Cancellara stopte versnelling peloton tijdens plaspauze Dumoulin

donderdag 12 mei 2016 om 22:18
Cancellara stopte versnelling peloton tijdens plaspauze Dumoulin

foto: Marcel Koch

Fabian Cancellara kent als geen ander de wetten van de koers en dat bleek ook vandaag weer. De ervaren Zwitser zag dat een ploeg het tempo in het peloton ging verhogen vlak nadat klassementsleider Tom Dumoulin zich liet afzakken voor een plaspauze en stak daar vervolgens een stokje voor. Dat schrijft Dumoulins ploegmaat Chad Haga op Twitter.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
“Dank aan Cancellara”, begint Haga zijn tweet. “Dank voor het stoppen van het disrespect voor de roze trui vandaag! Het geroep van ons stervelingen hielp niet. De ontsnapping was allang vertrokken toen een ploeg ging achtervolgen nadat Tom net was gestopt voor een plaspauze.”

De renner van Giant-Alpecin maakt niet duidelijk om welke ploeg het gaat, maar volgens De Telegraaf was het Nippo-Vini Fantini dat het tempo opvoerde. Dat is opmerkelijk, aangezien de Italiaanse formatie met Alessandro Bisolti een renner in de ontsnapping had.

Dit artikel delen:

32 Reacties

Tom Rey 12 mei 2016 om 22:19

Ik las even de titel verkeerd en dacht dat Cancellara zijn motortje tijdens de plaspauze verstopte…..

Borsje 12 mei 2016 om 22:23

Ik dacht dat het Lampre Merida was.

Kwiat 12 mei 2016 om 22:27

Cancellara is een baas. Durft en kan dit in de kiem smoren. Hij heeft een status van geen ander. Daarnaast komt hij er zelf niet mee op de proppen om z’n ego te strelen.

Wat gaan we deze man missen.

aeroventiel 12 mei 2016 om 22:32

Heel netjes van Cancellara om dit te doen, kan me ook nog wel een x in de tour herrineren dat die het ook wilde toen frank schleck onderuit ging op de kasseitjes en jammer genoeg lukte het hem toen ook

assen 12 mei 2016 om 22:39

Cancellara, die ouwe rot, hoeft niks meer te bewijzen; hij wil doen wat goed is.
[neemt hoed af voor Spartacus, en buigt diep]
Zou ie nog die tijdrit winnen over een paar dagen?

vanSpringel 12 mei 2016 om 22:42

Er zal en er moet een Italiaan winnen deze Giro.
Italiaanse combines zijn nu dus al aan de gang.

assen 12 mei 2016 om 22:51

Italie doet het ook zeer matig in de WT. Ongekend… Ze staan nog niet in de top10, en ook in deze Giro presteren ze vooralsnog niet denderend.

Kingstown 12 mei 2016 om 22:55

Na het echec met Schleck in de Tour zou Cancellara zich echt nooit meer met zulke zaken bezig moeten houden.

LyndaLid 12 mei 2016 om 22:56

Dus even op een rijtje:

Dumoulin gaat tegen Wellens zeggen dat ie moet demarreren omdat ze niet gaan achtervolgen.

Even later gaat Dumoulin plassen, nota bene op slechts 40km van de finish, waardoor een achtervolging niet "mag" en de kopgroep een onoverbrugbare voorsprong pakt…

I love it when a plan comes together.

123poetertjes 12 mei 2016 om 22:56

Jaja, Nippo zeker… wat hebben die daar nou mee te winnen?
Als je de details niet zeker weet, meld die dan niet. Maar zo kennen we Kerckhoffs weer

Wheely 12 mei 2016 om 22:57

Mooi, ik voel een sterke alliantie ontstaan van Giant, Trek, de twee Lotto’s en wanneer Landa er doorheen zakt zal Sky zich er ook bij voegen. ;)

klootje kriekeljon 12 mei 2016 om 22:58

Aeroventiel, was dat niet de etappe die Chavanel won? Dat was echt niet nodig toen..

LutsenkoFan 12 mei 2016 om 23:01

Waarom zou nippo dit ooit doen? Waardeloos artikel (telegraaf)

RainbowJersey 12 mei 2016 om 23:01

Klopt @klootje kriekeljon, dat was nét een etappe dat Robert Gesink op zn fiets bleef zitten en de rest viel.

Bollentrui 12 mei 2016 om 23:03

@van Springel

LJ en Giant lijken elkaar ook wel een beetje te vinden. Wel ergens jammer dat er niet nog een grote “Nederlandse”ploeg is. Een combine met 3 is toch net wat effectiever.

RaketVuist 12 mei 2016 om 23:03

Misschien hebben ze het interview gehoord waarin Dumoulin zegt dat hij liever Kittel in het roze ziet dan een of andere rare Italiaan :P

klootje kriekeljon 12 mei 2016 om 23:07

Dat was toen voor mensen die poultjes organiseerden ook een crime. Want uiteindelijk was alleen de uitslag van Chavanel geldig. Rest van peloton kwam toen in de breedte over de streep en als ik het me goed herinner was Feillu toen nog even zo naar om net zijn wieltje ff als eerste over de lijn te drukken tot grote onvrede van Cancellara.

Edit: het was Bouet zie ik nu.

Voor de liefhebbers https://www.youtube.com/watch?v=2OSx4Zva9no

DeGroteMolen 12 mei 2016 om 23:11

Duidelijke spaghetti combine met als doel Nibali in het roze te krijgen.

Romāns Vainšteins 12 mei 2016 om 23:15

Als Dumoulin hier de bink wil zijn dient hij ook nare combines zonder ploeg aan zijn zijde te overkomen. Handig dat Cancellara in zijn kamp zit, beter kan je ze niet hebben.

klootje kriekeljon 12 mei 2016 om 23:28

Waarom zou Dumoulin na Cancellara niet de nieuwe meneer van het peloton kunnen worden? ;) Hij heeft alles mee, nu nog een rijtje klinkende overwinningen.

schipperaar 12 mei 2016 om 23:36

Dumoulin zou het zonder Fabian waarschijnlijk ook wel gered hebben, gaat er gewoon om dat het not done is, net als aru madrid ook nog als kans zag om strijd te vieren. Misschien hebben tijdritspecialisten meer respect voor elkaar.
Verschil tussen bink en gentleman is dat de bij de laatsten rechtvaardigheid voorop staat, niks mis mee hoop ik.

TaDo 12 mei 2016 om 23:36

@RainbowJersey Wel de feiten goed presenteren, ook Robert was die etappe gevallen en bleek bij een scan in het toenmalig AZM (nu Maastricht UMC+) een scheur in zijn linkerellepijp te hebben. Maar wonderbaarlijk kwam hij wel als een van de eerste langs, zij het geschaafd, 2km na die valpartij waar wij toen langs de kant stonden.

EDit: het was een slachtveld wat toen voorbij kwam rijden, ik heb nog nooit tijdens een touretappe het peloton zo uit elkaar getrokken gezien: geblutst, geschaafd en bebloed. Meen mij te herinneren dat McEwen als een van de slechtste eruit kwam. Pats, boem meer dan 70 renners op hun plaat in de steilste afdaling van de Stockeu. En ja, wat Fabian toen deed was zeker belangenverstrengeling, maar ook vanuit de gruwelijke valpartij. Voor vandaag lauter een les in ongeschreven regels, erg netjes.

Puffin87 12 mei 2016 om 23:37

@LyndaLid
Als ik het artikel zo lees lijkt het me dat dit een algemene sanitaire stop was.
‘Hierna werd de sanitaire stop, waar het merendeel van het peloton gebruik van maakte, gerespecteerd.’

Zal dus niet op 40km van de streep zijn geweest, eerder in het begin van de etappe denk ik. Ik heb de etappe niet gezien, maar ik verwacht niet dat het merendeel van het peloton op 40km nog een sanitaire stop maakt ;)

nickdt 12 mei 2016 om 23:46

Nippo heeft niet eens op kop gereden. Lampre en Orica wel (Hoewel Orica pas later kwam). Lampre was ineens weg, dus zal Lampre wel geweest zijn.

simplex 13 mei 2016 om 00:01

Op zich wel goed dat Fabian na een goed voorseizoen en nu wat tegenslag zich vandaag weer toont. Deze eeuw één van de top 3 renners die niet alleen heeft gepresteerd maar zeker ook als mens en leider van de bende zich heel goed heeft getoond.
Wat gun ik deze kerel toch nog een extra mooie overwinning in zijn afscheidsjaar.
Kan van alles zijn. Het enige wat hem toekomt zou een WK weg of anders een 2e Olympische titel kunnen/moeten zijn. Als dit te koste van Dumoulin zou gaan, soit!
Liever de weg, beetje klimmen en kasseien. Waarom niet?

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone