Cancellara wint Trofeo Serra de Tramuntana
zaterdag 30 januari 2016 om 15:49

Cancellara wint Trofeo Serra de Tramuntana

Fabian Cancellara kent een goede start van zijn laatste seizoen als profrenner. De Zwitser van Trek-Segafredo won de Trofeo Serra de Tramuntana, de derde wedstrijd van de Challenge Mallorca. Hij reed solo weg en bleef de achtervolgers net voor. Michal Kwiatkowski (Sky) moest net als gisteren genoegen nemen met de tweede plaats.

Cancellara ging de laatste tien kilometer in met een voorsprong van ruim een halve minuut op zijn naaste achtervolgers en meer dan een minuut op het peloton. De Zwitser hield stand op de Col den Bleda, de laatste van zes beklimmingen, en liet zich de zege niet meer ontglippen.

Alejandro Valverde, die hoopte zijn titel te prolongeren, bleef deze keer steken op de vijfde plaats. Daarmee finishte hij net achter Gianluca Brambilla, gisteren winnaar van de Trofeo Pollenca Port de Andratx. Bauke Mollema was de beste Nederlander op plaats 22.

flag-es Trofeo Serra de Tramuntana (1.1)
Uitslag: Soller – Deia (143,9 km)
1. flag-ch Fabian Cancellara (Trek-Segafredo)
2. flag-pl Michal Kwiatkowski (Sky) op 17s
3. flag-be Tiesj Benoot (Lotto Soudal) allen z.t.
4. flag-it Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step)
5. flag-es Alejandro Valverde (Movistar)
6. flag-er Merhawi Kudus (Dimension Data)
7. flag-fr Maxime Bouet (Etixx-Quick-Step)
8. flag-be Serge Pauwels (Dimension Data)
9. flag-de Paul Voss (Bora-Argon 18)
10. flag-be Tim Wellens (Lotto Soudal)
Volledige uitslag

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
31 januari 2016 03:37
Nu de UCI schijnbaar een effectievere methode heeft gevonden om mechanische doping te ontmaskeren, wordt het voor Fabian een stuk lastiger een van de voorjaarsmonumenten te winnen :)
3 februari 2016 08:09
Tja dat hij hier opeens wint, en niet een Valverde, ik vind het niet al te geloofwaardig..

Heb weinig met deze vent, nep in zijn gedrag en zijn zelfbenoemde patronschap in de Tour waarin hij de zaak platlegde ten faveure van een ploeggenoot... bah. Ik hoop dat Sep hem die kassei afsnoept en allez, Boonen nogmaals de Ronde

Reacties zijn gesloten.