Fabio Jakobsen: “Het gaat langzaam, maar ik voel me steeds meer profrenner”

woensdag 13 januari 2021 om 15:36
Fabio Jakobsen: “Het gaat langzaam, maar ik voel me steeds meer profrenner”

foto: Deceuninck-Quick-Step Cycling Team/Wout Beel

Fabio Jakobsen voelt zich steeds meer opnieuw een profrenner nu hij weer met zijn ploeggenoten bij Deceuninck-Quick-Step kan fietsen. Dat vertelde hij tijdens een online persmoment van het team.

“Op dit moment zit ik weer op de fiets. Ik fiets weer met mijn ploeggenoten. Niet de hele tijd, want soms neem ik nog een afslag eerder naar het hotel”, zei Jakobsen. “Het gaat langzaam, maar ik voel me steeds meer opnieuw een profrenner. De hele ploeg heeft me tijdens het hele proces enorm gesteund. Dat is een enorme motivatie.”

De Nederlandse renner werd gevraagd hoe het nu met hem gaat. “Vergeleken met 4 augustus niet zo goed, vergeleken met 6 augustus (de dag na zijn huiveringwekkende ongeluk in de Ronde van Polen, red.) erg goed. In februari moet ik weer onder het mes, dan gaan we zien hoe het gaat. Een of twee maanden later zou ik dan weer kunnen koersen, bij eventuele complicaties zal het iets langer duren.”

Dat hij zich weer bij de ploeg kon voegen, noemt hij ‘geweldig’. “De val was een van de slechtste ervaringen in mijn leven, net als de weken daarna. Om hier nu bij de ploeg te zijn, maakt me erg blij. Deze ploeg is als een familie. We nemen de tijd voor elkaar, we kijken naar elkaar om, en je zou kunnen zeggen dat we zelfs van elkaar houden.”

‘Hetzelfde niveau’
Zdeněk Štybar vindt het fantastisch om te zien waar Jakobsen momenteel staat. “Niemand had gedacht dat hij nu al op dit niveau zou staan”, vertelde de ploeggenoot van de Nederlandse sprinter. “Ik wil hem natuurlijk geen enkele druk opleggen, maar ik – en eigenlijk iedereen – gelooft dat hij weer op hetzelfde niveau als voorheen kan komen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Chris Van Uden 13 januari 2021 om 15:46

Heel fijn nieuws om te lezen. Hopelijk zien we hem later dit jaar weer in zijn vorm van voor 6 augustus.

ThorHushovd 13 januari 2021 om 16:49

Nou 'dit jaar' is niet zo belangrijk, laten we hopen dat hij er volgend seizoen in elk geval kan staan. Dat is al prachtig. Rijdt hij dit jaar nog ergens een paar koersen, dan maakt me dat al heel blij. Hoeft hij niet eens mee te sprinten, laat staan te winnen. Wel dit jaar weer terug in het peloton fietsen en ultiem sterk zijn in 2022, daar hoop ik in elk geval op voor Fabio!

Groetjesaandevoetjes 13 januari 2021 om 19:22

Via de nos kun je ook de beelden zien van Fabio. Ziet er goed uit om die bewegende kop te zien, alhoewel je wel kunt zien dat zijn gebit nog niet goed is. Hopelijk gaat zijn komende operatie goed en kunnen we dit jaar nog genieten van Fabio op de fiets.

Michelangelo 13 januari 2021 om 15:47

Heerlijk nieuws dit. Ook al is hij er schijnbaar nog lang niet.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de “renner updates”, en hoef ik niet per se te weten wie waar overal denkt te starten. Maar voor Fabio en zijn herstel is dat toch wat anders.

Fast Freddy 13 januari 2021 om 16:21

Het verschil tussen deze reactie en jouw reactie bij het bericht over Evenepoel is wel erg groot. Iets met voorkeuren vermoed ik ;) Toch kan ik me er wel in vinden.. (ook voorkeuren ja ;) )

Panache 13 januari 2021 om 16:06

Mooi bericht. Fabio Jakobsen lijkt iemand die realistisch in het leven staat. De combinatie van directheid en positiviteit mag hij koesteren. Wie weet komt hij ooit weer terug op zijn oude niveau. Dat mag een klein wonder heten. Wel een wonder dat hem door de hele wielerwereld gegund zal zijn.

Chris Van Uden 13 januari 2021 om 16:33

Ware woorden Panache!

Guushovd 13 januari 2021 om 18:09

Goed nieuws.

Panache 13 januari 2021 om 19:11

Qua zinsbouw, inzicht en relativering stijg je ver boven je eerdere berichten uit. Hulde! Ga zo door.

Dolledriesoldebroek 13 januari 2021 om 22:44

Waar haal jij het gedeelte van te fanatiek beginnen en druk van zichzelf of omgeving vandaan?

Naar wat ik weet speelt dat totaal niet, hij doet wat hij kan en niet meer, en niet minder als dat. Krijgt van de ploeg ook de volledige vrijheid, net als van zijn familie en omgeving..

Michelangelo 13 januari 2021 om 23:12

Daar ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar…

Wim Kruithof 14 januari 2021 om 03:20

Lalsacien, scherpe analyse.

Edit redactie: Bedank, is aangepast

Beer 14 januari 2021 om 10:51

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Headlines

Materiaalzone

Populair