Casper Pedersen bezorgt Denemarken Europese beloftentitel

zaterdag 5 augustus 2017 om 12:34
Casper Pedersen bezorgt Denemarken Europese beloftentitel

Foto: UEC

Casper Pedersen uit Denemarken heeft het Europees kampioenschap op de weg voor beloften gewonnen. De thuisrijder bleek in Herning de sterkste van een kopgroep van vier. Pedersen is daarmee de opvolger van Alexandr Riabushenko.

De wedstrijd werd vandaag gekenmerkt door vele valpartijen, lekke banden én aanvallen. Op de vlakke omloop van 20,1 kilometer, die in totaal achtmaal moest worden afgelegd, bleek het voor vluchters bijzonder lastig om weg te geraken, waardoor steeds nieuwe kopgroepen ontstonden. Namens Nederland zaten Pascal Eenkhoorn en Hartthijs de Vries mee in verschillende ontsnappingen, maar beide pogingen werden teniet gedaan.

In de finale moest de Nederlandse ploeg gaan achtervolgen toen een groep van dertien man wegreed zonder één met een oranje tenue. Deze vluchters werden weer bijgehaald, maar toen een nieuwe kopgroep van vier ontstond, ontbrak de Nederlandse formatie opnieuw. Ditmaal waren Benoît Cosnefroy (Frankrijk), Marc Hirschi (Zwitserland), Casper Pedersen (Denemarken) en Petr Rikunov (Rusland) weggesprongen.

Deze vier hielden in de finale knap stand. Wat volgde was een spannende strijd tussen de vluchters en het peloton. Het verschil werd in de slotkilometer bijzonder klein, waardoor Pedersen besloot om vroeg aan te gaan. Die tactiek bleek succesvol: de Deen kwam juichend over de streep, twee seconden voor Cosnefroy en Hirschi.

Het peloton strandde op slechts vier seconden van de winnaar. Kristoffer Halvorsen, de Noorse wereldkampioen bij de beloften, won het sprintje om plaats vijf voor de Nederlander Fabio Jakobsen. Met Bram Welten (negende) eindigde ook een tweede Nederlander in de top tien.

Dit artikel delen:

13 Reacties

123poetertjes 5 augustus 2017 om 12:36

Behoorlijk ruim ook. Toch leuk dat bij de beloften zoiets nog kan, morgen is dit geheid een massaspurt.

0
Mooie_Mario 5 augustus 2017 om 12:38

De hele tijd elke breakaway terugbrengen en je dan verslikken in de laatste. Mooi voor deze thuisrijder!

0
MatthiasVDH 5 augustus 2017 om 12:41

Jakobson tweede in de pelotonsprint.

0
Wheely 5 augustus 2017 om 12:47

Jakobson, je maakt er voor de gelegenheid maar iets Scandinavisch van? ;)

0
Super Mario 5 augustus 2017 om 12:55

@redactie: Casper Pedersen heeft een Deens vlaggetje in de uitslag en niet Duits. Hele goeie piste renner en de piste is nog altijd de opleiding voor de weg. Mama van Poppel mag blij zijn met de 9de plaats van Bram Welten. Dat mag ook eens gezegd worden.

0
woutie 5 augustus 2017 om 13:01

Kan ik de wedstrijd ergens herbekijken?

0
AZH 5 augustus 2017 om 13:02

Jezus, die Denen gaan als een trein. 10de medaille?

0
Wheely 5 augustus 2017 om 13:06

Gemiste kans voor NL als ik de uitslag zo zie.

0
jessevdalen 5 augustus 2017 om 13:19

Halvorsen wint die peletonsprint heel behoorlijk. Heeft een beetje de style van Ewan lijkt het

0
petoi 5 augustus 2017 om 13:34

Jakobsen knalde nog wel vol op de Rus die vierde werd. Hopen dat hij daar niks aan over houdt.

Overigens gebeurde iets gelijks bij de vrouwen U23 ook al. Zal me niet verbazen dat bij de profs iets gelijks gebeurd omdat Kristoff er als sprinter wel bovenuit steekt. De Noren hebben met EBH ook een afmaker die mee kan in de groepjes.

0
nederbelg 5 augustus 2017 om 14:41

‘We are red, we are white, we are Danish dynamite”, herinner ik me vanop een voetbal-EK.
Wat het thuisvoordeel al niet kan doen…

0
Ciclismo92 5 augustus 2017 om 18:06

Mwah thuisvoordeel, het is vooral dat Deense (en Noorse) renners bij de junioren/beloften de twee beste landen ter wereld zijn, maar dat die jongens zelden doorbreken bij de profs. Meeste medaille-winnende Denen en Noren hier domineren ook in wedstrijden buiten eigen land volop dit jaar.

0
HSV 5 augustus 2017 om 19:37

@supermario wat heeft mama van Poppel met Bram Welten te maken?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone