Carlos Rodriguez derde in Valencia: “Blij met de resultaten”

maandag 7 februari 2022 om 10:00
Carlos Rodriguez derde in Valencia: “Blij met de resultaten”

foto: Cor Vos

Carlos Rodriguez reed achter Aleksandr Vlasov en Remco Evenepoel naar de derde plaats in het eindklassement van de Ronde van Valencia. Voor het 21-jarige Spaanse rondetalent was het zijn eerste podium in een etappekoers bij de profs.

Rodriguez, toegekomen aan zijn derde jaar bij INEOS Grenadiers, begon de Spaanse ronde met een derde plaats in Torralba del Pinar. Die positie in het klassement wist hij alle dagen vast te houden, ook in de etappe naar de deels onverharde Alto Antenas del Maigmó. “Ik ben blij met de resultaten in de cruciale etappes. Ik steek in een goede vorm en ben blij met het werk dat we de laatste maanden van deze winter hebben gedaan.”

Voor de vice-kampioen van de Tour de l’Avenir van 2021 is het nu vooral zaak om stappen te blijven zetten. “Mijn doelen zijn om te blijven verbeteren en te genieten van het rijden op mijn fiets. Als de ploeg wil dat ik in een andere wedstrijd voor een klassement ga, zal ik graag mijn best doen. Mijn belangrijkste doel is om te blijven leren en me te blijven verbeteren. Ik ben de hele ploeg dankbaar dat ze in me geloven en me steunen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 7 februari 2022 om 12:27

Reed uitstekend en wordt in de schaduw van de grote namen en aandachtspakkers als Pidcock door INEOS op de juiste manier naar de top gebracht. Goed nieuws ook voor Spanje waar men wel erg afhankelijk leek te worden van de super veteranen.

0
vincenzo 7 februari 2022 om 12:28

Welke koersen zou hij nog voor eigen kans mogen gaan dit jaar?

0
ThorHushovd 7 februari 2022 om 12:47

Denk toch wel een paar 1.pro, 2.1 koersen. Want het is wel extreem knap dat hij hier boven komt drijven als beste gc'er van Ineos. Daarmee al duidelijk makend dat Hart voor hem mag knechten en Sivakov zijn schaduwkopman mag worden. Maar ze hebben nog een hele rits gc-renners van de A categorie over bij Ineos, waardoor ik niet verwacht dat hij kopman mag spelen in een grotere koers (lees WT).

0
Kannibaal van Schepdaal 7 februari 2022 om 12:57

Zal wel genoeg kansen krijgen als hij dit niveau aanhaalt. Dan zijn Yates, Carapaz en Thomas op papier nog beter op dit moment. Maar Carapaz en Thomas durven al eens niet in vorm zijn in een kleine ronde, dus misschien zou hij zelfs dan nog de beste Inlos-man kunnen zijn. Eigenlijk is het simpel, als je de beste man van de ploeg bent, dan ben je vaak kopman.

0
Sebas 7 februari 2022 om 15:43

Die gaat een Martinez’je doen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone