Caleb Ewan: “Mooi dat ik het werk van de ploeg opnieuw kan terugbetalen”

woensdag 22 mei 2019 om 18:01
Caleb Ewan: “Mooi dat ik het werk van de ploeg opnieuw kan terugbetalen”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan boekte woensdagmiddag zijn tweede ritzege in de Giro d’Italia 2019. De 24-jarige Australiër nam in Novi Ligure de maat van Arnaud Démare en Pascal Ackermann. In het flashinterview blinkt The Pocketrocket van trots: “Onze jongens van Lotto Soudal deden opnieuw super goed werk!”


In de sprint sloop Ewan mee in het wiel van Ackermann. “Pascal heeft aangetoond dat hij op dit moment de snelste van het peloton is”, legt zijn collega-spurter uit. “Hij kwam ineens langszij en toen besloot ik om zijn wiel te pakken. Daardoor werd het voor mij wat makkelijker. Toen hij ook nog eens vroeg aanging, kon ik mijn sprint daarna volledig perfectioneren!”

Ondanks dat de jongeling het in de laatste tientallen meters zelf moet doen, was hij opnieuw lovend over zijn ploeg. “Ze deden het echt super”, zegt Ewan. “Ik was ook wat meer relaxt, omdat ik al eens wist te winnen. Daardoor valt het allemaal iets makkelijker op z’n plek. Ik ben blij dat ik mijn ploegmaats opnieuw kan terugbetalen voor hun werk.”

Het was voor de kopman van Lotto Soudal ook meteen zijn laatste etappe. Met twee ritzeges op zak, keert hij huiswaarts. Vanaf nu zijn z’n pijlen gericht op de Tour de France. “Deze Giro is de succesvolste grote ronde die ik tot nu toe gedaan heb. Ik denk dat het goed aantoont wat voor progressie ik gemaakt heb. Daar ben ik heel blij mee.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Vinyakke 22 mei 2019 om 18:17

Het is nu wel duidelijk dat op een licht hellende of korte steile aankomst deze Ewan moeilijk te kloppen is. Heeft iemand een idee of er zo enkele ritten in de TDF zijn gepland? Dank!

Random wielerliefhebber. 22 mei 2019 om 18:28

In zulke aankomsten heb je in de Tour ook Sagan, en als het nog wat zwaarder word Matthews. Word daar nog wel moeilijker voor hem om een etappe te winnen

Vinyakke 22 mei 2019 om 18:50

Sagan in zijn beste dagen OK, dat wordt hard tegen hard. Maar van matthews moet de beste Ewan echt geen bang hebben hoor!

Mr10B 22 mei 2019 om 18:53

En op zo’n aankomst als vandaag is Groenewegen ook wereldtop.

Random wielerliefhebber. 22 mei 2019 om 20:29

Op zo’n aankomst als die Carapaz won is Matthews wel echt wereldtop hoor, onderschat hem niet.

En wat mb10 zegt, dan heb je in de vlakke etappes nog betere concurrentie

KnightBiker 22 mei 2019 om 20:01

Blijkt wel dat het vertrouwen In Ewan terecht is geweest, en dat ze terecht afscheid namen van Greipel. goede vervanger van Robbie mcewen, zelfde maat sprinter ongeveer.

boenk 22 mei 2019 om 20:22

Bijkomend voordeel is dat niemand in zijn wiel wil zitten, omdat hij zo klein is en weinig voordeel geeft qua luchtweerstand.

Romāns Vainšteins 22 mei 2019 om 21:54

Als vlieggewichtspurter heeft hij op bepaalde aankomsten toch een begenadigd voordeel. Ook weet hij zich fraai te verbergen en goed het moment te kiezen van aangaan. Daarop wint hij zijn 2 spurts ook.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.