Carter Jones van Giant-Alpecin stopt per direct

vrijdag 24 juni 2016 om 16:00
Carter Jones van Giant-Alpecin stopt per direct

foto: Sirotti

Carter Jones is per direct gestopt met profwielrennen. De renner van Giant-Alpecin kan zich niet langer motiveren voor een bestaan als beroepswielrenner.

“Het is een persoonlijke beslissing naar aanleiding van twee incidenten”, zegt Jones in het persbericht van de ploeg. “Ik ben nu klaar voor de volgende stap in mijn leven. Ik heb twee geweldige seizoenen bij Giant-Alpecin achter de rug. Zij hebben mij de kans gegeven om veel wedstrijden op WorldTour-niveau te rijden. De 27-jarige renner twijfelde al enige tijd over zijn toekomst in het wielrennen.

“Carter was een waardevol lid van ons team en we respecteren zijn besluit”, laat ploegleider Rudi Kemna weten.

Dit artikel delen:

35 Reacties

Mkay 24 juni 2016 om 16:01

Eerst Fairly, nu Jones, volgende maand Haga?

raleigh 24 juni 2016 om 16:05

Vreemd deze gang van zaken; ik geloof onlangs ook als een Aussie die stopte om persoonlijke redenen. Het roept bij de vraag op of de renner ‘meer’ wilde dan de ploeg, of juist net andersom. Ik krijg er een bepaald gevoel bij…..

HoofdIsVrij 24 juni 2016 om 16:09

@Mkay

En in een eerder stadium Tom Peterson. Als je blijkbaar als Amerikaan vroegtijdig wil stoppen met je wielercarriere is Giant the place to be.

iLLan 24 juni 2016 om 16:10

@raleigh, ja, inderdaad wel opmerkelijk. Zou ook kunnen gaan om toegestane middelen, maar die Jones dan zelf moreel niet verantwoord vindt. Pure speculatie, maar het is toch wel erg gek om zo midden in het seizoen te stoppen om ‘incidenten’.

DemarrErik 24 juni 2016 om 16:12

Vorig jaar ook Daan Olivier bij deze ploeg. Kunnen niet meer van incidenten spreken? Wat zou het zijn? Talent wat er onvoldoende uitkomt? (misschien minder van toepassing op Olivier?)

Christian 24 juni 2016 om 16:13

Daan Olivier ook al een vergelijkbaar geval bij Giant.
Dan ook nog Parisien die redelijk vroeg daar stopte.

KnightBiker 24 juni 2016 om 16:20

Het valt wel op bij Giant inderdaad, neem deze zaken en het vertrek van Kittel en mogelijk Degenkolb en er is genoeg voer voor speculatie…
Als je op dat niveau acteert is het eerder dat je geen contract meer krijgt of langzaam afzakt naar de 2e divisie dan dat je zelf besluit te stoppen.
(Nu stoppen kan ook betekenen: geen contract voor het komende jaar gekregen, dus waarom dit jaar nog je best doen?)

Chrys 24 juni 2016 om 16:24

Het lijkt niet helemaal te lopen daar. Kittel, Olivier, Peterson, Fairly en nu dus Jones en De Kort. Dat zijn toch wel veel namen in twee jaar die weg willen of vroegtijdig stoppen. Veelers ook zonder motivatie en dan heeft Giant nu nog maar 24 renners voor dit seizoen..

Verweggistan 24 juni 2016 om 16:30

Meestal willen renners nog wel naar een nieuwe ploeg, of op een lager niveau verder als ze ontevreden zijn over hun ploeg of motivatieproblemen hebben, zoals bijvoorbeeld Morton die nu bij JellyBelly rijdt. Maar bij Giant willen ze direct stoppen, opvallend.
Flakemore was vorig jaar de BMC renner die stopte. En de Canadees Veilleux die in 2013 plots stopte na een rit gewonnen te hebben in de Dauphine en de Tour uitgereden had.

tendam 24 juni 2016 om 16:34

Ik denk dat we geen kritische beschouwing van Raymond Kerckhoffs hoeven te verwachten over motivatieproblemen bij Giant-personeel, maar het valt wel op inderdaad. Ik snap eigenlijk ook niet waarom Degenkolb weg wil, zoveel meer zal hij bij Trek toch niet gaan verdienen.

MIG 24 juni 2016 om 16:43

De genoemde renners zijn bijna allemaal niet-Europeanen. Dat zal best kunnen schelen. Je kunt tussen Amstel en de Waalse Pijl niet even bij je ouders/partner langs. (Aldus wat psychologie van de koude grond.)

ah-ja 24 juni 2016 om 16:45

Mss worden er dingen gevraagd qua verzorging, preparatie en begeleiding die te ver gaan voor deze jongens & waar ze dus niet aan willen participeren

Romy2007 24 juni 2016 om 16:50

Het is voor Amerikanen heel prijzig om voor Nederlandse ploegen te koersen. Dat is een van de redenen. Belastingstelsel van NL.

Giant wel al drie renners minder dan waarmee ze seizoen zijn gestart want veelers zie ik ook niet terugkomen voorlopig.

Culnamo 24 juni 2016 om 16:51

Het begon als
1t4i

Teamspirit,
Improvemen,t
Inspiration,
Innovation,
Integrity.

TeamNL 24 juni 2016 om 17:08

Het koersen in een WT team is vele malen zwaarden bij een Amerikaanse (P)CT en in Amerikaanse koersen. Een subtopper in Amerikaanse koersen is vaak een middelmatige renner in Europese koersen.

Als je er vervolgens achterkomt dat je niet mee kan op top niveau en daarnaast ook nog eens ver van huis bent dan raak je de motivatie wel kwijt.

klootje kriekeljon 24 juni 2016 om 18:01

Tendam omdat deze ploeg en haar kopmannen geen ‘dooie’ uitstraling hebben misschien. Sorry to say it.

xistnc 24 juni 2016 om 18:04

@TeamNL
Dat is jouw redenering. Maar Jones heeft het over ‘twee incidenten’.

pirazzi 24 juni 2016 om 18:37
Quote:
en nu dus Jones en De Kort

Is De Kort ook gestopt dan?

UrbanSteel 24 juni 2016 om 19:18

Als je A zegt “Het is een persoonlijke beslissing naar aanleiding van twee incidenten” ook B zeggen , anders krijgen we weer ontelbare speculaties.

Il Cavaliere 24 juni 2016 om 19:21

Parisien, Olivier, Peterson, Fairly en nu Jones. Geweldige begeleiding bij TOP-team Giant-Alpecin. Alle toppers lopen weg door de gigantisch slechte begeleiding (Kittel, Degenkolb) terwijl ze er alleen maar pure middelmaat voor terughalen. Misschien kunnen ze na de film van de opbouw van een sprinttrein ook een film maken over de afbraak van de perfecte sprinttrein?

Tinkerbell 24 juni 2016 om 20:12

Met twee incidenten doelt hij volgens mij gewoon op crashes, zoals die op trainingskamp of die met die motor in België ook al was hij bij beide niet betrokken. Opzich is het logisch dat je dan gaat twijfelen of je dit nog wil..
Maar ik vind het ook wel vreemd hoe dit steeds bij Giant gebeurt, begeleiding lijkt toch niet echt in orde te zijn.

NairoQ 24 juni 2016 om 20:21

Je gaat als renner echt niet stoppen met je carrière omdat je ploeg wil dat je wat pakt, stel samenzweerders hier. Dan hou je gewoon je been stijf of dreig je er mee naar buiten te komen, niemand stopt zomaar. Het gaat hier om het levenswerk van personen, niet zomaar een sport. Moet iets persoonlijks en ingrijpend zijn, in de privésfeer of gewoon een algeheel gevoel dat het wielrennen niet is waar hij verder mee kan in zijn leven.

Huubi 24 juni 2016 om 20:25

Zou het weggaan van Zeeman nu nog z’n sporen achterlaten?

PoisRouges 24 juni 2016 om 20:34

Het persbericht heeft het duidelijk over 2 ongelukken (accidents), niet incidenten, als reden waarom Jones is gaan twijfelen over het bestaan als beroepsrenner. Misschien in combinatie met het besef dat hij niet goed genoeg is voor de top en het hebben van een universitair diploma een prima reden om voor een carriereswitch te kiezen.

tendam 24 juni 2016 om 20:40

@klootje
Het zou goed kunnen dat fanboy Kerckhoffs daar gevoelig voor is, dat klopt. Van de resultaten moeten ze het alvast niet hebben, dit seizoen.

Headlines

Materiaalzone

Populair