Caleb Ewan: “Voor deze transfer moest ik door niemand overtuigd worden”

maandag 13 augustus 2018 om 10:09
Caleb Ewan: “Voor deze transfer moest ik door niemand overtuigd worden”

foto: Sirotti

Na maandenlange geruchten kwam er vorige week eindelijk de bevestiging: Caleb Ewan rijdt vanaf 2019 voor Lotto Soudal. De Australiër is zelf uitermate tevreden met de kansen die zijn nieuwe werkgever hem bieden. “Mocht ik met deze ploeg de Tour rijden, weet ik dat ik goed ondersteund zal worden”, voert hij als reden voor zijn keuze aan tegen Het Nieuwsblad.

De overstap van Ewan kwam steeds vaker in het nieuws toen bekend werd dat Mitchelton-Scott hem niet mee nam naar de Tour de France, tot grote ontsteltenis van Ewan zelf. “De ploeg had mij gevraagd om mijn seizoen af te stemmen op de Tour. Dan moet ik niet top zijn in Californië of Slovenië”, weerlegt hij het argument dat hij niet goed genoeg was volgens zijn huidige werkgever.

Voor zijn overstap geeft de Australische sprinter twee hoofdredenen op. “Ten eerste is Lotto-Soudal de ploeg die al het langst op topniveau actief is. In tijden van wielerploegen en sponsors die verdwijnen, is die zekerheid best leuk”, aldus Ewan. “Ten tweede is dit een ploeg die al jaren focust op de klassiekers en de sprints, terwijl Mitchelton-Scott in grote rondes vooral focust op het klassement.”

De komst van Ewan zou ingeleid zijn door het vertrek van André Greipel naar Fortuneo-Samsic, al is de rappe Australiër het hier niet mee eens. “Toen ik besliste om naar Lotto-Soudal te trekken, was het de bedoeling dat de ploeg ook verder ging met André. Ik had ook liever dat hij zou blijven”, legt Ewan uit. “En dit zeg ik niet om aardig te zijn. Hij heeft tonnen ervaring. Ik kan nog zoveel van hem leren. Helaas wou hij niet blijven.”

Greipel maakte bij Lotto Soudal ook steeds vaker zijn opwachting op de kasseien, iets wat Ewan vooralsnog niet ambieert. “In de eerste plaats wil ik hier nog groeien als sprinter. Misschien kan ik later nog de switch maken naar de klassiekers. Die voorjaarskoersen zitten in mijn achterhoofd, maar ik ben daar als renner nu nog niet sterk genoeg voor”, klinkt hij bewust van zijn kwaliteiten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Raafje 13 augustus 2018 om 10:23

Ik zie in Ewan echt geen klassiekerrenner, véél te licht daarvoor.

Elvs 13 augustus 2018 om 10:30

Volgens mij zegt hij dat ook niet. Hij geeft aan dat de focus bij LS meer op klassiekers en sprinten ligt.

Jowinho 13 augustus 2018 om 10:31

@Raafje: Gent Wevelgem en Milaan Sanremo moet nog lukken, maar de rest laat hij best zijn hele carrière links liggen.

Jan 13 augustus 2018 om 14:11

op de een of andere manier zie ik hem nog niet zomaar succesvol worden buiten Australie.

Eckhart 13 augustus 2018 om 15:49

Alvast een zeer mooie versterking voor Lotto!

Mwielerfan 13 augustus 2018 om 22:57

@jan heeft al eens een giro of vuelta etappe gewonnen dus je bent wat laat hiermee.
Ook in Azië gewonnen al jaren terug dus geografisch ben je sowieso niet zo sterk ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair