Cavagna primus in Dwars door West-Vlaanderen, Jakobsen vierde

Cavagna primus in Dwars door West-Vlaanderen, Jakobsen vierde

foto: Nico Vereecken / Photonews

zondag 4 maart 2018 om 17:07

Rémi Cavagna heeft in Ichtegem Dwars door West-Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Fransman van Quick-Step Floors liet in de diepe finale zijn vluchtmakkers Florian Sénéchal en Frederik Frison achter en soleerde vervolgens richting de zege. Fabio Jakobsen belandde net buiten het podium, hij eindigde op plaats vier.

Drie renners reden het grootste deel van de dag voor het peloton uit. David Boucher, Alexandar Cataford en Dennis Coenen kregen een maximale voorsprong van acht minuten. Lange tijd was dit het koersbeeld, maar met ongeveer 60 kilometer te gaan opende een tiental renners de finale. Onder andere Cavagna, Sénéchal, Frison, Cees Bol en Rob Ruijgh trokken ten aanval. Ze wisten de leiding in de koers te grijpen maar het groepje spatte al snel uiteen.

Cavagna, Sénéchal en Frison bleven als enige drie vooruit. Door goed samen te werken behaalden de drie een comfortabele voorsprong van één minuut. Het slechte weer veroorzaakte ondertussen meerdere valpartijen, maar dat leek geen zware verwondingen op te leveren. Ondanks achtervolgend werk van Vital Concept bleef de voorsprong van de vluchters met nog twee ronden te gaan stabiel.

Quick-Step Floors oppermachtig
Na verschillende pogingen een aanval te lanceren, werd het peloton in de voorlaatste ronde flink uitgedund. Niemand wist echter definitief weg te geraken en ook de laatste ronde begonnen de koplopers met een ruime voorsprong. In het peloton bleef het aanvallen regenen, allen met weinig succes. Vooraan lukte het Cavagna wel zijn vluchtmakkers achter te laten. Niet veel later wist Sénéchal ook weg te springen bij Frison.

Beide heren hielden stand waardoor Quick-Step Floors soeverein naar een een-tweetje koerste. In de achtergrond was Fabio Jakobsen kort voor de finish weggesprongen uit het peloton. Hij wist het eerste achtervolgende groepje voor te blijven en onderstreepte zo nog maar eens de dominantie van de ploeg van Patrick Lefevere.

[pcs-result id=”180684″]

Dit artikel delen:

12 Reacties

TykkeThor 4 maart 2018 om 17:09

Mooi om Jakobsen voor het eerst zijn neus aan het venster te zien steken.

Samlambeej 4 maart 2018 om 17:14

Ssjjjjtt die koers is opgepakt. Ik moet die nog bekijken

HoofdIsVrij 4 maart 2018 om 18:23

Net als in Samyn Quickstep oppermachtig. Doet de koers een beetje dood.

platteprijs 4 maart 2018 om 18:27

Jakobsen veel beter dan ik gedacht had in zijn eerste profkoersen. Waar was Roompot behalve Lighart? Aantal NL conti-renners beter gepresteerd.

vlek 4 maart 2018 om 18:31

Roompot is in de breedte inderdaad wel heel matig aan het seizoen begonnen. Gerts en Van Ginneken leken in Oman nog wel op een goed vormpijl te zitten, maar hebben daar in Europa voorlopig ook nog niet echt van kunnen profiteren.

Lalsacien 4 maart 2018 om 18:40

Niemand over Cavagna? Pakt hier volgens mij zijn eerste overwinning! Bravo!

Dolfy 4 maart 2018 om 19:09

Wanty en Roompot waren het die het peloton uitdunde door het hoge tempo eigenlijk.

Overigens goed om te weten dat de aanvallers en die paar tegenaanvallers die kwamen aansluiten tot stand kwam door een valpartij vooraan in het peloton even nadat Quick.Step Floors de kop had genomen om door te trekken.

platteprijs 4 maart 2018 om 19:16

Dolfy, bedankt voor deze info. Dat kan een verklaring zijn.

Steven_E 4 maart 2018 om 20:21

Wat klimmertje Narvaez hier toont is ook wel knap, die moet inhoud hebben!!

Greg4ever 4 maart 2018 om 22:50

Narvaez heeft zeker inhoud want was oa bij de junioren op de piste wereldrecordhouder 3km individuele achtervolging … klimmer, tijdrijder, ronderenner in wording?

Sebas 5 maart 2018 om 09:57

Echt hè, die Narvaez rijdt donders hard.

Overigens hoorde ik een commentator Roompot verdedigen: Asselman, Reinders en Van der Hoorn (alle drie vorig jaar sterk in de Napoleon Cup) geblesseerd. Dan wordt het ook lastig om te scoren tegen dit geweld van QS.

GreenDay 5 maart 2018 om 13:32

Van Narvaez hebben we het laatste inderdaad nog niet gezien. Die Ecuadoriaan komt hier even de Belgische procontinentale top belachelijk maken op eigen grond in een wedstrijd waar veel ervaren klimmers naar huis gefietst zouden worden. Leek ook zeer geagiteerd tijdens de wedstrijd; vaak aan het gesticuleren. Ik begrijp trouwens niet waarom Lefevere Gaviria niet via dit soort wedstrijden kennis laat maken met het Vlaamse werk. Misschien leer je daar wel meer uit dan meteen de Omloop, KBK, de Ronde Van Vlaanderen, etc. Bovendien neemt Gaviria nu een waardevolle plaats in die hij vooralsnog niet wist te verzilveren.

Lefevere en jeugdwerking blijven een succesvolle match. Cavegna, Narvaez, Hodeg, Schachmann, De Plus, Mas, Jakobsen, etc. hebben allemaal al zeer mooie dingen laten zien. Hij zal ze helaas niet allemaal kunnen houden.

Headlines

Materiaalzone

Populair