Carlos Rodríguez wint in Baskenland, Evenepoel nieuwe leider

vrijdag 8 april 2022 om 17:21
Carlos Rodríguez wint in Baskenland, Evenepoel nieuwe leider

foto: Cor Vos

Carlos Rodríguez heeft de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. In Mallabia kwam de jonge Spaanse klimmer van INEOS Grenadiers solo over de finish, nadat hij aanvankelijk deel uitmaakte van een kopgroep met zeven man. Remco Evenepoel nam de leiderstrui over van Primož Roglič.

Op de een-na-laatste dag van de Ronde van het Baskenland kreeg het peloton een lastige etappe voorgeschoteld. Het parcours had weliswaar geen beklimmingen van de hoogste categorie, maar de route ging voortdurend op en af en de weersomstandigheden konden de rit weleens erg zwaar maken. De finish was bovendien voor de explosieve types, met een stijgingspercentage van 16% in de laatste kilometer. Even voor half twee werd het peloton, met Primož Roglič in de leiderstrui, op gang gebracht.

Negen renners verschenen niet meer aan de start: Sergio Higuita (BORA-hansgrohe), Jan Maas (BikeExchange-Jayco), Pierre Latour (TotalEnergies), Théo Delacroix (Intermarché-Wanty), Mark Donovan, Florian Stork (DSM), Julen Amezqueta (Caja Rural), Sebastian Berwick (Israel-Premier Tech) en Simon Pellaud (Trek-Segafredo). Onderweg zou de koers nog meer renners kwijtraken. De rest van het peloton begon aan een serieuze dag in het zadel. Vanuit het vertrek probeerden diverse renners weg te rijden, maar na een uur koers was alles nog samen.

Vlucht van de dag komt laat tot stand
Na de tweede klim van de dag, na 65 kilometer, was een kopgroep gevormd. Roglič en Jumbo-Visma hadden Sepp Kuss meegestuurd, verder bestond de groep aanvallers uit Pello Bilbao (Bahrain-Victorious), Marc Soler (UAE Emirates), Sergio Samitier (Movistar), Carlos Rodríguez (INEOS Grenadiers), Lucas Hamilton (BikeExchange-Jayco) en Kenny Elissonde (Trek-Segafredo). Met Bilbao (zesde op 19s) en Marc Soler (veertiende op 1.08s) waren enkele gevaarlijke mannen voor het klassement mee gesprongen.

Soler voert de vlucht van de dag aan – foto: Cor Vos

Bilbao besefte dat door zijn aanwezigheid de kopgroep nooit veel voorsprong zou krijgen en liet zich terugzakken. De overige zes aanvallers reden door en begonnen aan de derde klim van de dag, terwijl Jumbo-Visma en Quick-Step Alpha Vinyl daarachter controleerden. In de afdaling van deze Gontzagaraigana viel Hamilton letterlijk weg uit de ontsnapping. De Australiër duikelde over een vangrail, waardoor zijn rol in de koers meteen was uitgespeeld. De kopgroep dunde tijdens de vierde klim verder uit doordat Kuss en Samitier de rest lieten rijden.

Ook Elissonde moest eraf, waardoor Soler en Rodríguez samen overbleven. Terwijl Soler de grote motor was in de kopgroep, liet Rodríguez zich slechts meevoeren. Soler reed al een poos virtueel aan de leiding van het klassement en wilde zijn huid duur verkopen. Op veertig kilometer van de streep had het kopduo nog altijd vier minuten voorsprong. Vanaf dat moment gingen verschillende ploegen actief achtervolgen, waardoor de voorsprong van het leidende duo langzaam maar zeker begon terug te lopen.

Soler met Rodríguez op zijn bagagedrager – foto: Cor Vos

Evenepoel laat de koers ontploffen
Soler en Rodríguez begonnen met een voorgift van twee minuten aan de klim naar Karabieta, op twintig kilometer van de streep de laatste horde voor de slotklim naar Mallabia. In de beklimming liet Remco Evenepoel de koers ontploffen en de Belg van Quick-Step Alpha Vinyl kreeg Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Pello Bilbao (Bahrain-Victorious), Enric Mas (Movistar), Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers), Ion Izagirre (Cofidis) en Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe) met zich mee. Van voren reed Rodríguez weg bij Soler, bij wie hij steeds in het wiel zat.

Daarna was het afdalen naar het sluitstuk van de dag. Rodríguez had het op de moeilijke slotklim zwaar, maar bleef uit de greep van de eerste groep achtervolgers en boekte zijn eerste profzege. Ploegmaat Martínez maakte het feest voor INEOS Grenadiers compleet door als tweede over de streep te komen. Evenepoel werd derde en nam de leiderstrui over van Primož Roglič. De Belg begint morgen met een voorsprong van twee seconden op Martínez aan de slotetappe met een aankomst bergop in Arrate.

Dit artikel delen:

127 Reacties

Koers 8 april 2022 om 17:25

The king is weak, long live the prince!

0
cadu 8 april 2022 om 17:28

The king fietst daar niet

0
uitdewaaier 8 april 2022 om 18:11

Wat een pech had Roglic zeg. En evp lekker profiteren.

0
Tuubke 8 april 2022 om 18:20

Roglic pech? Wat was er dan aan de hand? Ik zag niks en hij heeft het er ook niet over in het interview na de finish.

0
tramontana 8 april 2022 om 20:25

@uitdewaaier de enige pech die Roglic had vandaag was de pech om niet mee te kunnen

0
Scrabslag 8 april 2022 om 17:26

Mooi dat Remco er zo goed bijzat na alle kritiek

0
vevie 8 april 2022 om 17:27

Ik zei dat Remco op de grill vandaag gegooid zou worden en morgen in de oven. Excuus, Remco. Je hebt netjes gereden, vandaag. Nu morgen, nog. Ineos zal vast een plan hebben. Dat wordt alle hens aan dek morgen, want er staan vele mannen kort. Die gaan aanvallen. Morgen wordt een goede test voor Remco.

Ik zie wel op zich dat Roglic deze aan Vingegaard laat. Die heeft deze al twee keer gewonnen. Lijkt me niet vreemd dat hij nu iemand die een treetje lager staat straks in de Tour een goede kans geeft om een grote wedstrijd te winnen.

0
Romāns Vainšteins 8 april 2022 om 17:32

Maar was het besproken? Vingegaard zag er uit alsof er ineens alleen zaagvissen en narwals van de band kwamen rollen. Die pakken superlastig in.

0
vevie 8 april 2022 om 17:35

Ik weet niet of het besproken was, maar Roglic maakte duidelijk geen aanstalte om erachter aan te gaan. Hij kon makkelijk meespringen met Bilbao, maar deed het niet. Ook in de achtervolgende groep is hij geen moment op kop gekomen. Die leek het wel goed te vinden. Al reed hij na de eerste etappe nooit denderend, ofzo. Hij ziet er deze week zeker minder uit, maar ik denk zelf dat hij het vandaag gewoon liet lopen en Vingegaard de kans gaf.

De laatste koerste niet overtuigend mee, nee. Die had toch ook een mooie demarrage op de slotklim eruit mogen gooien en eerder aan mogen gaan.

0
Turtlehead 8 april 2022 om 17:37

Lol @RV. Zo’n lopend bandje bijhouden, dat kan ie wel!

0
Limal 8 april 2022 om 17:39

Àls hij Vingegaard de kans gaf om voor eigen winst te gaan dan was hij het hem wel vergeten te zeggen…

0
Gebruikersnaam 8 april 2022 om 17:42

Raar om het klassement te gunnen aan een ploegmaat die nog 5 man voor hem heeft staan, die hij meer dan waarschijnlijk niet alle 5 zal kunnen passeren.

0
vevie 8 april 2022 om 17:43

Dat kan. Het leek mij echter dat Vingegaard zelf geen raad wist met de ontstane situatie. De ploegleiders zullen echt wel in z’n oor getetterd hebben dat hij nu kopman numero uno was. Hij leek zelf te passief te koersen. Wou niet meerijden en zat de hele tijd achterom te kijken. Die moet duidelijk nog leren om als een kopman te rijden.

Dat is inderdaad zo, gebruikersnaam. Ik zie Vingegaard Mas, Martinez en Vlasov morgen niet in de puin rijden. Evenepoel moeten ze kunnen pakken als ze niet teveel naar elkaar gaan kijken. Maar Vlasov en Martinez zijn nu in de driversseat.

0
Dave Dubbeldammer 8 april 2022 om 23:30

Het is altijd uitkijken naar de poëzie van RM. Hulde!

0
quickstep_wolfpack 8 april 2022 om 17:28

Heel goed gereden evenepoel!!

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 8 april 2022 om 17:28

Inkt- en inktzwarte rampdag voor Jumbo-Visma op letterlijk alle fronten. Van Vader tot Kuss en van Roglic tot Vingegaard.

0
YogiBear 8 april 2022 om 17:32

Overdrijven blijft ook een vak.

0
VerstandOpNul 8 april 2022 om 17:33

Haha, terwijl ik dit lees hoor ik nog een interviewtje met Roglic op Eurosport.. Blijkbaar verliep alles volgens plan van de ploeg..

0
Yeez 8 april 2022 om 17:34

Jachtluipaard laat al weken zien de dramaqueen van dit forum te zijn

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 8 april 2022 om 17:36

Lachwekkende reacties, hoe kan je de harde feiten nou gaan ontkennen?

0
YogiBear 8 april 2022 om 17:41

Niemand ontkent de feiten, maar om ze nu meteen zo te dramatiseren is bijna een Oscar waardig. Niet alles is meteen de meest geweldige overwinning of de meest dramatische nederlaag ooit. Het kan ook gewoon eens matig, slecht, kan beter etc zijn.

0
RLM 8 april 2022 om 17:44

Wel niet op alle fronten

Circuit de la Sarthe ging vrij goed

0
Thijmen.cycling 8 april 2022 om 17:48

Oh ja, wat ontzettend rampzalig. Als Jumbo-Visma niet wint is het echt verschrikkelijk slecht natuurlijk. En Vingegaard in de top 10 allememachies wat matig…….

0
horsm 8 april 2022 om 17:55

Haha… Inkt- en inktzwart – dat klinkt of er doden zijn gevallen.

Wat is er trouwens met Vader gebeurt? Ziek of gevallen?

0
Sjonge Jonge 8 april 2022 om 17:57

Denk aan je hart Xevar

0
Steven_E 8 april 2022 om 18:02

Vader gevallen. Maar wat hij zegt over Jumbo is net hetzelfde als wat hier de voorbije dagen over QS werd geschreven? Alleen is het nu zwaar overdreven? QS heeft hier een ritzege, 3 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen. En nu de leiderstrui. Rondje geslaagd zou ik zeggen, wat er morgen ook gebeurt.

0
Turtlehead 8 april 2022 om 18:07

@Jachtluipaatd: en dan vergeet je nog Kooij die als een echte lijkenpikker mee-demarreert als iedereen op de gevallen leider wacht, wieltje plakt en achteraf de vermoorde onschuld speelt. Hoe zwart wil je t hebben…?!

0
Sjonge Jonge 8 april 2022 om 18:12

@Steven, er zit toch wel een wezenlijk verschil tussen "een zwak/matig/slecht voorjaar rijden" (QSA) ten opzichte van "een inkt- en inktzwarte rampdag" (TJV) wat hier wordt gesteld?

Komt op mij in ieder geval over als enorm dramaqueen gehalte.
Dat TJV hier matig voor de dag komt lijkt me evident.

0
uitdewaaier 8 april 2022 om 18:12

evp won tijd omdat Roglic pech kreeg. Anders laat hij zich echt niet wegrijden.

0
Laatste man 8 april 2022 om 20:03

Xevar. Huilend kind ben je toch ook.

0
S'mon 8 april 2022 om 17:28

Sterk gereden van de jonge Rodriguez, maar toch vooral van Soler. ;)
Ook Evenepoel liet me een sterke indruk na. Scherpe aanval, maar dan wat te vurig in het vragen om over te nemen. De rest van de klassementsrenners op de afspraak, met de man die we mochten verwachten op die steile aankomst die als eerste bovenkomt van dat groepje.

0
Turtlehead 8 april 2022 om 18:17

@Simon: de rest van de klassementsrenners… denk je niet dat Roglic en Yates daar bij zouden moeten zitten?

0
Tpinotfan 8 april 2022 om 17:29

Wat een ongelooflijk dramatische etappe zeg… Verschrikkelijk gekoerst door Ineos en Jumbo… Toch opvallend dat de positieve noot van vandaag Evenepoel was. Stak de lont in het kruitvat en reed toch ook sterk omhoog op die laatste muur. Slim vooraan gepositioneerd. Deed echt niks verkeerd. Op basis van hoe hij deze week koerst verdient hij de eindzege, al denk ik dat martinez sterker is. Bilbao zou het ook gegund zijn.

Roglic erg matig, en dan moet zo’n Vingegaard toch ook gewoon kunnen overnemen? Zeker als dat verschil oploopt richting een minuut… Geen reclame voor Jumbo vandaag, morgen dan maar vol gas hopelijk.

0
KimJungPoels 8 april 2022 om 17:30

Wederom een afgrijselijk lelijke koerstactiek van Jumbo. Mooi dat die Vingegaard nog even met wat karma af te rekenen krijgt. Jammer dat Vlasov daarvoor nodig was.

0
YogiBear 8 april 2022 om 17:35

Je blijft gewoon volharden in die onzin mbt de tactiek. De ploeg van de leider hoeft logischerwijs niet aan te vallen of mee te rijden. Dat zie je in bijna alle wedstrijden al jaren. Ik heb dus geen idee op basis waarvan dit nu ineens voor jou zo’n vreemde tactiek blijkt te zijn.

0
KimJungPoels 8 april 2022 om 17:43

Gewoon een zeer laffe koersstijl al twee dagen met de nummer twee van de Tour. Zo’n jongen op deze manier inzetten vind ik gewoon een hele lelijke koersstijl. We hebben het hier niet over Eenkhoorn of Bouwman ofzo.

Gelukkig is die lelijke koersstijl niet beloond.

0
Romāns Vainšteins 8 april 2022 om 17:30

Leuk spektakel met allerlei maffe pure koersdingetjes er in.

* Looping over de reling (was alweer even ge;leden)
* Vies profiteren van andermans grinta
* onverklaarbaar lossen als leider
* radeloze blikken achterom van zijn opvolger
* achterlijk steil aankomstklimmetje met in elkaar hakende favorieten die vervolgens omhoogfroomen
* Een zichzelf rijkrekende en meteen weer pelotonmennende REVKET

Geinig, veel te bespreken.

0
Retro Lex 8 april 2022 om 17:52

Check de podcast van Laterne rouge vanavond ( op YT )

0
Bontempi 8 april 2022 om 18:12

Het doorrammen van Soler was ook wel de moeite. Kilometerslang, zonder omkijken naar de ballast.

0
Vangenechten 8 april 2022 om 17:30

Mooie rit, sterke Remco. Mooi dat hij ook in staat is om Roglic uit een leiderstrui te rijden!

0
uitdewaaier 8 april 2022 om 18:13

Roglic had pure pech zag je dat niet??

0
Steven_E 8 april 2022 om 18:24

Pure pech? Hij probeert al sinds dag 2 de leiderstrui aan Evenepoel te schenken en eindelijk is’t gelukt… #allesliepvolgensplan

0
Dikke Vrouw 8 april 2022 om 17:30

Zo , we hebben een nieuwe leider !

0
bartp25 8 april 2022 om 17:32

Poeh roglic dit valt toch heel zwaar tegen. Evenepoel sterk al verwacht ik niet dat hij het red morgen.
En dan de winnaar van vandaag, carlos rodriguez, vreselijk. Jammer dat ze hem niet terugpakken op het einde. Zo niet gegund

0
S'mon 8 april 2022 om 17:34

Als iemand hem had teruggepakt was het nog steeds iemand van Ineos geweest.

0
bartp25 8 april 2022 om 17:40

Had ik minder erg gevonden dan iemand die kilometers lang loopt te plakken en geen seconde kopwerk doet.

0
Cochise 8 april 2022 om 17:34

Kans is redelijk groot dat de eindoverwinning hem morgen nog ontglipt, zeker als het opnieuw zo’n hectische etappe wordt, maar toch leuk dat hij vandaag beloond wordt voor z’n aanvalsdrift. Duidelijk niet enkel “voor de bühne”…

0
vevie 8 april 2022 om 17:37

Het wordt morgen een hele hectische etappe. Die gaan hem het vuur aan de schenen leggen, vooral omdat zoveel man nog ‘kan’ winnen. Die gaan er echt wel voor rijden en Evenepoel snel isoleren morgen.

0
Romāns Vainšteins 8 april 2022 om 17:48

Flip zal zich alvast binnestenbuiten gaan keren om Evenepoel overal bij te gaan houden, je kan je een slechtere knecht bedenken

0
Cochise 8 april 2022 om 17:51

Klopt. Eindzege of zelfs eindpodium zou mooie bonus zijn. Maar die slotklim vandaag is wel al iets waar hij zich aan kan optrekken. Werd er dit keer niet genadeloos afgereden op de steile stroken.

0
Limal 8 april 2022 om 17:36

Knappe winst (met ietwat lelijk begin) van Rodriguez en een hoogst entertainende strijd bij de favorieten!

Evenepoel stak het in brand, Izaguirre, Vlasov, Mas en Bilbao deden graag mee. Vingegaard slaagde er niet in om het vuurtje te blussen en Roglic (en enkele anderen zoals Yates) verkoolden een beetje. Spijtig dat #FreeVinjego niet meteen als kopman mee begon te koersen (want Roglic duidelijk niet goed sinds de tijdrit) en ik vraag me bijna af of de crash met Vlasov geen gevolg was van teveel achteruit ipv vooruit kijken…

Voor morgen zie ik op de steile klim vooral Bilbao, Martinez en Vlasov het Evenepoel moeilijk maken.

0
vevie 8 april 2022 om 17:40

Mas en Vingegaard gaan het hem ook moeilijk maken. Het gaat morgen een spervuur aan aanvallen regenen met zoveel kanshebbers.

0
Limal 8 april 2022 om 17:49

Oh, ongetwijfeld dat Mas en Vingegaard vol gaan meespelen! Dat is het leuke aan morgen – eigenlijk kunnen de eerste 7 stuk voor stuk nog een gooi doen naar eindwinst. Zelfs Roglic en Yates zouden dat als 8e en 9e nog kunnen, maar dan moeten ze plots wel op hun best zijn en dat lijkt onwaarschijnlijk.

0
Romāns Vainšteins 8 april 2022 om 17:51

Het kutte, maar misschien ook het handige is dat Martinez zo kort staat. Liggen er boni’s op de meet?

Zo ja moet Evenepoel gaten dichten met Martinez in het wiel maar kan hij even goed gaan bluffen van ‘de Ardennen jongen, daar gaat het me om, je bent sneller rij jij het maar dicht’. Ook gaat QS geen moer doen met een weglopende kopgroep, dat is dan ook aan Ineos.

0
Limal 8 april 2022 om 17:57

Goede opmerking over QS en de kopgroep, Romans, daar liggen kansen voor de vluchters. Alhoewel Ineos het best onder controle zal willen houden zoals je zegt – Martinez heeft al vaker bewezen dat hij op steile slotklimmen goed tot zijn recht komt en de anderen staan nu wel op een gaatje.

0
KimJungPoels 8 april 2022 om 18:31

Ineos kan natuurlijk ook nog zelf renners van genre Tulett, Tao, Thomas mee sturen in de aanval om als bruggenhoofd te fungeren na een aanval op de Krabelin.

0
Limal 8 april 2022 om 18:53

Dat zou het mooie beloofde Ineos 2.0 zijn maar ik zie ze toch eerder naar het aloude concept 'totale controle' teruggrijpen. Met Martínez als kopman zou ik zelf ook eerder die keuze maken trouwens.

0
Jacco van Stierop 8 april 2022 om 17:38

Lijkt wel een aardige toekomst voor zich te hebben, Carlos Rodriguez. Goed geprofiteerd van de koerssituatie en uitstekend standgehouden.
Evenepoel de etappe mooi gekleurd met de leiderstrui als bonus. Belooft morgen een leuke dag te worden.

0
hugenholz 8 april 2022 om 17:38

“Eddy Planckaert left the group chat”

0
Turtlehead 8 april 2022 om 18:20

Weggeflitst misschien?

Die gaan ze niet snel nog eens bellen.
Toch had ie gelijk: Roglic is oud nieuws…

0
Limal 8 april 2022 om 18:54

Als na de rit van morgen toch blijkt dat Roglic het AK wint en Evenepoel op 2 eindigt dan weten we zeker dat Eddy een teletijdmachine bezit.

0
superduke 8 april 2022 om 19:56

Dat hoeft hij anders niet. Hij zegt dat Remco kortere rondes kan winnen en dat is nog alleszins mogelijk.

0
tramontana 8 april 2022 om 17:39

Knap gereden Remco! Verdiend die eerste plaats gepakt in het klassement. Of hij morgen minuten aan de broek krijgt, maakt niet uit. Vandaag heeft hij koers gemaakt, de anderen het vuur aan de schenen gelegd, en zoals eerder al gezegd: ook Roglic kan wel eens een mindere dag hebben. Dan is het zaak daar maximaal van te profiteren. Voor de eindzege wordt het zeer zeer moeilijk, maar kom, vandaag bewezen dat hij zeker thuishoort in deze koersen, en op termijn ook grotere rondes.

0
Cochise 8 april 2022 om 17:46

Die laatste woorden hoefden misschien niet. Denk niet dat deze ene etappe daar wat betekinsvols over zegt.

0
tramontana 8 april 2022 om 17:51

@Cochise ik zeg niet dat hij grote rondes wint, maar wel dat hij daar -op termijn- thuishoort. Je wil dit soort renners toch ook in Vuelta, Giro en Tour zien? Mogelijk niet meteen voor een klassement, maar zeker voor dagzeges, tijdrit,… hij neemt initiatief, da’s toch mooi om te zien.

0
Limal 8 april 2022 om 17:52

Net zoals die halve Giro en de Tirreno niet alles zegden over klassementsambities in de toekomst doet ook deze rit vandaag dat niet ;-)

Edit: helemaal eens met je 2e bericht tramontana!

0
Cochise 8 april 2022 om 18:04

Juiste nuance inderdaad. Al was het maar om je uit het onrealistische-groupie-hokje te houden ;)

0
Lalsacien 8 april 2022 om 19:11

Een beetje geluk kan Evenepoel niet ontzegd worden. Zonder de valpartij van Vlasov had hij wellicht geen bonificatieseconden gepakt en was Martinez leider geworden.

0
tramontana 8 april 2022 om 20:14

@Lalsacien mogelijk, misschien, of ook weer niet want die 2 zaten aan de tragere steile binnenkant, Remco aan de snellere, minder steile buitenkant. Maar goed, of hij nu dat geel pakt of niet, hij heeft de koers opengebroken.

0
Gunther Leonhardt 8 april 2022 om 17:39

Als notoir strijkijzer zal Evenepoel morgen alleen moeten finishen om de eindzege binnen te halen. Ik ben zeer benieuwd naar het oordeel van Michelangelo als hij met de besten omhoog rijdt en pakweg een podiumplaats versiert in het AK. Afwachten.

0
De Kannibaal 8 april 2022 om 21:41

Als er drie vluchters voorop blijven hoeft Evenepoel ‘alleen maar’ in het wiel van Martinez te blijven.

0
poeskescherens 8 april 2022 om 17:43

Morgen op de Krabelin met 10.5% gemiddeld, dan zal hij bestookt worden. Benieuwd hoe hij zich houdt, een podium zou mooi zijn. Winst met al die kanshebbers lijkt me stug.

0
VerstandOpNul 8 april 2022 om 17:44

Zou Remco al voorzichtig van een top-5 plaats durven dromen?

0
vevie 8 april 2022 om 17:46

Top 5 moet lukken. Maar winst normaalgesproken niet met 2 seconden voorsprong.

0
Rutgerj81 8 april 2022 om 17:45

Nou de boel explodeert omdat Evenepoel EINDELIJK eens wat laat zien in een serieuze wedstrijd.

0
Gebruikersnaam 8 april 2022 om 17:45

Grote groep dacht dat Reichenbach het ging oplossen, altijd lachen wanneer men daar in gelooft.

0
bartp25 8 april 2022 om 17:57

Denk dat niemand dat dacht maar hij was simpelweg de enige knecht die daar zat waarvan de kopman niet voorop reed

0
11 na 11 8 april 2022 om 17:53

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

0
Gebruikersnaam 8 april 2022 om 17:57

Even wachten tot er op twitter beelden zijn van een smartphone, waaruit blijkt dat Evenepoel de val van Vlasov en Vingegaard veroorzaakte.

0
Limal 8 april 2022 om 18:00

@11 na 11, Ik begrijp de reden waarom je zoiets plaatst, maar ik zou liever een WF zien waar zulke provocaties (van beide kanten) niet verschenen.

0
11 na 11 8 april 2022 om 18:13

That ship has sailed, Limal. Daar kan je het moderatieteam van WF voor bedanken.

0
Cochise 8 april 2022 om 18:16

+1 voor Limal

0
Michelangelo 8 april 2022 om 18:50

Ik heb overigens nog nooit gesmeekt om een bericht van 11 na 11…

Van mij mogen vragen over “waar blijft die of die met zijn reactie” ook lekker achterwege blijven. En gene stress, “liefhebbers”, mijn reactie komt!

0
Sjonge Jonge 8 april 2022 om 18:58

+2 voor Limal

0
Romāns Vainšteins 8 april 2022 om 17:54

Mijn vermoeden is dat Vlasov het rondje gaat winnen morgen met een vernietigende solo, Martinez net tekort en vlak in zijn kielzog Evenepoel op het podium.

0
Gunther Leonhardt 8 april 2022 om 17:56

Misschien zal Vingegaard zich morgen plots herinneren dat hij in een race zit

0
vevie 8 april 2022 om 17:58

Ik zie het ook gaan tussen Martinez en Vlasov. Ineos heeft een sterker team dus Martinez heeft, mits hij goede benen heeft, de kaarten in handen.

Het zou mooi zijn als Evenepoel podium weet te rijden. Dan laat hij eindelijk zien het te kunnen wanneer de echter toppers aan de start staan. Voor Roglic, Mas, Vingegaard, Bilbao en Mas eindigen is niet mis. Dat zijn ronde winnaars, podiumrijders en top 5 rijders in grote rondes. Tegen dit soort mannen ‘telt’ het pas echt.

0
Limal 8 april 2022 om 18:03

Ergens tùssen Roglic, Mas, Vingegaard, Bilbao en Yates eindigen is ook al niet mis ;-)

0
meqadon 8 april 2022 om 21:19

haha gunther +1

0
Ivanoviclover 8 april 2022 om 17:55

Het werd een dubbelslag voor Ineos volgens de commentator van Eurosport. Je kan ook gewoon je job doen en even rekenen. Niet, dus.

0
tramontana 8 april 2022 om 18:01

…dezelfde commentator die eerder al zei dat Soler best van zijn fiets zou stappen om een ‘statement’ te maken naar de rest van het peloton. Verder ook: ‘er zijn zeker wel 6 ploegen die Soler liever niet zien winnen vandaag’. Sja.

0
Romāns Vainšteins 8 april 2022 om 18:10

Praat me even bij, welk statement zou Soler daarmee maken en hoezo zien 6 ploegen hem liever niet winnen?

Wat mij betreft liet Soler, wat ik een leuk coureur vind met veel grinta en ijver, zich compleet in het pak naaien. Ik had hem zijnde het oortje van Rodriguez gepakt om ‘en nou rijdt die l*l mee of ik kap er ook mee!!’ richting de Ineos car te schreeuwen.

0
tramontana 8 april 2022 om 18:19

@Romāns Vainšteins voor de goede orde: het was een uitspraak van de commentator op Eurosport. Hij opperde dat Soler er beter mee ophield en best van zijn fiets zou stappen om zodoende iets duidelijk te maken aan het ganse peloton. “Wat gaan jullie nu doen, nu ik afstap?”. Volstrekt onzinnig uiteraard van die commentator.

0
Cochise 8 april 2022 om 18:20

Ach, het ene miljoenenteam dat genaaid wordt door het andere miljoenenteam. Kan ik wel mee leven. Moest Soler wat te ostentatief zijn frustratie geuit hebben dan zou hij hier ook worden afgemaakt door de gebaartjespolitie dus ik begrijp dat hij het sober hield.

0
Turtlehead 8 april 2022 om 18:22

Transen heeft gewoon een jeugdtrauma, omdat hij van zijn vader bij de jeugd ooit eens hetzelfde moest doen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone