Carrière Greipel zit er nu echt op: “Ik hoop op een bepaalde manier betrokken te blijven”

dinsdag 5 oktober 2021 om 11:32
Carrière Greipel zit er nu echt op: “Ik hoop op een bepaalde manier betrokken te blijven”

Greipel neemt afscheid van het wielerpubliek - foto: Cor Vos

André Greipel is nu echt wielrenner af, nadat hij afgelopen zondag afscheid nam tijdens de Sparkassen Münsterland Giro. De 39-jarige Duitser zal nu meer tijd doorbrengen met zijn familie. “Maar ik hoop op een bepaalde manier wel betrokken te blijven bij de wielersport”, aldus Greipel.

Greipel besloot afgelopen zondag nog één keer een rugnummer op te spelden voor de Sparkassen Münsterland Giro. In eigen land nam hij afscheid in het bijzijn van familie, vrienden en supporters. De sterke sprinter liet zich tijdens de koers echter ook nog opmerken. Greipel maakte deel uit van de voorste waaier, maar zag de zege naar ex-ploegmaat, rivaal en generatiegenoot Mark Cavendish gaan. Zelf kwam De Gorilla als tiende over de streep.

“Het is nu echt klaar”, liet Greipel na de finish weten via zijn (nu voormalige) werkgever Israel Start-Up Nation. “Ik heb alles gegeven en er zat gewoon niet meer in. Ik ben blij met mijn laatste dag als wielrenner. Ik probeer nu positief te denken richting de toekomst. We gaan het zien. Ik kan nu zelf bepalen wanneer ik afzie op de fiets en bovendien kan ik meer tijd doorbrengen met mijn familie. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle steun die ik heb gehad tijdens mijn carrière.”

Meer dan 150 overwinningen 
“Ik kijk niet met boosheid of wrok terug op mijn carrière. Ik denk nu met heel veel plezier aan de toekomst, aangezien ik nu de vrijheid heb om alles zelf te bepalen.” In 2006 begon Greipel zijn profcarrière bij T-Mobile. Voor de Duitse ploeg, die later HTC-Columbia werd, zou Greipel vijf seizoenen rijden en zich ontwikkelen tot een van de beste sprinters van zijn generatie. Daarna ging hij naar Omega Pharma-Lotto, het latere Lotto Soudal, en ook daar was hij heel succesvol.

Na acht seizoenen vertrok hij naar Arkéa Samsic. Israel Start-Up Nation was zijn laatste werkgever. In zowel de Giro (zeven keer), de Tour (elf keer) als de Vuelta (vier keer) maakte hij meermaals het zegegebaar. Op zijn palmares prijken meer dan honderdvijftig overwinningen.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Chasse_patate 5 oktober 2021 om 11:45

Prachtig, jammer dat hij die eerste waaier niet kon houden.

Murcia 5 oktober 2021 om 11:54

Groot renner maar daarnaast een ontzettend aardige man die volgens mij niet leed aan een overmatig ego zoals vele collega spurters. Knapste vond ik dat hij er in slaagde vanuit Cav’s schaduw zichzelf te ontwikkelen tot wereldtopper, dat zegt naar mijn mening iets over het karakter van de vriendelijke ‘Gorilla’.

Michelangelo 5 oktober 2021 om 21:00

Precies dat Murcia. De gorilla was de gentleman onder de sprinters. Fair, rechtuit, zelden smerige trucjes. Daar zouden heel veel hedendaagse snelle jongens een voorbeeld aan moeten nemen.

Ronellenfitsch 5 oktober 2021 om 12:46

Wel een aparte zin ‘ik kijk niet in boosheid of wrok terug op mijn carriere’. Dat lijkt me bij Greipel ook totaal niet te verwachten, waarom dat dan in zo’n bericht staat? Slechte vertaling?

Mwielerfan 5 oktober 2021 om 20:44

Maf inderdaad, viel me ook op. Zal wel een vraag van journalist zijn geweest, misschien nav laatste minder productieve jaren?

Ronellenfitsch 5 oktober 2021 om 12:48

Wat mij betreft is zijn grootste prestatie dat hij tien jaar lang (Giro 2008 tm Giro 2017) in ALLE grote rondes die hij reed minstens een rit won. Letterlijk een absolute zekerheid op ritwinst, en uniek.

Maillot à Pois 5 oktober 2021 om 15:57

“I’m not looking back in anger.”, zegt ie op cyclingnews.
Ik veronderstel dat hij bedoelt dat hij er vrede mee heeft om zijn carrière als actief renner nu te beëindigen?

Mwielerfan 5 oktober 2021 om 20:45

Of hij is fan van Oasis? So, Andre can wait…

Bob en Niek 5 oktober 2021 om 13:31

Groots renner! Wij zullen altijd fan blijven! Het schijnt dat Bob ooit zijn dijbeen heeft aangeraakt en sindsdien die hand niet heeft gewassen…

Pizzi 5 oktober 2021 om 14:08

Het ga je goed, André!

de adelaar 5 oktober 2021 om 14:17

Echte een goed sprinter, galant mens , humorvol en eerlijke sprints gereden, nooit de harde lijn gekozen maar altijd de rechte, dat maakt hem een voorbeeld voor vele brokkenpiloten

De Siepel 5 oktober 2021 om 14:51

Greipel en Martin, twee fijne gasten die veel betekent hebben voor het wielrennen in Duitsland. Het ga ze goed..!

notriple 5 oktober 2021 om 18:57

Gouwe gozer.

Headlines

Materiaalzone

Populair