Caleb Ewan, Taylor Phinney, Kevin Pauwels, Gent-Wevelgem, Brice Feillu
maandag 29 januari 2018 om 20:00

Caleb Ewan, Taylor Phinney, Kevin Pauwels, Gent-Wevelgem, Brice Feillu

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen over Caleb Ewan, Taylor Phinney en Kevin Pauwels.

Programma Caleb Ewan in aanloop naar Tour

In zijn vierde jaar als professioneel renner mag de Australische sprinter dan eindelijk zijn debuut maken in de Tour de France. In een interview met Cyclingnews maakt Ewan eveneens bekend welke koersen hij zal rijden voor zijn debuut in La Grande Boucle. Na zijn eerdere deelname aan de Tour Down Under rijdt Ewan nog de Abu Dhabi Tour, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Hierna last hij een periode van rust in om vervolgens in de Ronde van Californië weer aan de start te verschijnen. Tussen Californië en de Tour zal hij nog een race doen, maar het is nog niet bekend om welke dit zal gaan.


Taylor Phinney wil opnieuw naar de Tour

Taylor Phinney gaat komende zomer opnieuw de Tour de France rijden. De 27-jarige Amerikaan vertelt aan Cyclingnews dat zijn debuut hem afgelopen jaar goed bevallen is. “Eerlijk gezegd voelde het als de meest natuurlijke en meest comfortabele wedstrijd van mijn hele carrière. Alsof ik eindelijk die ene koers kon rijden die ik altijd al wilde doen,” vertelt hij.

De komende maanden staan onder meer de Abu Dhabi Tour, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo op zijn programma. Daarna rijdt hij alle Vlaamse klassiekers tot en met Parijs-Roubaix. Na een terugkeer naar de Verenigde Staten hervat hij zijn seizoen in Californië, waarna de Ronde van Zwitserland als voorbereiding op de Tour de France zal dienen.


Vier Nederlandse vrouwenteams in Gent-Wevelgem

De organisatie van Gent-Wevelgem heeft bekendgemaakt welke ploegen dit jaar aan de start staan. In totaal zijn 24 teams uitgenodigd, waaronder de vier Nederlandse UCI-ploegen Boels-Dolmans, Sunweb, WaowDeals en Parkhotel Valkenburg. Gent-Wevelgem behoort tot de Women’s World Tour en wordt dit seizoen verreden op 25 maart. Vorig jaar ging de overwinning naar de Finse Lotta Lepistö. De twee edities daarvoor gingen naar twee landgenoten: Lucinda Brand (2016) en Floortje Mackaij (2015).


Kevin Pauwels gaat niet naar WK kijken

De door bondscoach Sven Vanthourenhout gepasseerde Pauwels reed een sterke cross in Hoogerheide zondag, met een vijfde plaats als resultaat. “Ik heb gekoerst met revanchegevoelens en bewezen dat ik wel degelijk mijn plek had in de WK-selectie. Misschien was dit wel mijn beste cross van het jaar”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. Pauwels houdt geen rekening meer met een deelname aan het WK en maakt al andere plannen voor zondag. “Misschien doe ik mee aan een georganiseerde toertocht. Of ik het WK op tv zal volgen? Ik denk het niet”, aldus de renner van Marlux-Bingoal.


Terugslag voor Feillu

Brice Feillu leek gisteren zijn seizoen te beginnen in de GP La Marseillaise, maar de lange Fransman moet zijn debuut in 2018 toch nog even uitstellen. De Fransman van Fortuneo-Samsic heeft namelijk last van lumbago, een pijn in de onderrug die ook wel bekend staat als spit. Volgens La Nouvelle République mist de winnaar van de rit naar Andorra Arcalis in de Tour 2009 daardoor ook de Ster van Bessèges, die deze week begint. Normaal gesproken zou de inmiddels 32-jarige Feillu zijn rentree moeten maken in de Ronde van Oman.


Zo kan je ook een trap omhoog…

Sommige trappen in een veldritparcours zijn zo ingericht dat je wel moet afstappen, maar als de treden redelijk lang zijn, dan is dit ook een optie.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
29 januari 2018 20:08
Wow!
29 januari 2018 20:18
Wow indeed. Zonder ook maar één trap te doen lijkt hij alleen maar sneller te gaan. :-)
29 januari 2018 20:20
Die Gus Morton houdt blijkbaar van lange reizen. Eerst met zijn broer Lachlan, die zijn contract bij Garmin had ingeleverd wegens motivatieproblemen, is hij dwars door Australië gefietst en nu met Phinney naar Siberië.
29 januari 2018 20:35
Pauwels heeft na zijn niet-selectie al meer gepraat tegen de pers dan in heel 2017
29 januari 2018 22:59
Ha ha ha, dit lijkt me fake news. Dan doel ik niet op Pauwels, maar die gast die de trap op vliegt en vesnelt zonder te trappen. Het lijkt me niet dat ie die snelheid uit zijn armen haalt.
29 januari 2018 23:39
Dat filmpje is echt niet fake, dat kan prima. Ik heb dit soort trucjes al vaker gezien. Het heeft allemaal met timing te maken, wanneer je de fiets in balans op weet te hoppen hoeven de wielen minimaal snelheid te verliezen. Je kunt zelfs snelheid maken met het afzetten. Belangrijk is dat beide wielen tegelijk op de grond komen om dit te doen.
30 januari 2018 07:52
Dat filmpje is al oud ook, uit 2014. Hier zie je het nog beter:
https://www.youtube.com/watch?v=o0oGMix5X44
30 januari 2018 11:22
Grootste nieuws uit dit bericht: Phinney is nog altijd maar 27! Hij rijdt voor mijn gevoel al 10 jaar bij de profs...
30 januari 2018 13:10
Ok, thanks. Ongelooflijk, maar ben overtuigd. :-)

Reacties zijn gesloten.