Hersenschudding Campenaerts na valpartij door dronken supporter

maandag 25 juni 2018 om 08:52
Hersenschudding Campenaerts na valpartij door dronken supporter

foto: Sirotti

Victor Campenaerts heeft een lichte hersenschudding opgelopen tijdens het Belgisch kampioenschap op de weg. De renner van Lotto Soudal kwam in de finale in botsing met een dronken Yves Lampaert-aanhanger en kwam daarbij hard op zijn hoofd terecht. “Ik werd omvergelopen door een aangeschoten Lampaert-supporter, die naar de helikopter stond te wuiven. Ik kon hem niet meer ontwijken”, beschrijft de kersvers Belgisch kampioen tijdrijden het incident tegen Het Nieuwsblad.

Ondanks dat er geen Lotto Soudal-renner met de nationale driekleur gaat lopen, is Campenaerts niet ontevreden met het resultaat. “Natuurlijk had ik liever gehad dat een ploegmaat van mij won, maar als het toch een andere renner werd, dan mijn goede vriend en tijdritconcurrent Yves Lampaert”, aldus de voormalig LottoNL-Jumbo-renner. “Grappig dat net eentje van ­Forza Lampaert me per ongeluk onderuit haalde.”

Op zijn Instagram roept Campenaerts de supporters op om voorzichtiger te zijn. “Geweldig dat er zoveel publiek is, maar blijf alsjeblieft aan de zijkant van de weg staan!”

Dit artikel delen:

19 Reacties

SolerEritrean 25 juni 2018 om 09:17

Fantastische wedstrijd gereden, klasserenner!

Romāns Vainšteins 25 juni 2018 om 10:14

‘dronken Yves Lampaert-aanhanger’

Ik was bij Parijs – Roubaix en die gast heeft een aanhang van volslagen mongolen die met een vrachtwagen vol zuur Rodenbach – bier even ugly als asociaal en onverstaanbaar in de bermen staan te hossen, kwijlen en kotsen.

Ook de Vlamingen waarmee ik sprak aldaar gaven aan dat deze lui de officiele start van het terugevolueren naar achterlijke apen vertegenwoordigen.

Pedalo 25 juni 2018 om 10:44

Ik ben ooit eens bij het veldrijden geweest…een grote groep komt alleen om te zuipen en te vreten. Vond het al een wonder dat er niets gebeurde met al die dronken lui. Op het totale aantal toeschouwers is het mss maar 5% maar ze verpesten het wel. En nu laten ze ook nog een renner vallen. Waarschijnlijk per ongeluk….maar er komt een keer dat het expres gaat zijn.

Nibs 25 juni 2018 om 11:00

Lampaert is dan ook een gestampte boer letterlijk en figuurlijk.

Col du Bramont 25 juni 2018 om 11:01

De koers en bier dat hoort zeker in Belgie nu eenmaal bij elkaar, bij een veldrit dat vaak ook gezien.
Agressief zijn deze supporters nu ook weer niet, ja af en toe een “Kaaskop” uitschelden en met bier gooien dat soort dingen.
Het zijn echt geen hooligans maar storend is het wel. Het kan niet anders of soms gaat het een keer mis.

Romāns Vainšteins 25 juni 2018 om 12:02

Mwoah, die clan op de hoek van het einde vd Carrefour waren echt wel hooligans hoor. Allemaal ‘fans’ van Lampaert, wat ik trouwens een hartstikke leuke renner vind want boerenjongens moet je er gewoon bij hebben ook.

Scott Sunderland 25 juni 2018 om 12:33

Na de bekende motorbendes is de Lampaert clan aan de beurt om verboden te worden ivm illegale criminele organisatie…

Samlambeej 25 juni 2018 om 12:50

Het is wel typerend voor ‘Vocsnor’ dat hij zijn boodschap afrondt met een engelgezichtje. Die gast is niet altijd bloedserieus en dat zouden sommigen hier ook niet moeten zijn bij het lezen van zijn comments.

Romāns Vainšteins 25 juni 2018 om 13:12

Ik heb die schuimbekkende leipen met eigen ogen gezien, daar moeten tralies omheen en vaste voedertijden per dagdeel voor ingesteld worden.

Samlambeej 25 juni 2018 om 13:27

…en gij stond daar met uwen bietesap, rondeboek in andere hand.

SolerEritrean 25 juni 2018 om 13:36

@Samlambeej

Snap niet waarom dit minder relevantie aan het artikel geeft?

Nibs 25 juni 2018 om 13:57

Samlambeej u vervalt in extremen. Rv had daar kunnen staan met een biertje in de hand zonder de mongool uit te hangen of niet soms? Dergelijke praktijken verkloten het voor degenen zie zich wel kunnen gedragen en ik ben dat meer dan beu.
Ben zelf een groot whiskey fanaat maar drinken overdag en dan nog tijdens een sportwedstrijd vind ik voor mezelf niet kunnen. Degene die dat wel willen en dat op een aanvaardbare manier kunnen zonder de anderen te hinderen moeten dat blijven kunnen.
Maar ja alles is tegenwoordig van het ene extreem in de andere. Als je niet rechts bent ben je automatisch links. Klaag je over ladderzatte hooligans dan krijg je verwijten over bietesap en rondeboeken. Men is alle zin voor nuance verloren tegenwoordig. Is wel gemakkelijk zo een simplistisch wereldbeeld.

Romāns Vainšteins 25 juni 2018 om 14:28

Ik heb daar zelfs nog biertjes gebietst bij ‘normale’ Vlamingen die eveneens dit gezelschap halfapen met argusogen aanschouwden. Degenen die ik sprak vertelden me onafhankelijk dat dit een wat meer westelijk probleem is aldaar.

kielabokki 25 juni 2018 om 14:30

Nibs +1

Laten we nu niet het gedrag van volkomen idioten goed gaan praten. Het verhaal van de cyclocross herken ik ook, paar jaar terug besloten er nooit meer heen te gaan vanwege die amoebes met een slok op. Zoals Pedalo zegt het is wellicht maar 5%, maar wel een ontzettend dominante 5%. En eigenlijk kan ik me niet anders heugen, als kind was het al zo.. bij het veldrijden dan wel te verstaan.

Zadelpen 25 juni 2018 om 16:39

Wel een nette en stoere reactie zeg.

berendries 25 juni 2018 om 16:47

Ik krijg een heel mooi authentiek ‘helaasheid der dingen ‘ gevoel bij deze discussie.

Abdoe 25 juni 2018 om 17:27

Ja, alleen de ghetto blaster met Roy Orbison ontbreekt nog.

Thijs E 25 juni 2018 om 23:39

Nonkel Potrel heeft ook recht op een verzetje. Free nonkel Potrel!

Samlambeej 26 juni 2018 om 12:07

Dat Campenaerts verkiest om een paar (onhandige) fans niet aan te pakken – of beter – helemaal verrot te schelden, vind ik een teken dat het niet de arrogante kwal is waarvoor hij hier vaak versleten wordt.
-Eerste reacties waren even geestig als altijd maar daarna sloeg het een beetje door.

Headlines

Materiaalzone

Populair