Calmejane krijgt komende twee jaar kopmanschap bij Direct Energie

Calmejane krijgt komende twee jaar kopmanschap bij Direct Energie
woensdag 30 augustus 2017 om 11:36

Lilian Calmejane heeft zijn contract bij Direct Energie met twee jaar verlengd. De 24-jarige Fransman schreef dit jaar al drie rittenkoersen op zijn naam en boekte in de achtste etappe van de Tour de France zijn grootste triomf: een ritzege op Station des Rousses, voor Robert Gesink. “Ik krijg een leidende rol”, vertelt Calmejane op het digitale thuis.

Langdurig project
Voor het Franse talent is dat een van de factoren om te blijven. “Ik heb veel ambitie en Direct Energie vertrouwt me hierin. Ze bieden een langdurig project. De oudere jongens in de ploeg zullen me erin begeleiden, maar ik zal voortaan zelf beslissingen moeten nemen. Ik heb al een paar keer de rol als kopman op me genomen, maar niet zo vaak als Thomas Voeckler en Sylvain Chavanel. Ik moet dat nog beter leren. Maar het schrikt me niet af, integendeel! In 2018 ligt mijn focus op de Tour de France. Vooralsnog ga ik liever voor een ritzege in een grote ronde in plaats van een plek in de top-15 of top-20 van een klassement. Ik ben pas 24, mijn fysieke evolutie heeft tijd nodig.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

Raafje 30 augustus 2017 om 11:44

Ik zie Calmejane meer als een echte rittenkaper in plaats van een toekomstige Tourwinnaar.

pjam4 30 augustus 2017 om 11:45

Mooie droom om de Tour te winnen :-) Hij is nog te jong om heel goed in te kunnen schatten waar hij toe in staat is, maar ik dacht niet dat hij heet type is om voor een podiumplek in een grote of WT ronde van 1 week te gaan … Zelfde bouwjaar als de Yates’en, Meintjes, Alaphilippe en Jungels. Die hebben al heel veel meer laten zien en lijken toch heel veel meer potentieel te hebben!

Sagan=hulk 30 augustus 2017 om 11:46
Quote:
In 2018 ligt mijn focus op de Tour de France, die ik ooit hoop te kunnen winnen.

Aan de hand van deze uitspraak moet ik toch vaststellen dat Calmejane niet van de slimsten is of hij rijdt z’n eigen wedstrijden, maar volgt de internationale top niet. Calmejane moet gewoon de rol van Voeckler overnemen, aanvallen en winnen. En mits absolute hoogvorm is top vijf misschien éénmalig mogelijk, zoals Titi ook eens deed. Wat een geweldige Tour was dat trouwens, zo veel beter, spannender en onverwachter dan die oersaaie, door Sky gecontroleerde Tours van de afgelopen jaren.

Vinyakke 30 augustus 2017 om 11:46

Lees ik dat goed? Die wil ooit de tour winnen… Die ambitie lijkt mij echt wel wat hoog gegrepen, dan moet je als 24-jarige toch wel een groter palmares kunnen voorleggen!

tvm 30 augustus 2017 om 11:47

Eens met raafje. Maar wellicht dat hij het toch kan proberen, om te beginnen door een goed klassement rijden in Parijs-Nice.

Thailand 30 augustus 2017 om 11:47

@ Raafje, ik vind het goed om te zien dat jonge talentvolle gasten gewoon lekker de tijd nemen om te kijken waar hun plafond ligt. Mocht het er niet inzitten, gaat hij daar vanzelf achter komen.

AWestie 30 augustus 2017 om 11:49

@Raafje Als je als Fransman een beetje kan klimmen hoor je volgens mij ook te zeggen dat je ooit de Tour wint ;-)

brianbentert 30 augustus 2017 om 11:50

Denk niet dat iemand verwacht dat hij de Tour wint. Daar heeft Direct Energie ook niet de ploeg en financiën voor.

Snap Direct Energie wel dat ze hem belonen. Voeckler stopt en Chavanel heeft ook niet het eeuwige leven en de benen. Ondanks dat hij nog wel steeds leuke resultaten bij elkaar sprokkelt.
De visie om een jonge Fransman die iets kan winnen het kopmanschap te geven past precies in de filosofie van Franse ploegen. Zoals Direct Energie met deze zet en Fortuneo met Barguil bijv.

Geflitst 30 augustus 2017 om 11:50

Toch logisch dat hij de Tour wil winnen? Als je Gesink kunt verslaan, kun je iedereen verslaan.

drikkes 30 augustus 2017 om 11:59

Er is natuurlijk een wezenlijk verschil in hopen te kunnen winnen en denken te kunnen winnen.

Scotty 30 augustus 2017 om 12:01

Zit natuurlijk wel een behoorlijke motor in, en kan hij een beetje tijdrijden?

edit ff gecheckt, is zeker geen slechte tijdrijder. Maar moet zeker wat progressie gaan boeken daarin. Als hem dat lukt, zie ik zeker kansen.

Als Froome stopt zijn er zomaar 15 man die wel eens een grote ronde zouden kunnen winnen.

Bazzz 30 augustus 2017 om 12:10

Het ontbreekt hem duidelijk aan de nodige zelfkennis

Jacco van Stierop 30 augustus 2017 om 12:25

Edit redactie: Thnx, fixed!

josi 30 augustus 2017 om 12:26

Mooie renner, maar ik hoop dat hij in de toekomst niet echt voor een klassement in de Tour gaat rijden. Dat kan alleen maar op een teleurstelling uitlopen.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2017 om 12:31

Calmejane lijkt me een beetje de Franse Dumoulin he. Veel power, winnaar, zo’n gilette-bakkes, plaatje compleet. Kan natuurlijk nog veel kanten op maar het niet worden van een ‘hele grote’ zou me verbazen.

Lalsacien 30 augustus 2017 om 13:03

Edit redactie: Thnx, fixed!

tvm 30 augustus 2017 om 13:26

@ RV,

De Franse Dumoulin bestaat al. Daar lijkt hij beslist niet op.

Mocht je hem willen vergelijken met “onze” Dumoulin, snap ik dat beter. Al vind ik zijn rijstijl totaal niet te vergelijken. Zowel niet letterlijk (dus hoe hij op zijn fiets zit), als figuurlijk (de manier waarop hij koerst).
Hij is meer een puncher die aardig kan tijdrijden. Niet andersom.

Hij ging goed te keer in de voormalig GP Plouay en is tactisch volgens mij ook niet de domste als ik dat goed bekeek. Sprintte vervolgens mee met de grote groep, dan kun je wel wat.

Gdeleu 30 augustus 2017 om 13:43

Edit redactie: Thnx, fixed!

achtpuntzes 30 augustus 2017 om 13:45

Edit redactie: Thnx, fixed!

r525 30 augustus 2017 om 14:45

Ben erg blij dat hij heeft verlengd. Zo’n topper kunnen ze goed gebruiken en bij pas perfect in het team. Las al dat ook Taaramae er naar uit keek Calmejane als kopman te hebben. Komende jaren in ieder geval lekker voor de etappes en bergtrui blijven rijden in de TDF.

Zal hij ooit kans maken te winnen? Geen idee, wie zal het zeggen. Tuurlijk droomt hij daarvan.
Hij is pas 24, dus (waarschijnlijk) nog heel wat jaartjes tot zijn fysieke hoogtepunt. Tijdrijden kan hij best aardig, als is hij op het moment echt nog wel wat zwaarder dan de echte klassementsmannen.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2017 om 14:51

De eerste keer dat ik Dumoulin zag huishouden in de Tirreno op spekgladde, achterlijk steile klimmetjes leek het ook wel een puncher. Deze Calmejane lijkt me hartstikke all-round, met belangstelling zal ik hem volgen.

schipperaar 30 augustus 2017 om 14:57

Tom lijkt iets scherper te staan met zn gillettebakkes, hekel aan natscheren Romans?

Leukefans 30 augustus 2017 om 15:52

edit redactie: Waarvan akte!
Calmejane komt me, in tegenstelling tot wat hierboven gezegd wordt, net over als een zeer verstandige jonge man, die heel goed weet waar zijn grenzen liggen, maar tegelijk niet bang is om gezonde ambitie te tonen. Neem daar nog eens bij dat het een erg sympathieke jongen is en hij zou zomaar mee het gezicht van het Franse wielrennen in het post-Voeckler tijdperk kunnen worden!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair