Calmejane tekent bij Intermarché-Wanty-Gobert: “Ik ben enorm gelukkig”

maandag 5 september 2022 om 18:01
Calmejane tekent bij Intermarché-Wanty-Gobert: “Ik ben enorm gelukkig”

foto: Cor Vos

Hij werd al nadrukkelijk gelinkt aan Intermarché-Wanty-Gobert, maar de kogel is nu ook echt door de kerk: Lilian Calmejane heeft een tweejarig contract getekend bij de Belgische formatie. “Ik verlaat mijn comfortzone door voor het eerst naar een buitenlands team te trekken”, laat hij weten in een persbericht van zijn aanstaande werkgever.

Calmejane, die te boek staat als een rasaanvaller, komt nu nog uit voor AG2R Citroën. “Ik ben enorm gelukkig om me binnenkort bij Intermarché-Wanty-Gobert aan te sluiten! Ik werd gecharmeerd door het geloof dat de ploeg al langere tijd in mijn capaciteiten uitstraalde. Ik kon niet anders dan deze kans met beide handen aangrijpen. Vanaf onze eerste gesprekken was er een duidelijk beeld met welk wedstrijdprogramma ze me in staat achten om te schitteren.”

“Mijn laatste overwinning dateert van drie jaar geleden en ik voel me dan ook enorm vereerd met dit vertrouwen, dat me stuwt om mijn winnaarsmentaliteit in de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert opnieuw te verzilveren. Ook de groei van de ploeg enthousiasmeert me enorm. Vandaag bevestigt Intermarché-Wanty-Gobert zijn WorldTour-status als vijfde beste team in de wereldranking. Ik ben ervan overtuigd dat de opvallende resultaten van dit seizoen pas het begin zijn. Ik kan niet wachten!”

Performance manager Aike Visbeek verwacht veel van de Franse aanwinst. “Lilian heeft dankzij zijn allround capaciteiten en wedstrijdintelligentie een indrukwekkend palmares opgebouwd. Zijn ervaring zal voor ons team een belangrijke toegevoegde waarde zijn, ik denk daarbij aan ons uitgebreid wedstrijdprogramma op Franse bodem. Lilian zal ons team in de finales van lastige wedstrijden versterken en heeft bewezen dat hij op regelmatige basis doorheen het seizoen resultaten kan neerzetten.”

Calmejane boekte zijn voorlopig grootste zege in de Tour van 2017 – foto: Cor Vos

Laatbloeier Calmejane werd pas op relatief late leeftijd prof, nadat hij in 2016 op 23-jarige leeftijd zijn debuut maakte als beroepswielrenner. De Fransman kwam de eerste jaren van zijn carrière uit voor Direct Energie en beleefde zijn definitieve doorbraak in de Vuelta a España van 2016. Calmejane won in de Spaanse ronde de vierde etappe naar San Andrés de Teixido.

In zijn tweede profjaar bleek de Fransman een veelwinnaar, met eindzeges in de Ster van Bessèges, de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en het Circuit de la Sarthe. Ook zijn grootste overwinning dateert uit 2017: vijf jaar geleden won hij tevens een Touretappe met aankomst in Station des Rousses. De laatste jaren is hij echter minder succesvol. Voor zijn laatste zege moeten we drie jaar terug in de tijd. In de Tour du Limousin van 2019 won hij de openingsrit.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Polleke 5 september 2022 om 23:43

“Indrukwekkend palmares”… aldus de performance manager… waarom niet gewoon een koe een koe noemen… er moeten meer Fransen bij het team vanwege hun sponsor… neem ons niet voor idioten Visbeek…

1
de adelaar 6 september 2022 om 00:25

Eens polletje

0
Verweggistan 5 september 2022 om 22:35

Paste ook totaal niet bij Ag2r. Calmejane moet lekker kunnen aanvallen.

0
Dikke Vrouw 5 september 2022 om 19:07

Hup Lilianne

-1
Stabanger 5 september 2022 om 22:51

pfft, 2 renners binnengehaald die een hogere dunk hebben van zichzelf dan ze daadwerkelijk hebben waargemaakt in de jaren dat het moest komen

zullen wellicht niet de goedkoopste zijn

Ik vind het inspiratieloos van IWG.

Was eens in Engeland gaan speuren. Connor Swift, Jake Stewart, Ben Turner…

Geen hoogvliegers maar heb je wel 10x meer waar voor je geld dan die 2 met lichte diva-allures

-1
Maillot à Pois 6 september 2022 om 09:37

Ik denk dat het best wel eens een goeie match zou kunnen zijn. Goed mogelijk dat Calmejane bij Intermarché weer kan terugkeren naar zijn beste niveau, hij zou niet de eerste zijn. En waarom denk je dat hij niet de goedkoopste is? Contract ten einde bij Ag2r, en gezien de resultaten de laatste jaren had hij de ploegen wellicht niet voor het uitkiezen.
Jij noemt Stewart en Turner als ‘geen hoogvliegers’, maar dat zijn 2 grote talenten, hoogvliegers in de dop dus. Je hoeft bepaald geen visionaire talentscout te zijn om die op je lijstje te hebben. Maar beiden liggen nog minstens een jaar vast bij een topteam waar ze gewoon heel goed zitten. Niet echt realistisch dus.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone