Castroviejo trots ondanks missen medaille

donderdag 11 augustus 2016 om 09:47
Castroviejo trots ondanks missen medaille

Foto: Sirotti

Jonathan Castroviejo kwam woensdag in de olympische tijdrit vier seconden tekort voor een medaille. De Spanjaard, die in februari nog zijn nekwervel brak, weigert echter te spreken van pech. “Ik heb namelijk geen fouten gemaakt”, stelt hij tegenover Cyclingnews.

“Misschien heb ik niet alle risico’s genomen in de afdalingen, omdat ik nog steeds mijn zware valpartij in gedachte heb”, vervolgt hij. “Bovendien was het wegdek in slechte staat. Maar ik moet blij zijn, omdat ik weer terug ben op mijn niveau, al was ik dichtbij een medaille.”

Dat is niet voor het eerst. Vorig jaar kwam Castroviejo drie seconden tekort voor een medaille op het wereldkampioenschap tijdrijden. Toch blijft de Movistar-renner positief. “Ik had niet eens verwacht dat ik nog aan de Spelen mee zou kunnen doen, na dit turbulente seizoen. Hier zijn maakt me al bij.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Kimw 11 augustus 2016 om 10:08

Edit redactie: thx

LutsenkoFan 11 augustus 2016 om 10:22

Welke valpartij is dat geweest?

Sephiroth 11 augustus 2016 om 11:37

Mooie reactie en een leuke renner.

Tuubke 11 augustus 2016 om 11:45

Cancellara, Froome en Castroviejo tevreden, Martin en (echt waar!) Dumoulin teleurgesteld.
Dan missen we nog een heel belangrijke reactie: die van Rohan Dennis, al kunnen we die natuurlijk wel raden. Hij leek immers aardig op weg naar een medaille, tot hij problemen kreeg met zijn fiets.

koos1 11 augustus 2016 om 12:30

Zou mooi zijn als Castroviejo op het WK een medaille zou kunnen pakken, na al die 4e plaatsen.

Angus 12 augustus 2016 om 08:30

@Tuubke:
Dennis bleef ontgoocheld achter na de Rio-tijdrit. Hij was aan het klooien op de fiets, die hij zelfs wisselde op een gegeven moment. De specialist in de race tegen de klok werd uiteindelijk nog wel vijfde. “Ach ja, dit soort dingen gebeuren”, relativeerde Dennis in gesprek met de Adelaide Advertiser. “Ik moet niet te teleurgesteld zijn, het ligt toch buiten mijn controle. Ik ben wel trots op hoe ik gereden heb, los van mijn mechanische pech en fietswissel. Ik neem mijn pet af voor Cancellara, hij is een indrukwekkende renner.”

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair