Cancellara start laatste seizoen op Mallorca

zaterdag 12 december 2015 om 12:43
Cancellara start laatste seizoen op Mallorca

Foto: Sirotti

Fabian Cancellara start zijn laatste seizoen als prof op Mallorca. Net als vorig jaar zal hij daar eind januari uitkomen in de wedstrijden die deel uitmaken van de Volta Ciclista a Mallorca. Dat blijkt uit het wedstrijdschema van de Zwitser voor de eerste fase van het seizoen, waarop Biciciclismo de hand heeft weten te leggen.

Omdat Trek Factory Racing in 2016 de rondes van Qatar en Oman links laat liggen, ziet het programma van Cancellara er wat anders uit dan in voorgaande seizoenen. Zo zal hij na de Tour of Dubai naar Portugal reizen voor de de Volta ao Algarve. Deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad op 27 februari behoort ook tot de mogelijkheden, maar is nog niet zeker. De Ronde van Vlaanderen (3 april) en Parijs-Roubaix (10 april) blijven uiteraard zijn hoofddoelen.

Cancellara aan de start in Apeldoorn?
Het is nog niet duidelijk hoe het vervolg van het seizoen er voor Cancellara uit gaat zien, al kunnen er wel eens verrassende keuzes worden gemaakt. Zo zinspeelt de ploegleiding openlijk op een deelname van de 34-jarige Zwitser aan de Giro d’Italia, die in 2016 in Nederland begint. Het is de enige van de drie grote rondes waarin Cancellara nog nooit de leiderstrui droeg.

“Een alternatief programma is zeker iets waar we naar kijken en de Giro kan een optie zijn”, vertelt algemeen manager Luca Guercilena aan Cyclingnews. “De ronde start met een proloog en dat is zeker interessant voor hem. Het zal niet makkelijk voor hem worden omdat hij niet meer de jongste is, maar we kunnen het proberen.”

Programma Cancellara voor begin van seizoen:
Volta Ciclista a Mallorca (28-31 januari)
Tour Dubai (3-6 februari)
Volta ao Algarve (17-21 februari)
Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) ?
Strade Bianche (5 maart)
Tirreno-Adriatico (9-15 maart)
Milaan-San Remo (19 maart)
E3 Harelbeke (25 maart)
Gent-Wevelgem (27 maart)
Ronde van Vlaanderen (3 april)
Scheldeprijs (6 april)
Parijs-Roubaix (10 april)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Belmonte 12 december 2015 om 12:54

Edit redactie: Dank. Is aangepast

Etio 12 december 2015 om 14:00

Zou mooi zijn als Cancellara in mijn woonplaats (Apeldoorn) te zien zal zijn!

Covadonga 12 december 2015 om 15:32

Dat is een mooi programma. Ik hoop dat hij nog een jaar gaat knallen.

Headlines

Materiaalzone

Populair