‘Caleb Ewan gedroomde opvolger van André Greipel bij Lotto Soudal’
foto: Sirotti
dinsdag 5 juni 2018 om 08:44

‘Caleb Ewan gedroomde opvolger van André Greipel bij Lotto Soudal’

Lotto Soudal maakt werk van de komst van Caleb Ewan, die bij Mitchelton-Scott een aflopende verbintenis heeft. De Belgische WorldTour-formatie zou al een tijdje concrete gesprekken hebben gevoerd met de makelaar van de 23-jarige sprinter. De Australiër zou er de opvolger moeten worden van André Greipel, meldt Het Nieuwsblad vandaag.

Het contract van André Greipel bij Lotto Soudal loopt af. De 35-jarige Duitser bezorgde zijn werkgever onder andere elf ritzeges in de Tour de France, maar de jaren beginnen te tellen. De ploeg wil de Duitser niet per se kwijt en deed hem onlangs een voorstel voor één jaar contractverlenging. Hij wil echter betere voorwaarden en een contract voor twee jaar, aldus Het Nieuwsblad. Ook sprinter Jens Debusschere is einde contract.

Ewan kan al langer rekenen op de interesse van Lotto Soudal. Ook vorig jaar was er namelijk al sprake van dat de Belgische ploeg haar oog had laten vallen op de Australiër, die ondanks zijn jonge leeftijd al 28 profzeges achter zijn naam heeft staan. Zo won hij etappes in de Giro d’Italia en de Vuelta a España.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2018 12:38
Het is gewoon een erg saaie ploeg die een paar eendagsrenners heeft waar ik niet warm of koud van wordt. Budget is vergelijkbaar met dat van TLJ en kijk eens hoeveel klassementsrenners ze daar hebben. Dat ritje in de Giro of een overwinning van Greipel in de Tour down under (who cares) maken me niet vrolijk. De enige lichtpuntjes zijn Wellens en Benoot dat klopt maar een klassementsrenner erbij zou toch eigenlijk wel verplicht moeten zijn. Daarnaast juig ik de komst van Ewan toe als vervanger van Greipel. In de Tour zal Greipel 0 ritten pakken als alle kanonnen starten.
5 juni 2018 12:51
@ Johnny
Probeer je gevoelens niet te verwarren met de realiteit. Denk dat LTS naast Astana een van de meest aanvallende ingesteldheid heeft. Wat jij saai vindt kan mij weinig boeien. Ik vind een klassementsman die alleen maar volgt ook saai. Als elke ploeg enkel maar zou rijden voor zijn klassementsman worden het saaie ritten in de bergen hoor. Sinds wanneer zijn klassementsmannen waardemeters voor de kwaliteit van een ploeg. Dan is EQS volgens jou ook een matige en saaie ploeg? Dat jij niet vrolijk wordt van ritten in een WT koers is jouw probleem, misschien een andere sport zoeken dan?
5 juni 2018 12:58
Het gaat hier denk ik om het punt dat belgjes hier op deze site er niet tegen kunnen als wij kritiek leveren op hun nationale sport en onderdelen daarvan. De eeuwige jaloezie voor onze huidige generatie werd ook niet onder stoelen en banken gestoken met al die trolls hier richting Dumoulin.

Voor mij en veel anderen is Lotto een saaie ploeg met een opa als leider en 2 kleine lichtpuntjes genaamd Benoot en Wellens.

Maar hey straks in de Tour zal De Gendt weer lekker aanvallend rijden door elke rit mee te zitten om een beetje aandacht te trekken.
5 juni 2018 13:28
Johnnyboy, waar ben jij mee bezig man...
Laat het los. Ik vind persoonlijk Lotto ook een saaie ploeg.
Maar ik vind de helft van de worldtour saaie ploegen. En kun je ons aub niet Belgjes noemen. Klinkt zo denigrerend voor iemand die uit zo een groots land komt als Nederland ;-)
5 juni 2018 13:31
Ik ben het wel met Johnny eens dat het bijna pijnlijk is dat Lotto Soudal geen klassementsman heeft, maar om ze nu daarom saai te noemen is wel een heel scheve conclusie. Ja, TLJ heeft wel renners voor het AK, maar de manier waarop Bennett en Kruijswijk de laatste 2 jaar hun grote rondes reden, daar kun je moeilijk enthousiast van worden. Roglic lijkt wel de klasse te hebben om meer te doen dan enkel aanklampen, benieuwd of hij dat in de Tour ook kan tonen als hij 3 weken voor een klassement strijdt.

Verder on topic: Ewan moet zowat de natte droom zijn van elke ploeg die op zoek is naar een topsprinter, dus dat wordt nog een moeilijk verhaal voor Lotto Soudal
5 juni 2018 13:38
Weet je wat saai was? TLJ in het voorjaar. De conclusie is simpel: ploegen met een dergelijk budget moeten nu eenmaal keuzes maken. Bij LTS zien ze blijkbaar niet direct ruimte voor een goede klassementsman, leer ermee leven. En wat dat als Belg zijnde jaloers zijn op de Nederlandse AK- mannen als dumoulin, dat klopt! Maar dat kun je moeilijk die opa van LTS verwijten!
5 juni 2018 15:05
Volgende quotes getuigen van een door haat verblinde drol:
'en maar blijven vertrouwen op een 35 jarige sprinter die in een vol deelnemersveld niet eens top 5 zal sprinten.'
=> de odds op de gokwebsites zeggen wat anders beste vriend
'ritje in de Giro'
= > 202km, 5u17 op de fiets
' een opa als leider en 2 kleine lichtpuntjes'
=> Frison & Sergeant zijn nog niet pensioengerechtigd, 1m90 resp. 1m83
'De eeuwige jaloezie voor onze huidige generatie werd ook niet onder stoelen en banken gestoken met al die trolls hier richting Dumoulin.'
=> eeuwig en huidig zijn eigenlijk antoniemen.
5 juni 2018 19:42
@Samlambeej LOL

@vinyakke Ik denk dat het te makkelijk is om op basis van de renners en prestaties de budgetten in te schatten. Ik zie weinig redenen waarom Lotto-Soudal sindsdien veel minder budget zou hebben. Greipel is gewoon nog steeds een grootverdiener en jongens als Benoot, Wellens, Degendt en Debusschere hebben ook waarschijnlijk een flinke opwaardering gehad. Met vertrek van laatstgenoemde en een salariscut bij Greipel moet het zonder teveel andere concessies mogelijk moeten zijn om Ewan te halen.

Reacties zijn gesloten.