Cancellara kritisch over nieuwe regels werelduurrecord
woensdag 26 november 2014 om 09:26

Cancellara kritisch over nieuwe regels werelduurrecord

Cancellara

foto: Sirotti

Fabian Cancellara is ontevreden over de versoepeling van de regels voor het werelduurrecord. “Op dit moment, met alles wat over dat record te doen is, haalt het maar een laag niveau”, stelt hij tegenover Velonews. “Iedereen kan het zomaar doen. Er zijn geen limieten.”

Sinds mei van dit jaar mag het werelduurrecord op elke soort fiets aangevallen worden. Eerder was daar nog een ’traditionele’ wegfiets voor nodig. Jens Voigt en Matthias Brändle hebben daarvan geprofiteerd: zij haalden allebei het record. Ook Thomas Dekker gaat volgend seizoen een poging wagen.

Maar Cancellara ziet het liever anders. Dat terwijl hij indirect juist voor de versoepeling van de regels zorgde. Cancellara was één van de eersten die over het record begon. De UCI besloot daarna de regels aan te passen. “Zonder mijn aankondiging, zou er nooit een grote discussie zijn geweest. Nu hebben al twee mensen het record verbeterd. En een derde gaat waarschijnlijk komen.”

“We zitten in 2014 en moeten met de tijd meegaan, maar soms is het leuker om dat niet te doen”, vindt Spartacus. “Het materiaal is nu veel sneller. Voor mij zijn er nu twee verschillende records: met en zonder traditionele fiets.”

RIDE Magazine