Cannondale-Garmin kaapt Craddock weg voor neus LottoNL-Jumbo
foto: Sirotti
donderdag 17 september 2015 om 20:00

Cannondale-Garmin kaapt Craddock weg voor neus LottoNL-Jumbo

Niet LottoNL-Jumbo, maar Cannondale-Garmin is de nieuwe werkgever van Lawson Craddock. Dit bevestigt manager Jonathan Vaughter aan VeloNews. De 23-jarige Amerikaanse coureur komt over van Giant-Alpecin.

Begin deze maand meldde De Telegraaf nog dat LottoNL-Jumbo geïnteresseerd zou zijn in de diensten van de klimmer van Giant-Alpecin. Op dat moment was Craddock actief in de Vuelta a España, waarin hij bergop de enige knecht was van klassementsrenner Tom Dumoulin.

Craddock zal in 2016 onder de vleugels van Vaughters de kopmannen Andrew Talansky, Rigoberto Uran en Pierre Rolland bijstaan, en zal daarnaast als kopman fungeren in de rittenkoersen van een week. “Lawson heeft bewezen dat hij een veelzijdige renner is”, zegt Vaugthers. “Ik volg hem sinds hij junior is en vond hem altijd al een groot talent. Zijn werk voor Dumoulin liet zien dat hij een onbaatzuchtige teamspeler is, als dat nodig is.”

Voor Craddock in 2014 bij Giant-Shimano tekende, kwam de klimmer twee jaar uit voor de continentale Bontrager-ploeg. Cannondale-Garmin is actief op de transfermarkt. Eerder al trok het Wouter Wippert, Rigoberto Uran, Pierre Rolland, Matti Breschel, Ryan Mullen, Patrick Bevin en Mike Woods aan voor het komende seizoen.

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
17 september 2015 22:31
@xistnc
O ja, zo komen we er op natuurlijk. ;)

Maar goed, Barguil, Geschke, Preidler en Haga waren er in de Vuelta niet bij, ze kunnen allicht een rondje proberen met deze mannen in dienst voor Tom. Met de twee nieuwe aanwinsten erbij. (Ten Dam, Oomen) en wie weet wat die Deen kan.
17 september 2015 22:35
Ach, zo meesterlijk goed was Craddock de afgelopen Vuelta nou ook weer niet. Het was een redelijke knecht meer zeker geen heel goeie mijns inziens
17 september 2015 23:18
@ xistnc

Quote: “Dat een Amerikaan bij een Amerikaanse ploeg wil rijden is op zich natuurlijk niet vreemd. Toch meer ‘thuis’, kan ik me voorstellen.”

Als dit de beweegreden mocht zijn lijkt het mij dat je niet van een verlies kan spreken. Een jonge renner van 23 die een veilige en beschermde omgeving om zich heen wil met mensen van dezelfde nationaliteit maakt niet bepaald een krachtige mentale indruk.
17 september 2015 23:33
@Jacco van Stierop, je thuis voelen om ergens goed te kunnen presteren is toch niet zo gek? Ik zie niet in wat dat met mentale zwakte te maken heeft.
17 september 2015 23:58
Helemaal eens met stelvio-fan.
Toen Chaves aanging mocht Dumoulin zelf het gaat dichten omdat Craddock als eerste lostte... Een redelijke renner maar zeker niet onmisbaar.
18 september 2015 00:23
@nafnikleb

Nee, dat is niet zo gek maar wel m.i. als dat thuisvoelen automatisch betekent dat je je moet omgeven met datgene wat je al kent. Juist nieuwe ervaringen kunnen heel stimulerend werken.
Het lijkt me trouwens sterk dat Craddock dit motief heeft. Amerikanen en meer nog Australiërs en Nieuw-Zeelanders hebben over het algemeen niet zo veel moeite om zich aan te passen en te presteren.
18 september 2015 01:13
Quote:
klassementsrenner Tom Dumoulin

Ik moet hier nog steeds aan wennen :)
18 september 2015 03:10
Er wordt nu door sommigen gedaan alsof Giant uberhaupt nog geen klimmers (of bijna klimmers) heeft, maar dat is natuurlijk niet zo.
Giant heeft wel degelijk een aantal jongens/mannen die behoorlijk kunnen klimmen maar die waren voor deze Vuelta niet geselecteerd, het is dan dus niet zo dat ze er een heel contingent klimmers bij zouden moeten halen.
Wel denk ik dat een echte luitenant nog wel gewenst is, en daarnaast een renner ter vervanging van de nu vertrekkende Craddock.
En het is natuurlijk niet zo dat die zoektocht nu opeens op stante pede moet beginnen.
Waarschijnlijk (of dat hoop ik toch) was men zich daar al enige tijd op aan het orienteren.
Giant wordt door velen geprezen voor de lange termijn visie die ze er op na (zouden) houden, welnu; men is al 2 jaar bezig om van Barguil een klassementsrenner te maken, dan zouden ze toch hebben moeten weten dat hij nu inmiddels ook wel de nodige ondersteuning in de bergen nodig zou hebben....
18 september 2015 08:27
Wat Craddock afgelopen Vuelta deed leek vooral wat omdat de rest nog eerder loste. Maar in mijn herinnering bleef bijvoorbeeld Marc Goos in de Giro van 2014 al langer bij zijn kopman dan Craddock. Dus Craddock vervangen door een betere moet niet onmogelijk zijn.
18 september 2015 09:16
Aan doorsnee subtop knechten a la craddock heb je geen reet meer in grote rondes waarin de race beslist wordt in het hooggebergte, dus zodra het er echt om gaat spannen. Wat met name in voorlaatste etappe Vuelta gebeurde sprak boekdelen.
Aru wordt nergens 30/40km voor de meet 'afgezet' om het maar verder uit te zoeken/aan te klampen bij andere teams. Topsupport van jongens van kaliber Porte en Landa heb je nodig om grote rondes te winnen. Of tenminste Poels en Kruijswijk.
18 september 2015 09:28
Goed nieuws! B-garnituur. Bij Cannondale dumpen die hap.
18 september 2015 09:31
Quote:
Wielerfan1987 - 18 september 2015 om 03:10
Giant heeft wel degelijk een aantal jongens/mannen die behoorlijk kunnen klimmen

Er zijn hier al wat namen genoemd en besproken. Jij waagt je liever niet aan namen?
18 september 2015 09:33
Waarom noemt niemand die carter jones als knecht bergop? En wat is er eigenlijk met hem gebeurd? Reed enkele aardige klassmentjes in Amerikaanse rondes, maar dit jaar totaal onzichtbaar.
18 september 2015 10:19
@Titaantje
Daarom zal niemand hem wel noemen omdat hij totaal onzichtbaar is. Ik vrees toch dat het te maken heeft met de aanpassing vanuit Amerika, Haga komt er ook nog niet helemaal uit al rijdt die wel redelijk constant.
18 september 2015 11:11
Quote:
kaapt Craddock weg voor neus LottoNL-Jumbo

Alsof het ten eerste al superserieus was; er heeft tijdens de Vuelta 1 iemand geroepen dat die jongen met een aflopend contract die opeens veel vooraan moest rijden wel leuk zou zijn voor LottoNL.
En ten tweede; alsof LottoNL hem ook maar de helft ging betalen van wat Cannondale-Garmin voor een WT-waardige Amerikaan kan betalen.... Voor dat geld haal je waarschijnlijk M.Lammertink, Groenewegen en een tweede Italiaan die minstens zo goed klimt als Craddock
18 september 2015 13:26
LtD en Goos (mits were fit) zouden ideals manner boot Giant zijn
18 september 2015 13:48
@JM
Tweede taal of op je telefoon?
18 september 2015 14:21
Bij giant kunnen ze van iedere coureur een klimmer maken en zoals Dumoulin al zei liever voor sfeer dan een zak met geld en boze mailtjes te kiezen.

Reacties zijn gesloten.