Canadees tweeluik kan rekenen op de komst van meerdere toppers

donderdag 25 augustus 2022 om 13:40
Canadees tweeluik kan rekenen op de komst van meerdere toppers

foto: Cor Vos

De Grand Prix Cycliste de Québec (9 september) en Grand Prix Cycliste de Montréal (11 september) zijn terug van weggeweest. En het Canadese tweeluik, dat twee jaar achtereen niet door kon gaan als gevolg van de coronacrisis, kan direct weer rekenen op een sterk deelnemersveld. Tadej Pogacar en Wout van Aert zijn de grote blikvangers.

Tadej Pogacar, tweede in de afgelopen Ronde van Frankrijk, is niet de enige renner uit de top van het klassement van de afgelopen Tour die acte de présence geeft. Van de top-zes van die ronde zijn vier renners aanwezig in Canada: Geraint Thomas (derde), David Gaudu (vierde) en Romain Bardet (zesde, na het schrappen van Nairo Quintana).

Wout van Aert heeft Christophe Laporte, een van de seizoensrevelaties, bij zich. Verder zullen een hoop renners die in het verleden al succesvol waren in de Canadese koersen opnieuw aanwezig zijn. Peter Sagan won beide eendaagsen bijvoorbeeld al, Greg Van Avermaet was in 2019 de beste in de Grand Prix Cycliste de Montréal en bij Michael Matthews staat de teller al op drie: twee keer Québec, één keer Montréal.

“We zijn heel trots op de beste renners uit de wereld terug te zien keren naar Québec City en Montréal”, zegt Sébastien Arsenault, de directeur van de organisatie. “We hebben in de afgelopen twee jaar hard gewerkt – wat erg uitdagend was – om te zorgen dat we het verhaal voort konden zetten.”

“We zijn diep geraakt door het enthousiasme van de WorldTeams om weer bij ons te komen, de kwaliteiten van de renners die de Atlantische oceaan oversteken om mee te doen aan de enige WorldTour-wedstrijd in Amerika, en de steun van de wereldwijde wielergemeenschap tijdens deze twee jaar.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Marik 25 augustus 2022 om 13:54

Ik vind dit altijd leuke wedstrijden en ’s avonds naar een wielerwedstrijd kijken geeft altijd iets extra’s vind ik. Zin an!

13
Dikke Vrouw 25 augustus 2022 om 14:29

Bord op schoot koersjes heerlijk !

0
Romāns Vainšteins 25 augustus 2022 om 14:05

Ik vind dit altijd onnodige/inwisselbare/gekunstelde wedstrijden en ’s avonds naar een wielerwedstrijd kijken voelt altijd onnatuurlijk vind ik. Laat maar!

-15
Brabander 25 augustus 2022 om 16:42

Haha. Ik wist dat je hier te vinden zou zijn. Jij bent groot fan van dit tweeluik hè ;)
Wel interessant wat je opmerkt over dat tijdsverschil. Erg onnatuurlijk ja, maar aan de andere kant ook wel prettig voor een avondmensch als ik. Vroeg in de ochtend koers kijken trek ik dan weer slecht

-1
BoemBoemWvA 25 augustus 2022 om 14:08

Af en toe echt mooie koersen gezien, maar ook regelmatig een sprint van 30/40 man. Kan beide kanten op.

1
Reutemeteut 25 augustus 2022 om 15:32

Europa > Canada > Australië (WK) breekt de jetlag makkelijk dan reizen via Azië. Dat zal wel de reden zijn van/voor al die toppers. Uitgerust en uitgetraind naar het WK!

2
Eroba 25 augustus 2022 om 18:14

Schijnbaar zijn deze wedstrijden qua jetlag te combineren met het WK. Vraag me af of ze dan van daaruit doorreizen. Richting het westen is de jetlag altijd een stuk minder. Alleen verliezen ze dan een dag?!

0
pablitommeke 26 augustus 2022 om 00:32

GVA won Montréal ook in 2016

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone