Caleb Ewan staakt de strijd in Luxemburg: “Op tijd binnenkomen kostte hem te veel krachten”

vrijdag 17 september 2021 om 08:27
Caleb Ewan staakt de strijd in Luxemburg: “Op tijd binnenkomen kostte hem te veel krachten”

foto: Cor Vos

Nadat hij de eerste twee dagen als laatste in de daguitslag was geëindigd, is Caleb Ewan niet aan de start verschenen van de derde etappe van de Ronde van Luxemburg. Samen met de ploegarts van Lotto Soudal werd besloten dat de Australische sprinter zich terugtrok uit de etappekoers om zijn deelname aan het WK in Vlaanderen niet in gevaar te brengen.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Ewan was gestart in de Ronde van Luxemburg om zijn laatste voorbereidingen te treffen voor het WK wielrennen, dat op 26 september in Vlaanderen wordt gehouden. De Australische sprinter had echter geen goed gevoel en kwam de eerste twee dagen als allerlaatste over de finish. “Tijdens de tweede etappe moest Ewan al lossen na 75 kilometer koers. Hij kreeg Kluge en De Buyst mee als lijfwachten, maar op tijd binnenkomen, kostte hem nog altijd veel krachten. Te veel eigenlijk”, vertelde zijn ploegleider Marc Wauters gisteren aan persbureau Belga.

Wauters: “In die omstandigheden verder rijden was onbegonnen werk, ook al was er vandaag een massasprint in het verschiet.” Ewan gaat nu herstellen en rusten om zich klaar te stomen voor het WK. “We hopen dat een weekje supercompensatie heil kan brengen en wonderen zal doen. Hij was trouwens aan deze Ronde van Luxemburg begonnen om de conditie een laatste keer bij te schaven voor het WK en een goede Ewan had hier zeker indruk kunnen maken”, zei de 52-jarige ploegleider tot slot. Door de uitvalbeurt heeft Lotto Soudal nog vijf renners in koers.

Dit artikel delen:

8 Reacties

evanderwel 17 september 2021 om 09:31

Afgestapt om het wk niet in gevaar te brengen. Het lijkt me alleen dat hij daar in deze vorm ook weinig te zoeken heeft.

HSV 17 september 2021 om 09:41

Raar verhaal inderdaad. Modolo wint de etappe en Ewan moet lossen ver voor de finale. Dat gaat em niet worden op WK.

TheBigShow 17 september 2021 om 09:46

Dachten we dat niet ook voor Milaan San Remo?

Turtlehead 17 september 2021 om 11:05

Zo'n come-back (op het WK) kansloos opgeven is sinds MvdP niet meer vertoond…
Of had ie geen zin?

Overigens wel grappig eigenlijk: 'Hij heeft opgegeven, want hij moest zich teveel inspannen om in koers te kunnen blijven'.

Peetvader 17 september 2021 om 09:49

Ik schrijf deze man nooit af.

Maillot à Pois 17 september 2021 om 09:52

Ik ook niet, maar dit klinkt toch wel alsof hij iets onder de leden heeft.
1 week om weer op topniveau te komen (en dat zal toch wel nodig zijn om een rol van betekenis te kunnen spelen op het WK) lijkt dan toch wel heel weinig.

the student 17 september 2021 om 11:12

Kijk dat je als topsprinter een keer een driedubbele alpenknaller niet uit kan rijden dat snappen we hier wel, maar een enigszins lastig ritje in Luxemburg. Ai ai. Dan scheelt er wat aan de vorm.

de adelaar 18 september 2021 om 09:49

Komt alleen als er wat te halen valt, de rest van de tijd speelt ie verstoppertje

Headlines

Materiaalzone

Populair