Cavagna nipt tweede: “Ik moest remmen toen in Sbaragli wilde inhalen”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 maart 2021 om 17:40

Cavagna nipt tweede: “Ik moest remmen toen in Sbaragli wilde inhalen”

Rémi Cavagna eindigde dinsdag in de individuele tijdrit van Parijs-Nice als tweede achter Stefan Bissegger. Het verschil aan de finish bleek 83 honderdsten van een seconde. “In de finale moest ik nog wel remmen toen ik een andere renner probeerde in te halen”, kijkt Cavagna terug.

Het ging om Kristian Sbaragli van Alpecin-Fenix, die bij de bocht naar links aan de voet van de slotklim enigszins in de weg reed. Mogelijk heeft dat moment Cavagna dus de ritzege gekost. “Mijn tijdrit ging goed en ik ben tevreden met mijn resultaat. Ondanks dat ik even moest inhouden, ging het fantastisch onderweg”, aldus de tijdritspecialist van Deceuninck-Quick-Step.

De Franse kampioen tegen de klok ziet nog wel verbeterpunten. “Ik had hier en daar wat dingen beter kunnen doen”, erkent Cavagna. “Maar de focus gaat nu op een tweede sprintzege met Sam Bennett. Hij is de snelste renner in het peloton hier. En wellicht kan ik nog scoren als ik mee kan springen in een ontsnapping.”

 
26 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2021
Zou dat "payback" zijn voor de actie van Asgreen? Of voor de opmerkingen van Lefevere dat Alpecin Fenix slechts 1 wapen heeft? Die laatste theorie kan de prullenbak in. Zelfs in een tijdrit speelt Alpecin een rol van betekenis... ;-)
  9 maart 2021
  Een tweet van Patrick hierover is niet uit te sluiten maar natuurlijk weer een gevolg van de keuze om met tussenpozen van een minuut te vertrekken. Lekker voor de TV zenders en ons als kijkers maar in dit geval een ongelukkige timing voor Cavagna. Roglic had het idealer getroffen, hij haalde Guillaume Martin in via de rotonde. Mooi de andere kant kiezen en je floept er langs.
  9 maart 2021
  Als dit een payback is, zou het wel heel triest zijn. Asgreen doet het immers met de wapens die toegestaan zijn in een wielerwedstrijd: de benen. Iemand met opzet hinderen in een tijdrit, zoals Michelangelo het insinueert, is natuurlijk not done.
  Jij draaft een beetje door met je gezanik op quick step.
  9 maart 2021
  Het heeft natuurlijk totaal niets te maken met rancune, gewoon onoplettendheid en het ongeluk voor Cavagna dat hij er net in een bocht bij kwam. Daarnaast, moest Roglic door pakweg Bennett op deze wijze gehinderd zijn in een tijdrit, het kot zou hier te klein zijn. Ik zou die vooralsnog denkbeeldige kwade tweet van PatLef dus ook maar niet te hard veroordelen ;-)
  9 maart 2021
  @Beer, Staat er ergens in de UCI regels dat het "not done" is? Volgens mij zijn ze allebei met hun eigen prestatie bezig, en moet de achterligger anticiperen op zijn voorganger en niet andersom. Want zover mij bekend heeft de voorganger geen spiegels of ogen in zijn achterhoofd. Als er al iemand een fout maakt, dan is dat volgens mij Cavagna zelf. Om daar nog aan toe te voegen dat mijn startpost droop van de ironie (en dus niet echt bedoeld was voor serieuze reacties), en dat je schijnbaar ofwel verblind bent door bijdragen van mij persoonlijk, ofwel door alles wat voor ome Patje fietst.
  9 maart 2021
  Ooit al gehoord van de ongeschreven regels van de sportiviteit Michel.? En het doel van jou posts is duidelijk: negativiteit tov DCQS en alles wat er mee te maken heeft. Wees blij dat je er op beleefde wijze op wordt aangesproken.
  9 maart 2021
  Dat is een goeie, Michelangelo, Sbaragli die "bezig is met zijn eigen prestatie". Alsof die niet gewoon op zijn dooie gemakje een verplicht nummer aan het afwerken was...
  9 maart 2021
  Dit lijkt meer op een complottheorie door jou bedacht, Michelangelo!
  9 maart 2021
  De manier waarop jij hier mee bezig bent zegt veel over jou.
9 maart 2021
zonde hoor voor Cavagna, ik denk niet dat Sbaragli bewust iets fout doet, die had gewoon geen idee dat Cavagna eraan kwam. Moet toch beter aangepakt kunnen worden, achterblijvers in de tijdrit moet je op 1 of andere manier kunnen inlichten dat ze aan de kant moeten.
  9 maart 2021
  In de top van het klassement 2 minuten is beter.
  9 maart 2021
  Cavagna stond niet in de top van het klassement, plek 32, je moet toch met al die motoren in koers iets kunnen doen waarbij ze aangeven dat Sbaragli iets aan de kant moet.
  9 maart 2021
  @ bartyp25 Aan de kant moeten gaan ?? in dit geval was er "pech" voor Cavagna omdat hij in een bocht er langs moest en niet kon. maar voor de rest, niks aan de kant gaan, hij rijdt er maar omheen.
9 maart 2021
Ik denk dat Sbaragli net al door David de la Cruz ingehaald was en daarom niemand meer verwachtte, maar dit is uiteraard sneu voor Cavagna.
9 maart 2021
Ik heb het moment zelf niet gezien maar ik kan me voorstellen dat ie ook wel even in de slipstream heeft gehangen, wat dan natuurlijk ook weer wat tijd bespaard..
  9 maart 2021
  Hij moest echt wel afremmen in de bocht waar hij achter Sbaragli terechtkwam, daar is zeker geen tijd bespaard.
  9 maart 2021
  Dat moment kost hem inderdaad tijd, maar zo'n mikpunt heeft hem natuurlijk ook wel geholpen. Ik ben wel nieuwsgierig of het hebben van een mikpunt meer tijd oplevert dan het hinderen kost.
9 maart 2021
Je bent kilometers lang bezig met naar je voorganger toe te rijden. Als je er dan in slaagt om dat precies op een verkeerd moment te doen, is het 99% je eigen fout. Wat niet wegneemt dat het betreffende moment hem vermoedelijk de zege kost.
  Dat lijkt me juist, in dit geval is de achterop liggende renner degene die verantwoording draagt. Bovendien is het altijd lastig om 1 bepaald moment de schuld te geven in zo’n tijdrit, 2 wat scherpere bochten en Cavagna had het ook gehaald.
  9 maart 2021
  Niet mee eens. Als achteropkomende renner mag je er vanuit gaan dat de trage man (die helemaal niet bezig was met het neerzetten van een prestatie) voor jou op het gepaste moment plaats laat. Misschien dat de tv motor (en wie er voor de rest allemaal bij Cavagna zat) de aandacht van Sbaragli had kunnen/moeten trekken door te toeteren, maar Cavagna die in volle inspanning zit kan je hier echt niets verwijten.
  9 maart 2021
  Je mag er gerust vanuit gaan, maar als je er naast zit heb je jezelf ermee. Zoals nu. In België is het gebruikelijk dat met name Sporza-motards allerlei bijdragen leveren, met name in het belang van Belgische renners. Maar in het algemeen is de combinatie cameraman/motard alleen maar op de bewuste plek om de wedstrijd te registreren, niet om er deel van uit te maken laat staan er invloed op uit te oefenen.
  9 maart 2021
  Ook niet mee eens : als je zo hard rijdt als je kan en je rijdt daardoor 5km per uur sneller dan je voorligger, kies je niet wanneer je hem inhaalt. Tenzij je vooraf inhoudt, wat dan weer zijn invloed heeft op jouw snelheid/tijd.
  9 maart 2021
  @xistnc De eenvoud van je formulering wordt slechts geëvenaard door de juistheid ervan. Dank. Je hebt helaas wel verdere reacties compleet overbodig gemaakt, dat is jammer voor de clicks ;)
9 maart 2021
"Waar op die 14,5 kilometer heb ik het laten liggen?" oh wie zal het zeggen... Vorm is top, morgen weer gassen.
10 maart 2021
edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

Reacties zijn gesloten.