Cavendish na tweede opeenvolgende zege: “Goed voor het vertrouwen”

dinsdag 13 april 2021 om 14:29
Cavendish na tweede opeenvolgende zege: “Goed voor het vertrouwen”

foto: Cor Vos

Mark Cavendish lijkt weer helemaal terug: de Britse sprinter boekte vandaag zijn tweede opeenvolgende ritzege in de Ronde van Turkije. De renner van Deceuninck-Quick-Step reed in de straten van Alanya een perfecte sprint en wist zo Jasper Philipsen en Stanisław Aniołkowski achter zich te houden.

Het is voor het eerst sinds 2015 (Tour of California) dat Cav nog eens twee etappezeges op rij wist te boeken in een rittenkoers. “We wilden de sprint zelf regisseren”, begint Cavendish zijn relaas in het flashinterview. “Het was een lastige aankomst over klinkertjes en bovendien stond de wind ook verraderlijk. We slaagden er echter in om de rust te bewaren.”

Met nog iets minder dan 200 meter te gaan ging Cavendish aan en opnieuw bleek niemand in staat om de dertigvoudig ritwinnaar in de Tour de France nog te remonteren. “Shane (Archbold, red.) en Álvaro (Álvaro José Hodeg, red.) wisten me te piloteren. Shane deed vandaag echt fantastisch werk”, is de grote meester lovend.

Fabio Jakobsen – foto: Cor Vos

Over Fabio Jakobsen: “Hij kan deze week zeker een etappe winnen”
Cavendish zag in de finale ook Fabio Jakobsen voor het eerst echt meedoen in de sprintvoorbereiding. De Nederlander finishte dit keer niet in de buik van het peloton, maar in het spoor van de snelle mannen. “Fabio liet zich vandaag voor het eerst echt zien in de finale. Dat maakt me enorm trots”, aldus Cavendish.

“Ik weet zeker dat hij deze ronde nog een etappe kan winnen, als hij besluit om een keer zelf mee te sprinten. Het feit dat ik vandaag opnieuw een etappe win, geeft me natuurlijk vertrouwen. Het zorgt voor meer geloof in eigen kunnen”, is de conclusie van Cavendish, die momenteel ook de trots eigenaar is van de blauwe leiderstrui.

Dit artikel delen:

20 Reacties

Chasse_patate 13 april 2021 om 15:05

Lijkt weer helemaal terug? Omdat hij hier van Bassie en Adriaan wint. Deze gast heeft dit jaar nog geen WT wedstrijd gereden. Laat hem eerst eens een keer top 10 sprinten tussen de echte mannen. Dan mag je wat mij betreft zeggen dat hij terug is. Niet op deze manier in een ronde waarin DQS de zegeteller weer even een boost wilt geven.

Murcia 13 april 2021 om 15:10

Drommels, Drommels! en nog eens Drommels!!

Peter Lippens 13 april 2021 om 16:30

get a life, kies een andere sport, sjoelbakken lijkt me wat voor jou en als dat te spannend is kun je nog altijd paap gooien of vinken gaan zetten

Chasse_patate 13 april 2021 om 16:50

@petertje. Dat bepaal ik zelf wel he.

Vind jij dit wel knap dan?

monsieur soixante pourcent 13 april 2021 om 17:17

Alle respect voor je mening.

Maar toch, 3de plaats in de Scheldeprijs en 2 overwinningen in een mager bezette ronde
is nu ook zó pover niet.

Als je dit meeneemt zie ik 'm toch wel enkele keren top-10 rijden in de WT hoor. Zie hem zelfs 'n keertje podium halen. Je kan dan wel betogen dat alles mee moet zitten maar goed, zo'n dagen zijn er ook.

krol 13 april 2021 om 17:51

Jaloerse mens

Mindless 13 april 2021 om 15:18

Philipsen heeft recent de beste sprinter van het moment verslagen in een semi-klassieker en heeft ook al een Vuelta rit op z’n naam staan.

S'mon 13 april 2021 om 15:35

Die twee overwinningen waren wel na een ietwat zwaardere koers. Dit is gewoon rustig naar de finish, en de laatste 250 meter sprinten. Dat is toch anders hoor.

Chasse_patate 13 april 2021 om 15:52

Hij heeft Bennett verslagen omdat die opgesloten zat door Rickaert. Niet omdat Philipsen sneller was.

Vond het uiteraard mooi dat Philipsen won.

Peter Lippens 13 april 2021 om 16:26

maar dat gebeurt toch in elke sprint, hoe heeft De Kleyn hier de eerste rit gewonnen, omdat een renner in de laatste bocht uit zijn klikpedaal schoot en De Kleyn netjes in een sprintje met twee kon winnen

Tom Bidon 13 april 2021 om 16:32

Philipsen werd ook gewoon 2de in De Panne na Bennett en voor Ackermann, Nizzolo en Viviani. Als je Cav zijnde Philipsen 2x op rij klopt, ben je natuurlijk niet opeens de topsprinter van weleer, maar wel gewoon in staat om mee te doen voor winst tot aan het minder bezette WT-werk toe en om top 5 te rijden in de andere sprints, uitgezonderd de Tour. Zeker als het geen zware wedstrijd is geweest. Beetje zoals Mareczko. Daar verwacht je ook geen wonderen van, maar in een makkelijke koers kan die ook ver komen, ook in de WT. Of Cav ook nog meer kan dan dit, dat ga je in Turkije niet ontdekken. Dat ze hem gewoon in die Giro-ploeg zetten. Met Hodeg heb je minder kans op een succesje.

Natte spons 13 april 2021 om 15:28

Mooi dat hij aangeeft ruimte te maken voor Jacobsen, als die wil sprinten. Natuurlijk heeft hij er al twee binnen, maar toch.

Peter Lippens 13 april 2021 om 16:29

en Fabio eindigt vandaag vooraan in het peleton na een toch vrij lange rit, zie hem deze rondee nog wel eens meesprinten, misschien in de rol die Cav had in de Scheldeprijs van Schoten

Oblomov 13 april 2021 om 15:29

Hoe zou Philipsen het vinden gaan? Heeft geluk dat die Tourdeelname hoogstwaarschijnlijk contractueel vastligt, want anders is het natuurlijk altijd Merlier die gaat.

meestre 13 april 2021 om 15:53

Allemaal dankzij den Patrick

Peter Lippens 13 april 2021 om 16:28

klopt helemaal, zonder Patrick was Cav gewoon geen renner meer, dus Patje heeft hem de kans gegeven maar Cav heeft die met twee handen gegrepen en getraind als zot, mooi toch

thorsen 13 april 2021 om 17:01

Het leukste aan deze dagen met Cavendish is nog wel dat er zoveel mensen zijn die zich druk maken om iets waarvan ze zelf zeggen dat het niets voorstelt :)

Peter Lippens 13 april 2021 om 17:30

+ 11111111111
idd, lach me hier rot de laatste dagen en in iedergeval is de Angelsaksische wielerwereld heel wat meer opgetogen in de social media

bilthoven 13 april 2021 om 19:53

Helemaal mee eens! En is het jullie inmiddels ook al opgevallen? Hoe zuurder de reacties hier op dit forum…… hoe harder Cav gaat fietsen. Dat belooft nog wat voor het verdere verloop van dit seizoen!

joep b 14 april 2021 om 01:13

Haha ik hoop t met je mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair