‘Carapaz kan salaris vertienvoudigen bij transfer naar Ineos’
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2019 om 11:53

‘Carapaz kan salaris vertienvoudigen bij transfer naar Ineos’

De interesse van Ineos in Richard Carapaz neemt steeds nadrukkelijkere vormen aan. Volgens de La Gazzetta dello Sport zit de Ecuadoraanse winnaar van de Giro d’Italia deze week nog aan tafel met Dave Brailsford, manager van de Britse formatie.

Nog tijdens de Giro meldde de Italiaanse sportkrant dat Ineos interesse heeft in Carapaz. De Britse ploeg zou al sinds vorig jaar hengelen naar de diensten van de Ecuadoraan, die sinds zijn stageperiode in 2016 rondrijdt in de kleuren van Movistar.

Vandaag schreef de krant dat Carapaz en zijn zaakwaarnemer deze week samenzitten met Dave Brailsford. Ineos zou een driejarig contract hebben klaarliggen en het huidige salaris van de renner (geschat: 150.000 euro) zou omhoogschieten: er wordt gesproken over minstens het tienvoudige.

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2019 14:21
Wanneer je ziet hoe Movistar het tegenwicht vormde als ploeg voor Sky (Quintana - Landa - Valverde - Amador - Erviti - Rojas - Soler - @@@, kun je niet anders als concluderen dat Sky ook andere dingen goed deed dan alleen de sterkste renners/kopmannen. De budgetten gaan ook naar omkadering, materiaal en wetenschappelijke benadering (wellicht tot het grijze gebied aan toe). Het zou zoveel mooier zijn wanneer zij met jongens als Bernal, Sivakov, Hart, Doull, Lawless etc. de top bestormen, dan het kopen van Kwiatkovski, Carapaz, Landa en vergelijkbare aankopen uit het verleden.
3 juni 2019 14:28
Het zou zo enorm jammer zijn om een aantrekkelijke, aanvallende renner niet meer tegen maar met de treinploeg te zien rijden
3 juni 2019 15:03
Zo simpel is de wielerwereld gelukkig niet.

Denk maar eens aan Dimension Data die goede zaken dachten te doen door de nummers 1,2 én 3 van AGR van vorig jaar aan te trekken. Om vervolgens je eerste renner als 18e over de streep te zien gaan in de editie van dit jaar ;)
    3 juni 2019 15:52
    Die hebbe geen ketones of weten in ieder geval niet hoe die goed te gebruike
3 juni 2019 16:03
Neem aan dat Movistar er ook wel iets bij kan en wil doen?
Van een beloftevol klassementsrennertjes-salaris naar grand-tour winnaar zou daar ook best gewoon een extra nulletje kunnen betekenen. Helemaal als ze Quintana uitrangeren. Anderhalf miljoen is tegenwoordig helemaal niet zo absurd als sommigen hier doen voorkomen. En lijkt mij ook niet buiten de mogelijkheden van Movistar...
3 juni 2019 16:56
Kreeg Mollema ook niet 1,5m? Dan mag ie nog wel wat meer (al gun ik bauke ook wel wat meer)
    3 juni 2019 17:30
    Dit inderdaad, voor een renner van 25/26 die al een grote ronde heeft gewonnen is 1.5 miljoen helemaal geen achterlijk salaris. (in vergelijking met andere topwielrenners dan)
3 juni 2019 17:12
Ja iedere renner kan meer verdienen bij INEOS dan bij een andere ploeg. Dat is nu juist de pest.
3 juni 2019 18:14
Overigens wel weer een geframede titel bij het artikel, want uit niets blijkt dat Ineos de enige is. En bovendien zal het salaris van Carapaz makkelijker te vertienvoudigen zijn dan de meeste andere renners in de top10
    3 juni 2019 18:19
    Je ken je er maar druk om maken..
4 juni 2019 12:17
Ik ben nog niet volledig overtuigd van Carapaz' kunnen en vindt een mega-transfer dan ook voorbarig. Zijn tijdritten behoeven nog wel wat verbetering en het deelnemersveld in de Giro was nu ook weer niet om over naar huis te schrijven. Dat iemand als Mollema hier op een vijfde plaats is geëindigd zegt - zonder dat ik onze hardwerkende en sympathieke Mol hiermee wil aanvallen - toch wel wat over het niveau in de afgelopen Giro.
Ik had Carapaz graag zien strijden tegen mannen als Froome, Bernal en Dumoulin. Denk niet dat hij dan op het podium had gestaan. Het blijft een grote gok zoveel geld neer te tellen, al is het natuurlijk wel een voordeel dat eerdergenoemde Froome en Bernal met tegen maar met hem zullen rijden.

Reacties zijn gesloten.