Carlos Quintero snelste in openingsrit Vuelta Asturias

vrijdag 3 mei 2019 om 17:03
Carlos Quintero snelste in openingsrit Vuelta Asturias

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Carlos Quintero heeft de winst in de openingsrit van de Vuelta Asturias opgeëist. In Pola de Lena was de Colombiaan van Manzana Postobon de snelste in de spurt van een uitgedunde groep. Orluis Aular eindigde op de tweede plaats, voor Richard Carapaz die derde werd.

Op de route van Oviedo naar Pola de Lena kregen de renners meteen de nodige hoogtemeters voor de kiezen. De Alto de Muncó was na 77,7 kilometer de eerste van vijf beklimmingen van derde categorie. Daarna volgden de Carbayin Alto, de Alto de Santo Emiliano en een dubbele passage van de Alto de Carabanzo, waarvan de laatste op 6,2 kilometer van de finish. Wie opent de driedaagse rittenkoers met winst, was vooraf dan ook de grote vraag.

Vrijwel vanuit de start reden Daniel Turek en Francisco Mancebo weg uit het peloton en zij zouden de etappe lange tijd kleuren vanuit de vroege vlucht. De Tsjech en de Spaanse veteraan pakten een maximale voorsprong van vijf minuten, maar door toedoen van Movistar, Gazprom-Rusvelo en Caja Rural-Seguros RGA liepen de tijdsverschillen weer terug in de tweede koershelft. Op de laatste passage van de Alto de Carabenzo werden de vluchters dan weer ingerekend.

Movistar gokte op een sprint met José Joaquín Rojas, maar de Spaanse WorldTour-formatie zou niet winnen in Pola de Lena. Uiteindelijk toonde Carlos Quintero zich de snelste voor Orluis Aular en het Movistar-koppel Carapaz-Rojas. De Colombiaan is tevens de eerste leider.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 3 mei 2019 om 19:14

Die man vliegt de laatste weken. Hij heeft een opvallend prestatieverloop de afgelopen jaren: https://cqranking.com/men/asp/gen/rider.asp?riderid=4898

heuvelcolombia 3 mei 2019 om 20:07

Wat is hier opvallend aan?

Verweggistan 3 mei 2019 om 21:56

Dat hij op z’n 33e opeens betere uitslagen rijdt dan ooit. In 2015 rijdt hij aardig goed, maar wordt z’n contract niet verlengt. Hij rijdt vervolgens drie jaar lang in de volledige anonimiteit en dit jaar is hij plots terug en wordt tweede in een bergrit in de Tour of the Alps, tweede in de Klasika Primavera en wint hier een etappe. Dat is opvallend.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone