Carapaz over ritwinst op Peñas Blancas: “Moest alles geven in de laatste kilometers”
donderdag 1 september 2022 om 18:05

Carapaz over ritwinst op Peñas Blancas: “Moest alles geven in de laatste kilometers”

Richard Carapaz is dik tevreden met zijn etappezege vandaag in de Vuelta. “We waren al langere tijd op zoek naar een ritzege en nu hebben we dat doel bereikt. We gaan genieten van dit moment”, vertelt de tevreden Ecuadoriaan direct na afloop bij Eurosport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“In de eerste week hadden we al direct een paar zware bergritten”, blikt Carapaz terug op het begin van deze Vuelta. “Ik had het daar behoorlijk lastig, dus moesten we de knop omzetten: niet gaan voor een goed klassement maar op jacht naar ritzeges. Dat hebben we nu bereikt en daar ben ik blij mee.”

De finale, waarin Wilco Kelderman als tweede achter Carapaz over de streep kwam, was allesbehalve gemakkelijk voor de kopman van INEOS Grenadiers. “Er waren verschillende aanvallen, dus ik wachtte op het juiste moment en moest alles geven in de laatste kilometers. Ik heb gelukkig het goede gevoel teruggevonden en nu gaan we dit vieren”, lacht de Olympisch kampioen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
1 september 2022 18:31
Vamos, Richie!
1 september 2022 18:33
De hele tijd op 2/3e in de groep rijden en precies op het juiste moment een klap er op. Kan Wilco nog wat van leren..

Reacties zijn gesloten.