Cavendish: “Gebruikte mijn jump om te winnen”

Door Koen Middendorp, donderdag 8 februari 2018 om 13:24

foto: Lapresse

Mark Cavendish boekte in 2017 – na een waar pechjaar – slechts één overwinning. Dit seizoen staat de teller al na drie koersdagen op één zegeruiker. De Brit toonde zich na afloop in het flashinterview dan ook erg tevreden. “Het is belangrijk om nu al een overwinning te boeken”, aldus Cav.


De renner van Dimension Data besefte dat hij zijn sprint pas op het allerlaatste moment moest inzetten. “Het was door de aanwezige wind een lastige finish. Ik weet dat ik een renner als Viviani niet ga kloppen in een langgerekte sprint. Ik moet het hebben van mijn jump, en daarom besloot ik om pas laat aan te gaan. Ik had echter goede benen, en de ploeg deed vandaag voortreffelijk werk.”

Cavendish vindt zichzelf met nog twee etappes te gaan terug op de tweede plaats in het klassement, op slechts vier seconden van leider Viviani. “Ik ben nog altijd teleurgesteld in de sprint van gisteren, toen ik gefrustreerd de benen stilhield toen ik zag dat ik niet meer kon winnen. Als ik dat niet had gedaan was ik als tweede geëindigd, en stond ik nu aan kop. Maar ik maak nog altijd een kans op de leiderstrui.”

6 Reacties

debbie1998 8 februari 2018 om 13:46

Moet je je benen maar niet stil houwe. Die heb ook altijd wat.

west 8 februari 2018 om 13:48

Zo 2007, jumpen.

De Brigadier 8 februari 2018 om 14:26

@west en toch zag ik afgelopen zondag in Valkenburg 4 in LEGO-pakken verklede, volwassen mensen juist dat doen. Nu is veldrijden natuurlijk ook redelijk 2007, op z’n best.

De sprinttop is krankzinnig breed momenteel.

williams 8 februari 2018 om 17:57

Benen stilhouden van Cav heeft Tony Martin ooit de gele trui gekost in TDF, Neeltje Jans…

Covadonga 8 februari 2018 om 19:48

Cav ziet kansen op de leiderstrui. Dan zal hij morgen op de Hattadam voorin moeten zitten. Ik ben benieuwd, het is een mooie etappe. Beelden kijken zal niet meevallen, toch??

vanSpringel 8 februari 2018 om 22:32

@debrigadier..
Ik heb ze ook gezien, maar volgens mij waren het er 5.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.