Cavendish: “Ik wist dat ik van Philipsen en zijn ploeg moest profiteren”

woensdag 14 april 2021 om 14:23
Cavendish: “Ik wist dat ik van Philipsen en zijn ploeg moest profiteren”

foto: Cor Vos

Mark Cavendish won vandaag in de Ronde van Turkije zijn derde etappe in evenzoveel dagen. In Kemer bleef de opgeleefde Brit Jasper Philipsen en Stanisław Aniołkowski voor in de eindsprint, die werd ontsierd door een valpartij.

Cavendish klopte net als de voorgaande twee dagen Philipsen. “Waarschijnlijk is hij de grootste rivaal. Een week geleden won hij al de Scheldeprijs, het wereldkampioenschap voor sprinters. We wisten dat hij de te kloppen man was, vooral met zijn sterke ploeg Alpecin-Fenix. Daarvan moest ik gebruikmaken. In aanloop naar de sprint gingen we gelijk op. Ik wilde zijn wiel houden, maar die kleine Italiaan van B&B Hotels zat er ook.”

Volgens de Brit is Luca Mozzato, want over hem had hij het, erg goed in positioneren. “Maar hij is niet erg sterk. Dus ik wist dat als hij daar zat, hij toch wel zou verliezen. Hij zat voor me, maar dat was niet erg, want hij zou niet mee kunnen als Philipsen zou aangaan. Dus ik wachtte en moest zo snel mogelijk anticiperen op de jump, zodat ik het gaatje naar Philipsen snel kon dichten. Het was een lange sprint met wind op kop en ook liep de weg wat op, dus het was hard werken.”

Voor de laatste keer dat Cavendish drie etappes op rij won, moeten we terug naar 2013. Destijds trok hij in de Tour of Qatar van de tweede tot en met de zesde rit aan het langste eind. “Het is mooi. Het doet me niet zoveel dat het er drie op een rij zijn, maar het is gewoon mooi om weer te winnen en dat de ploeg in me gelooft. Dat Fabio Jakobsen weer zo ver in de etappe kwam, was het speciaalst vandaag. Die val in de finale moet niet leuk voor hem zijn geweest om te zien.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

lo squalo dello Stretto 14 april 2021 om 15:00

“Die val in de finale moet niet leuk voor hem zijn geweest om te zien.”

Vraag me af wat Jakobsen zijn mening is over het gedrag van Hodeg en Cavendish vandaag (en eerdere etappes). Krijgt een Hodeg met zijn gedrag zelfs geen boete? Je zal maar een Schär zijn die de Ronde van Vlaanderen moet verlaten omdat hij een bidon gooit in een zone waar het niet mag; maar waar er supporters staan die het oprapen.

Michelangelo 14 april 2021 om 15:07

+1 voor de haai.

Van mij had Hodeg er al lang niet meer horen te fietsen na zijn gedrag van gisteren (beuk, handjes van het stuur).

Maar wacht, hij is van de blauwen, dus dan gelden er andere regels…

Beer 15 april 2021 om 09:24

Klopt. Als het over de blauwen gaat, gelden er voor jou idd andere regels.

Barry Batsbak 14 april 2021 om 15:12

“We wisten dat hij de te kloppen man was, vooral met zijn sterke ploeg Alpecin-Fenix. Daarvan moest ik gebruikmaken”… Hier wordt geen ProTour-kaart getrokken, maar een compleet ProTour-brevet uitgedeeld. En dat mag trouwens gewoon hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar koddig is het wel.

Thijs E 14 april 2021 om 18:18

Mag ik hier wederom Patrick Lefevere bedanken voor het meer dan geniale communicatieplan? Patrick, het is hilarisch, merci.

Peter Lippens 15 april 2021 om 08:52

je bedoeld en vooral dat hij zo’n kenner is dat hij het risico nemen Cav een tweede kans te geven, goe gezien van jouw

ProfrondeZevenbergen 14 april 2021 om 19:19

Deze titel lijkt me gekozen om reacties te ontlokken. Tenenkrommend, maar gelukt .

Headlines

Materiaalzone

Populair