroveren. Hier zullen ze een film over maken”, besluit Cavendish. Jakobsen liet vorige week weten zich steeds meer profwielrenner te voelen, al is de weg nog lang.

“De hele ploeg heeft me tijdens het hele proces enorm gesteund. Dat is een enorme motivatie. In februari moet ik weer onder het mes, dan gaan we zien hoe het gaat. Een of twee maanden later zou ik dan weer kunnen koersen, bij eventuele complicaties zal het iets langer duren.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Martino87 22 januari 2021 om 10:50

Wat moet dat een speciaal moment worden als Jakobsen zijn eerste wedstrijd weer wint (als het ooit nog gebeurt natuurlijk).

platteprijs 22 januari 2021 om 11:01

Volgens Lefevere nog dit jaar.

Michelangelo 22 januari 2021 om 11:58

Mijn haren staan overeind alleen al bij de gedachte! Gaat gegarandeerd een kippenvelmoment zijn!

Romāns Vainšteins 22 januari 2021 om 12:37

Even goed moeten onze nekharen zich voorbereiden op de situatie waarin Jakobsen temidden van een kluwe soortgenoten tegen het asfalt klapt.

platteprijs 22 januari 2021 om 12:44

Ik denk dat Jakobsen vrij baan krijgt. Elke sprinter vreest voortaan een rechtszaak aan zijn broek te krijgen van Levefere ;)

AWestie 22 januari 2021 om 12:46

Warme woorden van Cav, toch de moderne Koning van het Sprinten (met ondertussen een boel kroonprinsjes)

Groetjesaandevoetjes 22 januari 2021 om 17:37

Jakobsen was 12 toen Cavendish voor het eerst in 2008 4 etappes pakte in de Tour. Sowieso dat Jakobsen een fan boy is van Cavendish, dus lijkt me dat Jakobsen hier wel veel kracht uit kan putten en bevestiging door krijgt.

Derierre de la course 22 januari 2021 om 22:02

Cavendish is zijn investering al aan het terugverdienen. Goede zet van Lefevre.

Headlines

Materiaalzone

Populair