Caleb Ewan: “Ik ben behoorlijk teleurgesteld”

zaterdag 6 mei 2017 om 08:50
Caleb Ewan: “Ik ben behoorlijk teleurgesteld”

Foto: Sirotti (archief)

Caleb Ewan won vrijdag voor het eerst in zijn carrière een massasprint in de Giro d’Italia, maar Lukas Pöstlberger wist het peloton nog voor te blijven en zorgde daarmee voor de nodige frustratie bij de renner van Orica-Scott. “Je krijgt niet veel kansen om aan de leiding te komen in een grote ronde, dus ik ben behoorlijk teleurgesteld dat ik deze kans mis”, vertelde een boze Ewan aan Cyclingnews.

“Ik voelde me erg goed en ik denk dat ik een erg sterke sprint reed”, stelde hij. “We hadden het plan om redelijk vroeg voorop te liggen, aangezien de finale erg technisch was. Dat lukte, maar we lieten het wiel voor ons gaan en hij wist het te redden.”

“Het was een erg sterke actie (van Lukas Pöstlberger, red.), daarvoor verdient hij de felicitaties”, aldus Ewan. “Het was een hectische finish en soms kan één moment van vertwijfeling genoeg zijn om de wedstrijd te verliezen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Noud89 6 mei 2017 om 09:00

Te weinig steun, en dat had ik niet verwacht. Mezgec kwam stil te staan en toen had hij voor de laatste drie kilometer alleen nog Edmondson. Die liet het gaatje vallen op Postlberger en doordat het nog zo ver was en hij de enige overgebleven man voor Ewan was wachtte hij te lang.

Al met al een knap staaltje anticiperen van Postlberger maar ook een teken dat de sprinttreinen niet zo sterk lijken.

Kingstown 6 mei 2017 om 09:05

@ Noud:

Ben je zeker dat het Edmondson was en niet Juul Jensen?

Noud89 6 mei 2017 om 09:19

@Kingstown

Vanaf de voorkant ben ik vrij zeker dat het Edmondson was, maar ik kan de rugnummers niet herkennen dus ben niet 100% zeker. De renner laat in ieder geval volledig lopen, dus ik denk dat Juul Jensen ook te ver van voren is geëindigd om de laatste man voor Ewan te zijn daar.

Headlines

Materiaalzone

Populair