Cancellara zet zinnen op Vlaanderen

woensdag 24 maart 2010 om 11:49

Fabian Cancellara richt dit jaar al zijn pijlen op de Ronde van Vlaanderen. De Zwitser vindt dat de wedstrijd niet mag ontbreken op zijn palmares. Vandaag rijdt hij Dwars door Vlaanderen.

“Van het grote drieluik is het de enige die nog ontbreekt op mijn palmares,” aldus de renner van Saxo Bank tegen Gazet van Antwerpen. , “Dwars door Vlaanderen wordt mijn eerste kennismaking met kasseien en hellingen. Daarna volgen nog de E3-Prijs en Gent-Wevelgem. Als er niets misloopt, dan maak ik kans om de Ronde te winnen. Mijn conditie gaat in stijgende lijn.”

Tom Boonen is volgens Cancellara de topfavoriet voor de zege in Vlaanderen’s mooiste. “Hij wil opnieuw winnen, zeker na wat er allemaal rond zijn persoon is gebeurd.”

De nationaal kampioen van Zwitserland is niet te spreken over Stijn Devolder. “Tom is de voorbije twee jaar in de Ronde geklopt, ik wil het woord geflikt niet gebruiken, door een ploegmaat. Terwijl hij zelf even sterk was. Eerlijk, hij zal zich geen derde keer laten verrassen. Devolder en Boonen zijn wel ploegmaats maar zijn het ook vrienden? Ik heb niet de indruk dat Devolder een echte ploegspeler is. Maar ik sta buiten het team en kan mij dus ook vergissen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair