Castroviejo: “Dit is heel speciaal voor mij”

zaterdag 18 februari 2017 om 09:51
Castroviejo: “Dit is heel speciaal voor mij”

Foto: Sirotti (archief)

De overwinning van Jonathan Castroviejo vrijdag in de tijdrit van de Volta ao Algarve was er een met een bijzonder verhaal. Vorig jaar brak hij namelijk in precies dezelfde wedstrijd nog zijn nekwervel. “Het is heel speciaal voor mij om terug te keren in deze koers, na alles wat er gebeurd is, en om weer op hoog niveau te kunnen rijden”, aldus Castroviejo op de website van Movistar. “Dat zorgt voor een geweldig gevoel.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De Spanjaard is erg trots op zijn prestatie. “Dit geeft me zo’n voldoening, dat ik al die rivalen achter me heb kunnen laten. Ik eindigde in de top vier van alle tijdritten die ik vorig jaar reed, ik werd Europees kampioen, ik haalde een medaille op het WK… maar hier winnen, tegen zulke grote namen, staat daar zelfs boven.”

“Ook donderdag ging het overigens vrij goed”, vervolgt Castroviejo. De 29-jarige renner werd zevende in een lastige etappe met veel klimwerk. “Dat geeft me veel motivatie om me te blijven focussen op rittenkoersen van een week.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone