Caja Rural-Seguros RGA zet in op WorldTour-wildcards buiten Spanje

Door Nick Doup, woensdag 30 november 2016 om 14:09

foto: Sirotti

Caja Rural-Seguros RGA aast op een wildcard in de Ronde van Zwitserland. Dat schrijft Zikloland.com. Ook heeft het verzoeken ingediend bij de Ronde van Romandië en bij de ASO voor onder meer deelname aan het Critérium du Dauphiné.


De Spaanse ProContinentale ploeg wordt standaard uitgenodigd voor alle WorldTour-koersen in Spanje, maar wil ook graag in andere landen rijden op het hoogste niveau. Vorig seizoen kreeg het die kans van RCS in Tirreno-Adriatico. De relatie met de Italiaanse organisator is goed, maar Caja Rural acht de kans klein dat ze de jubileumeditie van de Giro d’Italia mogen rijden. Daarom kijkt het verder en waagt het pogingen om in Zwitserland of Frankrijk zich te meten met de wereldtop.

Voor volgend seizoen heeft Caja Rural-Seguros RGA de selectie versterkt met onder anderen Yuri Trofimov van Tinkoff en Nick Schultz van SEG Racing Academy.

9 Reacties

TykkeThor 30 november 2016 om 14:18

Als organisator van een WT-koers zou Caja bij mij boven aan staan om uit te nodigen. Altijd een garantie op spektakel met onze Spaanse vrienden.

hongerklopje 30 november 2016 om 14:49

Überhaupt zorgen pro conti ploegen voor spektakel. De bewijsdrang zorgt altijd voor heerlijk spektakel. Daarom is Amerika ook zo’n heerlijk land met al die koersen

Bassieb 30 november 2016 om 15:07

Een aantal kleurrijke renners hebben voor aankomend seizoen wel een transfer gemaakt. Denk aan Goncalves, Bilbao en Barbero. Ik vind Trofimov en Schultz zeker geen versterking, dus het is maar de vraag of ze buiten Spanje in WT-wedstrijden mogen koersen. Ik betwijfel het.

heuvelcolombia 30 november 2016 om 15:57

Met twee renners uit de VS: Tour of California?

@Bassie Trofiomv geen versterking? Schultz geen groot talent? Hoe kom je daar bij? Zijn rol bij Tinkoff gemist dit jaar? ZIjn top 10 in de Giro gemist?

Bassieb 30 november 2016 om 16:22

Je haalt met Trofimov en Schultz nou niet echt namen waarvan je organisaties van buiten Spanje laat zwichten voor een wildcard. Puur naar de kwaliteit gekeken is Caja er ten opzichte van vorig jaar flink op achteruit gegaan. Vandaar dat ik het predicaat versterking hier ook niet wil gebruiken.

Ik ken de salarishuishouding van Caja niet, maar was dan bijvoorbeeld voor Frank gegaan als je op Zwitserland/Romandie mikt. Tevens zou ik Garikoitz (of hoe je het schrijft) Bravo graag terug bij Caja zien.

jorryt 30 november 2016 om 17:13

Ja met Frank haal je echt een naam die zijn inbreng waard is budgettechnisch gezien…

Verweggistan 30 november 2016 om 19:00

Ze hebben met Dylan Page een Zwitser aangetrokken; dat is wellicht een relevante transfer om te vermelden in het stuk.

Neutrale liefhebber27 30 november 2016 om 20:50

Caja Rural heeft met Trofimov een goeie aankoop gedaan. Trofimov is een goeie helper voor een kopman of gaat in bepaalde rittenkoersen ook zelf als kopman worden uitgespeeld. De ploeg is met Hugh Carthy wel een belangrijker pion kwijt voor het gebergte en Goncalves die volgend jaar bij Katusha rijdt. Nick Schultz is een goeie Australische belofte en ik ben benieuwd hoe hij het volgend jaar als neoprof gaat doen bij Caja Rural.

alsjewint 30 november 2016 om 21:36

Het zou mooi zijn als ze een wild card krijgen voor Zwitserland. Aan de andere kant hoop ik dan niet dat dit ten koste gaat van Roompot, want die kleurden vorig jaar toch mee deze ronde. Graag zie ik Pieter Weening daar weer schitteren in een bergetappe.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.