Caleb Ewan: “Niet tevreden met Tour Down Under zonder overwinning”

zaterdag 12 januari 2019 om 13:41
Caleb Ewan: “Niet tevreden met Tour Down Under zonder overwinning”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan kon zijn zegegebaar vast oefenen in het wielercriterium Bay Cycling Classic eerder deze maand, maar de rappe Australiër wil ook scoren als het om het ‘echie’ gaat. In de Tour Down Under wordt hij immers uitgespeeld als kopman bij zijn nieuwe ploeg Lotto Soudal en gaat hij er voor ritzeges.

“Natuurlijk is het fijn om opnieuw aan de start te staan van de Tour Down Under, een fantastisch evenement met veel enthousiaste fans. Het is één van mijn favoriete wedstrijden”, zegt Ewan in een ploegbericht. Hij won er al zeven ritten in de kleuren van Mitchelton-Scott en Orica-Scott, maar wil ook zijn kersverse Belgische werkgever successen bezorgen.

“Ik kijk er vooral naar uit om te koersen met mijn nieuwe ploegmakkers. Tijdens het Australisch kampioenschap had ik al Adam Hansen aan mijn zijde, maar het is natuurlijk compleet anders om met de volledige ploeg te rijden. Ik ken al enkele jongens van mijn vorige ploeg, dus zou alles iets vlotter moeten verlopen. Onze nieuwe sprinttrein kan al meteen succesvol zijn, maar het kan evengoed enkele wedstrijden duren vooraleer we echt op toerental raken”, aldus de Australiër.

‘Graag zelfs meerdere ritzeges’
Een ritzege is het doel. “Graag zelfs meerdere. Ik ben niet tevreden als ik de Tour Down Under afsluit zonder overwinning. Er zijn zeker drie etappes waar kan worden gesprint voor de overwinning, misschien zelfs vier. De andere ritten worden waarschijnlijk iets te lastig voor de sprinters, maar veel hangt natuurlijk af van het wedstrijdverloop.”

Peter Sagan en Elia Viviani noemt hij als zijn belangrijkste concurrenten. “Allebei sterke en snelle renners. Daarnaast is er wat sprinters betreft een sterk deelnemersveld aanwezig, dus wordt het ook nog opletten voor andere snelle mannen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Football Factory 12 januari 2019 om 20:09

Marecko en Bauhaus!

Bart Wyns 13 januari 2019 om 09:12

Go Jakub!!!

Headlines

Materiaalzone

Populair