Carapaz maakte zich zorgen over aanval Alaphilippe: “We zijn kalm gebleven”

zaterdag 12 juni 2021 om 08:39
Carapaz maakte zich zorgen over aanval Alaphilippe: “We zijn kalm gebleven”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz moest vrijdag toch even fronsen toen hij zag dat Julian Alaphilippe was meegeglipt in de vroege vlucht. De nummer vier van het algemeen klassement wilde op die manier een gooi doen naar de leiderstrui van de Ecuadoraan. “Het was een gevaarlijke aanval, maar gelukkig behielden we de controle.”

“In die aanval was Alaphilippe de enige renner voor wie we moesten oppassen. Hij had maar drie renners mee in zijn ontsnapping, dus bleven we kalm. Het team heeft fantastisch werk geleverd vandaag en ik heb genoten van ze. Het is gelukt om de trui te behouden, dus al met al was het toch nog een makkelijke dag.”

Vandaag staat een lastige klimtijdrit op het programma in de Zwitserse WorldTour-koers. De kopman van INEOS Grenadiers maakt zich er niet druk om: “Hij is lastig, maar we kunnen niet meer doen dan ons best. Ons doel is om een goed resultaat te behalen en ik denk eigenlijk dat het parcours me wel ligt. We zijn hier om te vechten voor de zege.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

MartinMartin 12 juni 2021 om 09:43

Carapatz heeft zijn tijdrit tegen en zal moeten hopen op een monsterontsnapping als iedereen op Thomas let. Prima extra wapen van Ineos. Sterk blok tegen die slovenen.

Turtlehead 12 juni 2021 om 10:44

Vandaag is er geen monsterontsnapping ;)

Die tijdrit vandaag zou wel eens goed kunnen uitpakken voor hem, met dat klimmen.

Gannadier 12 juni 2021 om 10:50

@Turtlehead, ik mag hopen dat het niet serieus is want @MartinMartin doelt toch overduidelijk op de Tour die over 2 weken begint!

WernerFranke 12 juni 2021 om 10:57

Zal zich geen zorgen meer moeten maken over Jala, want die start niet meer.

Edwin Jansen 12 juni 2021 om 13:21

Julian had wss toen al besloten dat hij vandaag naar huis zou gaan en dacht kom laat ik me nog even laten zien.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair