Carapaz: “Movistar en ik gaan als vrienden uit elkaar”

woensdag 13 november 2019 om 13:16
Carapaz: “Movistar en ik gaan als vrienden uit elkaar”

Het nieuws dat Girowinnaar Richard Carapaz volgend seizoen de kleuren van Team INEOS verdedigt, betekende een grote tegenvaller voor Movistar. Volgens de Ecuadoriaan is zijn vertrek bij de formatie van Eusebio Unzué echter in goede harmonie verlopen.

“We gaan uit elkaar als goede vrienden”, vertelde hij volgens de Spaanse krant AS tijdens een persmoment in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. “Wanneer ik in de toekomst terug zou willen keren, dan staat de deur voor mij open.”

Carapaz hoopt bij INEOS een nieuwe uitdaging te vinden. “Ik ben nog jong en heb nog veel dingen te ontdekken”, geeft Carapaz aan. “Ik wil graag te weten komen hoe het voelt om te rijden voor een ander team, waarin ze jouw taal niet spreken”, legt hij uit.

Hoewel zijn programma nog niet vast ligt, heeft hij met de Britse formatie wel al contact gehad over zijn mogelijke wedstrijdprogramma en enkele ‘losse ideeën’ laten vallen. Zo sprak hij de hoop uit in 2020 deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen “Als ik daar kan zijn, zal ik er zijn”, klinkt het.

In een eerder stadium gaf hij al aan in 2020 zijn Giro-titel te willen verdedigen. Carapaz was daarom eind vorige maand aanwezig bij de presentatie van het parcours.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mischa 13 november 2019 om 14:01

Hij vraagt zich af hoe het voelt als ze anders spreken in een team. Dat voelt voor de meeste spaans sprekenden niet als thuis.. Zeker niet als je thuis een vedette bent en voor je buurman mag gaan knechten bergopwaarts.

VerstandOpNul 13 november 2019 om 15:24

Ze delen de zorg voor de kinderen en gaan nog regelmatig samen op vakantie..

Veloburto 13 november 2019 om 23:00

Dat zei Dreetje Hazes ook

Headlines

Materiaalzone

Populair