Castroviejo snelste tijdrijder in de Algarve, Roglic nieuwe leider
Foto: Sirotti (archief)
vrijdag 17 februari 2017 om 18:03

Castroviejo snelste tijdrijder in de Algarve, Roglic nieuwe leider

Jonathan Castroviejo heeft in de Ronde van de Algarve de individuele tijdrit op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Movistar had voor de 19 kilometer lange rit tegen de klok 21 minuten en 24 seconden nodig. Tony Martin moest vier seconden toegeven en werd daarmee tweede. Lars Boom was op een vijfde plaats de beste Nederlander.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Op een vlak parcours zette Boom een vroege richttijd neer. De renner van LottoNL-Jumbo mocht plaatsnemen in de hotseat, totdat Martin zeven seconden onder zijn tijd dook. Ook de tijd van de wereldkampioen zou niet stand houden, want Europees kampioen Castroviejo wist eerder de finish te bereiken. Een jaar nadat hij in deze wedstrijd zijn nekwervel brak, boekt hij hier zijn eerste overwinning van het seizoen.

Primoz Roglic neemt twee dagen voor het einde de leiderstrui over van Daniel Martin. Zijn voorsprong op nummer twee Michal Kwiatkowski bedraagt twee dagen voor het einde 22 seconden. Morgen gaat de wedstrijd verder met een etappe voor sprinters.

 
27 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2017
Roglic nieuwe leider dankzij de motard.
17 februari 2017
2 man bij de eerste 5 en de leiderstrui... mag toch zeggen dat TLJ een lekker dagje achter de rug heeft.
17 februari 2017
Lotto Jumbo sinds vorig jaar toch wel erg verbetert in tijdritten, echt mooi.
17 februari 2017
@martbiemans Roglic is natuurlijk geen pannenkoek in de tijdrit. Ik denk niet dat hij hierdoor 20 sec heeft gewonnen, wat je dus eigenlijk zegt. Wel een erg slechte tijdrit van Dan Martin. Kan niemand die jongen dat leren?
17 februari 2017
Vorig jaar hulp van een motortje in de fiets, nu van een motortje voor hem. Altijd iets met die Roglic. Stayeren voor dummies
17 februari 2017
Hoe goed is Demare al hij wordt hier zesde.Ik verwacht hem in het openingsweekend
17 februari 2017
@MrSjaakBraak TLJ is sinds een aantal jaren al flink verbeterd in de tijdrit door de Aquila van Bianchi. Dat komt nu al helemaal naar voren met goede tijdrijders als Roglic en Campenaerts aan boord.
17 februari 2017
@silent hill Wat heeft dit met fair play te maken? Moet die Roglic aan de andere kant van de weg gaan rijden ofzo? Die motorrijder zal hem niet willen hebben bevoordelen, het is geen Portugees natuurlijk.
17 februari 2017
Dan Martin zal wel echt moeten verbeteren in de tijdrit wil hij ooit verder komen als klassementsman. Dit zet weinig zoden aan de dijk.
17 februari 2017
Natuurlijk hoort die motor daar niet maar daar kan Primoz niets aan doen. Wordt echt eens tijd dat die organisaties hun motoren beter instrueren.
17 februari 2017
Wordt een spannende rit zondag, maar gewoon bij Kwiatkowski blijven en hij is binnen.
17 februari 2017
geen misselijke top 10.
17 februari 2017
@Lennimator Ik dacht precies hetzelfde. Toch vreemd eigenlijk dat TLJ zo'n slechte tijdrit reed in Valencia, als ze het individueel allemaal zo goed doen in de tijdrit.
17 februari 2017
Démare zesde in zo'n tijdrit?! Die heeft zijn vorm al te pakken geloof ik!
17 februari 2017
@adelaar Om over Milaan-San Remo nog te zwijgen...
17 februari 2017
Het blijft toch een knap stukje scouting: een afgekeurde ski-springer contracteren bij een WT-wielerploeg. En dan ontpopt hij zich als uitstekend tijdrijder en klimmer. What's next?
17 februari 2017
@Tuubke Valt mee, hij liet kort na zijn overstap bij Adria Mobil al hele mooie dingen zien.
17 februari 2017
@Assen Een ploegentijdrit is iets volstrekt anders dan een gewone tijdrit.
17 februari 2017
Mooi voor Castroviejo, gun hem een zege.
17 februari 2017
@Blanco Ja maar dat was eerder dat hij wel redelijk kon klimmen. Niemand had verwacht dat hij zo goed kon tijdrijden.
17 februari 2017
Wat tof, Roglic is echt een super leuke renner om te volgen. Gaat nog een hoop mensen verrassen op deze manier.
17 februari 2017
Roglic gaat zeker nog een paar leuke dingen doen voor TLJ. Hij ziet zelf ook meer als ronderenner en wil zich daarin nog verbeteren. Hoe gaat TLJ er mee om, als Roglic en Bennett voor 't klassement gaan in de TdF.
17 februari 2017
Verdienen zo onderhand wel alle complimenten daar bij TLJ, zijn echt goed bezig op allerlei vlakken.
18 februari 2017
Mss heeft hij geprofiteerd van de motard maar dat is dan alleen maar te wijten aan de organisatie, zeer knap dit.
18 februari 2017
Dat tijdrijden bij tlj is toch echt indrukwekkend geworden. Ook de scouting heeft het top gedaan kunnen we rustig zeggen. Paar jonge pareltjes gevonden. Die Roglic staat er inmiddels goed op als ronderenner. Ik begin serieus grote dingen van hem te verwachten.

Reacties zijn gesloten.