Caleb Ewan eerste leider Tour of Britain na millimetersprint

Caleb Ewan eerste leider Tour of Britain na millimetersprint

foto: Sirotti

zondag 3 september 2017 om 16:29

Caleb Ewan heeft de openingsetappe van de Tour of Britain gewonnen. De Australiër van Orica-Scott was zeer nipt de snelste na een etappe van ruim 190 kilometer tussen het Schotse Edinburgh en Kelso en is ook direct de eerste drager van de leiderstrui.

Karol Domagalski, Jacob Scott, Rob Partridge, Connor Swift, Graham Briggs, Mark McNally, Lukasz Owsian en Gorka Izagirre maakten deel uit van de kopgroep van de dag. In het peloton zorgden Sky, Quick-Step en Orica-Scott voor de controle. Zij lieten het verschil tussen de twee en drie minuten schommelen.

Daarvan was zestig kilometer voor de finish niet veel meer van over toen er waaiers ontstonden. Deze hielden echter niet lang stand in het Schotse heuvelland. Ondertussen bleven landgenoten Domagolski en Owsian het langst over in de kopgroep. Laatstgenoemde werd 24 kilometer voor de finish als laatste ingerekend.

Sky en Katusha-Alpecin regelden het tempo daarna tot aan de finish in Kelso. Orica-Scott nam in de slotfase het commando over in dienst van Caleb Ewan, waarna op de keitjes in de binnenstad de Australiër met miniem verschil Boasson Hagen en de opkomende Viviani achter zich hield.

Dit artikel delen:

8 Reacties

jacques 3 september 2017 om 16:51

oke, zien we meteen wie klaar zijn voor het wk

0
Lalsacien 3 september 2017 om 16:56

EBH heeft wat met kleine verschillen!

0
WernerFranke 3 september 2017 om 16:58

Knap van Lawless, de eerste niet-grote naam (bij de profs dan).

0
chavanelfan 3 september 2017 om 17:25

Belachelijke aankomst! Waarom in godsnaam een massasprint op kasseien en nog een bocht zo laat? De organisatie heeft wat teveel naar de Ronde van Zwitserland gekeken.

0
mosere 3 september 2017 om 17:35

Ewan volgend seizoen naar de Tour?

0
Geflitst 3 september 2017 om 18:05

Wat is er met Groenewegen gebeurd?

0
runner_123 3 september 2017 om 18:45

@geflitst Groenewegen kon niet volgen toen Sky en Dimension Date tekeer gingen op de laatste heuvel.

0
Mwielerfan 4 september 2017 om 01:43

Of gekeken naar menig veldrit of dwars door hageland. Vaak een sprint voor positie 1 voor de bocht en dan al dan niet volhouden tot de finish. Ik vind het wel mooi als een sprinter zn kop erbij moet houden bij de teambespreking. Maar goed het geeft ook risico op valpartijen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone