Carlos Barbero zegeviert in listige vierde rit Vuelta a Burgos

vrijdag 10 augustus 2018 om 16:57
Carlos Barbero zegeviert in listige vierde rit Vuelta a Burgos

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Carlos Barbero heeft in Clunia de listige vierde etappe van de Vuelta a Burgos gewonnen. De Spanjaard van Movistar was in de oplopende slotkilometers sneller dan Nippo-Vini Fantini’s Marco Tizza en Nicola Bagioli. Miguel Angel Lopez behield de leiderstrui.

In de vierde etappe over 165 kilometer kreeg het peloton relatieve rust. Diego Rubio, Txomin Juaristi, Thibault Guernalec, Julen Amezqueta en Lucas De Rossi vormden de vlucht van de dag. Het peloton onder aanvoering van Movistar hield hen binnen schootsafstand waardoor de voorsprong nooit veel groter werd dan tweeënhalve minuut.

Amezqueta kwam na 62 kilometer als eerste boven op de Alto de Majadal van derde categorie, de enige hindernis van de dag. Movistar liet nadrukkelijk blijken vandaag haar zinnen te hebben gezet op de ritzege en begon in de laatste zeventig kilometer de duimschroeven aan te draaien bij de kopgroep. En met nog twintig kilometer te gaan was de marge nog slechts een minuut.

Listig omhoog
Bij het ingaan van de laatste vijf kilometer werden de vluchters ingerekend en maakte het peloton zich klaar voor de strijd om de dagzege. De slotfase liep echter listig omhoog naar de Romeinse opgravingen in Clunia, maar daar wist een specialist als Carlos Barbero wel raad mee; hij timede zijn sprint uitstekend en verwees Tizza en Bagioli terug naar de tweede en derde plek.

Dit artikel delen:

8 Reacties

ONCE 10 augustus 2018 om 16:58

Heeft Sosa nou tijd verloren?

mamaffia 10 augustus 2018 om 17:07

Barbero heeft zo langzaamaan ook een abonnement op een ritzege hier, geloof ik

KimJungPoels 10 augustus 2018 om 17:10

Lijkt erop en Anton ook. Maar zal wel weer een tijdsverschil zijn dat toch niet doorgerekend blijkt te worden.

Grobbel 10 augustus 2018 om 17:14

Valt me nu pas op dat Kudus wel goed meedraait in het klassement. Er ging een gerucht dat DDD zijn contract niet wilde verlengen; is daar al meer duidelijkheid over?

Verweggistan 10 augustus 2018 om 17:19

Listig is het woord van de dag?

ikbenprocycling 10 augustus 2018 om 17:49

Leuke eindspurt. Gister was het verder een stuk interessanter

JaBo 10 augustus 2018 om 18:30

Jetse Bol netjes in de eerste groep.

Headlines

Materiaalzone

Populair