Cant wint Superprestige in Hoogstraten

Cant wint Superprestige in Hoogstraten

foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

zondag 11 februari 2018 om 14:24

In Hoogstraten heeft Sanne Cant de voorlaatste wedstrijd in de Superprestige gewonnen. Ze wist een lange solo met succes af te ronden. Maud Kaptheijns eindigde als tweede, voor Helen Wyman

Vanaf de start nam Cant direct de leiding. De kersverse wereldkampioene zette haar concurrenten onder druk door een hoog tempo op te leggen. Al gauw had ze een kleine voorsprong, die ze niet meer uit handen zou geven. In de achtergrond voerde Kaptheijns een achtervolgende groep aan. Niet veel later zou ze datzelfde groepje verlaten om solo de achtervolging in te zetten. Na twee ronden had Cant 23 seconden voorsprong op Kaptheijns, die tien seconden voorsprong had op het achtervolgende groepje.

In de achtergrond liepen de verschillen ondertussen ook op. Wyman en Ceylin del Carmen Alvarado streden om de laatste podiumplek. Een strijd die de Britse echter al gauw in haar voordeel wist te beslechten. In de vierde ronde wist ze bijna nog Kaptheijns bij te halen, maar onze landgenote wist haar net af te houden. Vooraan soleerde Cant onbedreigd naar de overwinning. Daarachter finishte Kaptheijns als tweede en Wyman sloot haar laatste veldritwedstrijd van dit seizoen af op een derde plek.

Met nog een manche te gaan in de Superprestige gaat Sanne Cant aan de leiding in het regelmatigheidsklassement. Ze heeft één punt voorsprong op Maud Kaptheijns. De laatste wedstrijd van de Superprestige wordt komende zaterdag verreden in Middelkerke.

Uitslag Superprestige Hoogstraten dames elite
1. flag-be Sanne Cant
2. flag-nl Maud Kaptheijns
3. flag-gb Helen Wyman
4. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
5. flag-nl Annemarie Worst

Dit artikel delen:

4 Reacties

Ventoux 11 februari 2018 om 14:37

edit redactie: bedankt, aangepast

Arema Pro Cycling Team 11 februari 2018 om 14:46

Wordt nog spannende laatste SP cross.

marehoek 11 februari 2018 om 14:48

edit redactie: dankjewel, aangepast

marehoek 11 februari 2018 om 14:49

Sorry Ventoux , jij krijgt de terechte opmerking over Worst.

Headlines

Materiaalzone

Populair