Canyon-SRAM slaat flinke slag met komst Chloé Dygert

dinsdag 10 november 2020 om 14:17
Canyon-SRAM slaat flinke slag met komst Chloé Dygert

foto: Cor Vos

Canyon-SRAM is erin geslaagd om de gewilde Chloé Dygert aan te trekken. De 23-jarige Amerikaanse, die nog altijd herstellende is van een zware valpartij tijdens het voorbije WK tijdrijden, kwam nog niet eerder uit voor een grote Europese wielerploeg.

Dygert laat aan The Wall Street Journal weten dat ze een contract voor de komende vier seizoenen (tot en met 2024) heeft getekend. De renster blinkt al enkele jaren uit op de baan en als tijdrijdster. Dygert werd al meermaals wereldkampioene in het baanwielrennen en veroverde vorig jaar de wereldtitel in het tijdrijden, voor Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

Dygert: “Canyon-SRAM is de beste ploeg voor mij, aangezien ik de vrijheid krijg om ook een baanprogramma af te werken. Ik kijk ernaar uit om in het tenue van Canyon-SRAM te koersen. Ik zal in 2021 beginnen aan mijn eerste Europese wegseizoen, maar dit is gewoon het juiste moment om de stap te maken. Ik focus me volgend jaar wel op de Spelen.”

Dygert kwam enkele seizoenen uit voor het bescheiden Sho-Air TWENTY20, maar zal vanaf volgend jaar dus koersen voor het grote Canyon-SRAM. De Amerikaanse zit nu nog in een revalidatieproces na een zware crash tijdens het WK tijdrijden in Imola.

Olympische droom 
Dygert leek in Italië op weg naar een tweede opeenvolgende wereldtitel in het tijdrijden, maar de renster zag haar kansen in rook opgaan vanwege een zware crash na het eerste tussenpunt. Ze verloor in een korte afdaling de controle over haar fiets en vloog op hoge snelheid over de vangrail.

Ze werd uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis van Bologna, waar ze ook werd geopereerd. Al snel bleek dat de renster geen carrière bedreigende blessures had overgehouden aan haar valpartij. Wel staat ze voor een lange revalidatie, maar Dygert denkt nu al volop aan de Olympische Spelen van 2021 in Tokio.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Murcia 10 november 2020 om 14:21

Hele mooie aanwinst, echt fantastisch dat we haar meer in Europa kunnen zien koersen. Is in principe de vrouw die bij de dames de nederlandse hegemonie een halt toe kan roepen. Blijf me wel afvragen of ze voor het werk bergop niet gewoon te zwaar is.

Mark 10 november 2020 om 23:10

Filippo Ganna bewijst bij de mannen het tegendeel als je lang veel Watt op het vlakke kan leveren kan je dat bergop ook :)

Sagan=hulk 10 november 2020 om 14:41

Geweldige transfer!

AWestie 10 november 2020 om 15:17

Edit: Graag on-topic

AWestie 10 november 2020 om 17:26

Haha oké, volgens mij reageer ik over de persoon Dygert maar ik kan verkeerd zitten. Ik respecteer jullie keus, zou zelf alleen anders beargumenteren.

SnellePelle 10 november 2020 om 21:45

Haar revalidatie is goed de volgen via Instagram. Ik hoop dat ze dezelfde kwaliteit begeleiding krijgt als WvA. Ze zal het nodig hebben.

AWestie 11 november 2020 om 09:06

Die revalidatie-updates heb ik ook gezien, straf karakter

Verweggistan 10 november 2020 om 15:31

Die zie je waarschijnlijk een of twee keer paar jaar in beeld, in een Amerikaans shirtje tijdens een kampioenschap of OS. Maar ze mag verrassen in de Europese koersen.

Poeksel 10 november 2020 om 18:06

Met andere woorden, je verwacht (in Europa) weinig van haar. Maar waarom?

Verweggistan 10 november 2020 om 18:08

Ik verwacht dat ze weinig naar Europa gaat komen. En ze heeft weinig ervaring met de grote wedstrijden, dus het zou knap zijn als ze er direct staat.

Sagan=hulk 10 november 2020 om 18:19

Toptalenten komen altijd snel, op het WK in Richmond werd ze ook al vierde. Veel zal ook afhangen van hoe ze van die ernstige knieblessure zal herstellen, was een beetje een blessure zoals Van Aert vorig jaar had en dat vergt toch een lange revalidatie.

Maillot à Pois 10 november 2020 om 19:05

WK in Yorkshire, bedoel je.
Maar verder akkoord, ik zie haar dadelijk meedraaien in rittenkoersen in Europa

SnellePelle 10 november 2020 om 21:48

@sagan=hulk

Haar blessure zit niet in haar knie maar in quadricepspeesaanhechting.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair