Meyer beste vluchter in Tour of Britain, Tonelli grijpt leiderstrui

Meyer beste vluchter in Tour of Britain, Tonelli grijpt leiderstrui

foto: SWPix

maandag 3 september 2018 om 16:34

De tweede etappe van de Tour of Britain is gewonnen door Cameron Meyer. De Australiër van Mitchelton-Scott was na 174 kilometer de beste in Barnstaple. Hij maakte deel uit van de vroege vlucht en versloeg Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) in een sprint-à-deux. De Italiaan is wel de nieuwe leider. Een favorietengroep kwam te laat.

Vijftal ontsnapt uit het peloton
Na vijftien kilometer reden vijf renners weg uit het peloton. Erick Rowsell (Madison Genesis), Scott Davies (Dimension Data), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Matthew Teggart (Team Wiggins) en Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) kregen daarna veel ruimte van Lotto Soudal. De ploeg van leider André Greipel gaf de koplopers zes en een halve minuut voorsprong.

Het Sky van Tourwinnaar Geraint Thomas voegde zich ook aan kop. Onder meer Chris Froome reed kilometerslang op kop in dienst van zijn ploegmaat. Gecontroleerd werd het verschil met de kopgroep verkleind. Van voren pakte Davies de meeste bergpunten, waardoor hij de nieuwe drager is van de bergtrui.

Chris Froome rijdt op kop voor Sky – foto: SWPix

Hugh Carthy zet favorieten op scherp
Naarmate finishplaats Barnstaple naderde ging het regenen. Op de gladde wegen zorgde dat in het peloton voor valpartijen, met Jelle Vanendert en Edward Theuns (opgave) onder de slachtoffers. In het peloton werden de heuvels door Hugh Carthy en Matthew Holmes gebruikt om te demarreren. Dit was het teken voor de grote ploegen om ook aan te vallen: Fernando Gaviria kreeg Neilson Powless, Vasil Kiryienka en Stefan Küng mee. Die poging hield echter niet lang stand.

Favorietengroep met Poels en Roglic formeert zich
De laatste klim van de dag (Challacombe Hill van 1,3 km aan 13%) zorgde voor de nodige verschillen in de koers. Davies, Meyer en Tonelli bleven over aan kop, gevolgd door Carthy en Julian Alaphilippe. De Fransman maakte de sprong op de laatste klim van de dag. Een zestal met Wout Poels, Primoz Roglic, Bob Jungels, Jasha Sütterlin, Chris Hamilton en Patrick Bevin haalde het duo Carthy-Alaphilippe in. Zij moesten in de laatste tien kilometer een gat van 45 seconden dichten op het koptrio.

Meyer is de snelste, achtervolgers komen te laat
Waar Davies op Challacombe Hill nog over de beste benen leek te beschikken, moest hij op vijf kilometer van de meet de rol lossen bij zijn medevluchters. De samenwerking bij Meyer en Tonelli was goed, waardoor de achtervolgers te laat kwamen. In de sprint was de Australiër oppermachtig. De achtervolgers kwamen net tekort om Tonelli nog in te halen. Bevin sprintte naar de derde plaats.

Tonelli hoeft niet te treuren. Ondanks zijn nederlaag in de strijd om de dagzege is hij wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

15 Reacties

AWestie 3 september 2018 om 16:41

Bijzonder dat de uitzending zo lang weg was. De verhoudingen voor de eindzege staan ook al op goede volgorde (qua ploegentijdrit kansen), als je Bardiani/Tonelli even niet meetelt.

Javier 3 september 2018 om 16:52

Chris Hamilton ook mooie uitslag

kelderfan 3 september 2018 om 16:56

Roglic rijdt weer erg sterk en was een van de mannen, die de achtervolging in gang bracht.

marehoek 3 september 2018 om 17:00

Wat een schandalige uitzending in deze tijd van techniek.
Ze hebben 100. Dezelfde beelden laten zien.
En die twee waardeloze reporters vinden dat normaal.

rahimns 3 september 2018 om 17:21

Gaat voor sommige ploegen straks een lastige TTT worden, begrijp ook niet dat je die er pas als etappe 5 inlegt…

assen 3 september 2018 om 17:24

@rahims
Nee, inderdaad, een fout van de organisatie; een TTT laat in het programma bevordert oneerlijkheid ivm uitgevallen renners

EddyB1958 3 september 2018 om 17:31

Gewoon een off day voor Froome of pech?

Joachim 3 september 2018 om 18:04

Geen van beide. In het verlag staat dat hij op kop van het peloton reed in dienst van de ploeg.

assen 3 september 2018 om 17:37

Goede prestaties van TLJ hier trouwens (vier renners hebben nog kans op de eindoverwinning, zaten op weinig afstand van de winnaar).
Afgezien van Hamilton presteert Sunweb hier niet goed.

kelderfan 3 september 2018 om 17:43

@Assen
Door een lelijke valpartij kwam o.a. Koen Bouwman {gehavend} op achterstand te rijden en Edward Theuns moest naar ’t ziekenhuis. Dus meteen een van hun mannen uit koers.
Van jongens als Eenkhof mag je niet te veel verlangen.

rahimns 3 september 2018 om 17:51

Wie is Eenkhof??

Emergo 3 september 2018 om 20:09

Waarom mag je van EENKHOORN niet te veel verlangen ??

Arry1337 3 september 2018 om 17:49

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast.

josi 3 september 2018 om 17:55

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast.

mightymert 3 september 2018 om 17:55

Poels netjes bij de favorieten!

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair