Campenaerts ontgoocheld: “Pech? Misschien was ik te enthousiast”

woensdag 25 september 2019 om 17:22
Campenaerts ontgoocheld: “Pech? Misschien was ik te enthousiast”

©Cor Vos

Victor Campenaerts had zijn zinnen gezet op een topprestatie op het WK tijdrijden, maar moest vrede nemen met een elfde plaats. Al kan hij een grondig excuus inroepen. De werelduurrecordhouder kwam onderweg ten val én zag achteraf ook nog eens zijn ketting afvallen.

Victor Campenaerts weigerde om het woord pech onmiddellijk in de mond te nemen. “Ik hoorde onderweg dat de concurrentie sterk bezig was. Misschien was ik te enthousiast en heb ik teveel risico genomen”, was zijn eerste reactie voor de camera van Sporza. “Het parcours lag er redelijk droog bij. Maar toen passeerde ik toch een bochtje dat er nat bijlag. Ik zag die wel aankomen, maar ik schoof een beetje weg en ging tegen de grond.”

De Antwerpenaar herpakte zich, maar wat later kende hij een tweede tegenslag. “Mijn versnelling functioneerde niet optimaal meer. Mijn ketting viel eraf… Het was niet gemakkelijk om de focus opnieuw te vinden. Rohan Dennis reed me voorbij. Wat reed hij ontzettend hard. Ik dacht even op tien meter te blijven hangen en hem als mikpunt te houden. Maar achteraf gezien was dat niet verstandig, want ik moest recupereren van die val.”

Tokio
Campenaerts was de eerste om toe te geven dat hij nooit in aanmerking kwam voor de wereldtitel. “Dennis was outstanding. Dat hij mij zo snel na mijn val inhaalde, zegt genoeg. Heel sterk dat hij zonder competitie zich zo heeft kunnen voorbereiden op dit WK. Maar ik behoorde zeker tot de beste acht.”

Gevolg van zijn elfde plaats is dat Campenaerts nog niet zeker is van zijn plaatsje in de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio. “Het was een van de eerste dingen waar ik aan dacht toen ik viel. Ik moest doorrijden voor die top acht. Dat is uiteraard jammer. Als ik achtste word, heb ik die plaats ook vast op papier. Nu niet en dan moet je toch weer gaan onderhandelen”, besluit hij ontgoocheld.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Grobbel 25 september 2019 om 17:26
Quote:
”Heel sterk dat hij zonder competitie zich zo heeft kunnen voorbereiden op dit WK.”

Even puur op PCS/CQ kijkend heeft Campenaerts nog minder competitie gehad dan Dennis de afgelopen maanden. Of zie ik iets over het hoofd?

Peter Lippens 25 september 2019 om 19:38

maar heeft wel een erg zwaar eerste deel van het seizoen gekend en is met de TDF aan een welverdiend betaald verlof begonnen

koos1 25 september 2019 om 17:30

Vrees dat het een hele dure van is geweest voor Campenaerts. Nu hij geen kwalificatie heeft voor de OS TT kan ik me niet voorstellen dat ze Campernaerts meenemen naar de OS. Met de maar kleine ploegen zullen er altijd betere Belgen zijn die (terecht) een plekje krijgen in de OS ploeg.

Velominatus 25 september 2019 om 18:43

Campenaerts de pure tijdrijder.
Eddy Evenepoel en WvA als tijdrijders niet minder en in de wegwedstrijd meer waardevol.
Makkelijke keuze voor Tokyo.

Viktrodriguez 25 september 2019 om 18:54

Hij had zich inderdaad juist hier moeten onderscheiden door een topprestatie. Dan is het extra lullig dat dan uitgerekend Remco Evenepoel als ex-WK Junioren/winnaar CSS, beide op flink geaccidenteerd terrein net als Tokyo, wel die prestatie weet weg te zetten. Die is gewoon dubbele kanshebber komende OS met een doorzettende ontwikkeling.

Peter Lippens 25 september 2019 om 19:41

nog altijd maar afwachten hoe Wout VA kan terugkomen en in de tijdrit in de tour, ook op een geaccidenteerd terrein, was hij toch niet zo erg overtuigend vooralleer hij in de dranghekken stuurde

Jacob Lohof 25 september 2019 om 21:44

Hoop ik ook, laat hij maar harder fietsen dan lullen

christ van maercke 25 september 2019 om 18:08

Echt? Zonder pech had hij volgens mij zeker brons, misschien wel zilver op een WK.

boenk 26 september 2019 om 00:14

Voor zijn val liep hij al 20 seconden achter op Evenepoel op +/- dezelfde afstand van de meet. Toen nog gemeten tov Durbridge denk ik (Evenepoel zat daar al over de 40s voorsprong, en Campenaerts 19s.) Zilver heeft er nooit ingezeten, maar brons zeker wel.

ti-raleigh 25 september 2019 om 18:31

@ Christa
Hij zegt dus dat het geen pech is.

Franco Ballerini 25 september 2019 om 18:54

Altijd gedonder met zijn fiets. Volgend jaar zal dat allicht beter gaan.

Wheely 25 september 2019 om 19:03

Waarom vallen er twee Belgen tijdens het WK?

Peter Lippens 25 september 2019 om 19:52

en net Evenepoel niet terwijl die toch de vallende ziekte heeft, toch volgens sommige kenners hier …

boenk 26 september 2019 om 00:16

Ik heb Evenepoel tijdens een tijdrit nog niet weten vallen. Enkel in peloton.

Ahja, hij is wel eens gevallen bij de verkenning van de tijdrit in Romandië, omdat ze aan de meet gigantische kabels niet hadden toegedekt, waarover hij dan onderuit is gegaan.

Jacob Lohof 25 september 2019 om 19:09

Volgende keer niet zo grote mond over collega’s, arrogantie

boenk 26 september 2019 om 00:18

Als er nu één renner is die zeer eerlijk en correct is in het stellen van zijn ambities en zijn analyses, is het wel Campenaerts. Geen idee waar deze reactie vandaan komt. Hij zou ontgoocheld geweest zijn indien hij naast het podium greep, en op het moment dat hij viel, lag hij op koers voor brons.

Panache 25 september 2019 om 19:31

Een redelijke reactie van Campenaerts, met zelfkritiek. Kunnen een hoop personen iets van leren.

Samlambeej 25 september 2019 om 21:14

Beter doen dan Van Aert in 2020 is de boodschap.

Headlines

Materiaalzone

Populair