Cancellara: “Ik wil de Ronde van Vlaanderen winnen”
donderdag 11 februari 2010 om 12:10

Cancellara: “Ik wil de Ronde van Vlaanderen winnen”

Fabian Cancellara heeft al heel wat mooie overwinningen op zijn palmares staan, waaronder wereldkampioen tijdrijden, etappes in de Tour de France, Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. Echter ontbreekt er volgens de Zwitser een belangrijke wedstrijd om zijn grote erelijst, De Ronde van Vlaanderen. Daarom zal de renner van Saxo Bank er dit jaar alles aan doen om De Ronde op zijn naam te schrijven, zo liet hij aan Cyclingnews weten.

“Ik heb Milaan-San Remo gewonnen, Parijs-Roubaix, Eroica en Tirreno-Adriatico. De enige grote voorjaarswedstrijd die nog op mijn palmares ontbreekt, is de Ronde van Vlaanderen en die wil ik ontzettend graag op mijn erelijst. Het is voor mij misschien wel de moeilijkste klassieker om te winnen vanwege het tactische spel en de klimmetjes. Dat maakt het alleen maar uitdagender.”

“Ik maak me nog geen zorgen over mijn huidige conditie, al is die nog verre van top. Ik ben in januari even ziek geweest, maar daar was ik snel van hersteld. Hier in Qatar en straks in Oman ben ik er om te werken voor de ploeg. Mijn piek komt straks wel. Pas in de Tirreno wil ik er echt staan.”

RIDE Magazine