Lilian Calmejane slaat dubbelslag in slotrit Coppi en Bartali
foto: Sirotti
zondag 26 maart 2017 om 15:44

Lilian Calmejane slaat dubbelslag in slotrit Coppi en Bartali

Lilian Calmejane heeft de laatste etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali op zijn palmares bijgeschreven. De Fransman van Direct Energie, die voor de rit tweede stond in het klassement, bleef na 160 kilometer in Sassuolo Rodolfo Torres en Florian Vachon voor. Door zijn zege neemt Calmejane in extremis de leiderstrui over van Toms Skujiņš.

Het peloton brak al vroeg in de rit in twee delen, met leider Skujiņš attent in het voorste gedeelte. Meerdere pogingen tot het vormen van een kopgroep liepen op niets uit. Danilo Celano, Brice Feillu, Alexander Foliforov en Reinardt Janse van Rensburg sloegen de handen ineen en hadden op het klimcircuit rond Sassuolo een halve minuut voorsprong.

Nadat dat viertal ingerekend werd, probeerde Merhawi Kudus het nog, maar ook de Dimension Data-klimmer was niet opgewassen tegen de favorietengroep. Calmejane troefde zijn medevluchters af en onttroonde Skujiņš, die niet alert genoeg was in de slotfase.

[poll id=”463″]

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2017 15:45
Dit is echt een toptalent hoor. Gaan we nog veel van horen de komende jaren. Als neo-prof ook al een Vuelta etappe gewonnen. Altijd sterk en constant. Een toprenner voor Direct Energie!
26 maart 2017 16:22
Topper in wording. Vierde overwinning voor hem, volgens mij, dit seizoen.
26 maart 2017 16:59
Geweldig, hier hoopte ik al op :)
Mooi dat de ploeg op meer pionnen kan leunen dit jaar. Zeker nu Coquard het zo ontzettend laat afweten.
26 maart 2017 20:44
Opvallend trouwens dat de Italianen het zo matig hebben gedaan in hun eigen rondje. Geen etappes gewonnen, en de eerste pas op plek 10 in het klassement.

Reacties zijn gesloten.